Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV aast op doelpunten tegen ploeg waar het in Eindhoven nog nooit van verloor

12 april 2019 10:07

PSV zal het zondag in het Philips Stadion moeten opnemen tegen De Graafschap, de huidige nummer zestien van de Eredivisie. Gezien de historie hoeft PSV weinig problemen te verwachten. Het verloor namelijk nog nooit een competitiewedstrijd van De Graafschap in het Philips Stadion. Van de voorgaande 20 wedstrijden werden er 16 gewonnen en eindigde het 4 keer in een gelijkspel.

De grootste overwinning komt uit het seizoen 1995/1996. Mede dankzij drie doelpunten van Ronaldo was PSV die avond met 8-0 te sterk voor de Doetinchemmers. De laatste keer dat PSV niet wist te winnen was op 28 november 1998. Luc Nilis scoorde weliswaar twee keer, maar omdat voormalig PSV'er Eric Viscaal dat ook voor De Graafschap deed, eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.

De laatste keer dat De Graafschap in het Philips Stadion tegen PSV speelde was ruim drie jaar geleden. Met rust stond PSV al met 3-0 voor en leek De Graafschap zich op te moeten maken voor een flinke nederlaag. Nadat enkele grote kansen werden gemist door PSV, wist De Graafschap opeens twee keer te scoren en werd PSV in de slotfase volledig overlopen. Dankzij Gastón Pereiro werd het echter toch 4-2, waardoor de punten in Eindhoven bleven. Eerder dit seizoen wist PSV de uitwedstrijd in Doetinchem nog overtuigend met 1-4 te winnen.

Hidde Jurjus wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan De Graafschap. De doelman zal vanwege een blessure echter niet in actie komen. Zijn plek onder de lat zal worden ingenomen door Nigel Bertrams, die zijn volledige jeugdopleiding doorliep bij PSV en uiteindelijk één keer in actie kwam in het eerste elftal. Ook Stef Nijland heeft een verleden bij PSV. Hij stond vijf seizoenen onder contract in Eindhoven en kwam daarin tot achttien competitiewedstrijden.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws