Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Goed wegkomen wil ik niet zeggen'

14 april 2019 16:45

Luuk de Jong was het in gesprek met Fox Sports niet eens met de opmerking dat PSV goed was weggekomen tegen De Graafschap. "Het is gewoon zuur dat je vandaag precies zo'n dag hebt dat je zoals in de eerste helft zes of zeven honderd procent kansen hebt, maar die gaan er dan niet in. Je staat dan 0-1 achter met rust en weet je dat je de tweede helft moet blijven door drukken", aldus De Jong. "Dat doen we. We krijgen een hele boel kansen en maken gelukkig een penalty en een goal, waardoor we de wedstrijd winnen. Goed wegkomen wil ik niet zeggen. Zoveel heeft De Graafschap niet gecreëerd."

In de eerste helft had PSV veel moeite met de tactiek van De Graafschap. "Ze speelden overal man op man op het middenveld en probeerden alles te ontregelen. Je moet dan meer bewegen en meer diepte hebben. Dat was in de tweede helft beter", zo gaf hij aan. "Maar ook in de eerste helft hebben we vaak een tegen een aan de zijkanten erlangs en dan een voorzet. Dan lag het vaak aan de afwerking of de eindpass. Als je dat niet goed doet, scoor je ook niet."

Het lijkt uitgesloten dat PSV op doelsaldo kampioen kan worden. "Dat gaat moeilijk worden. Niets is onmogelijk in het voetbal, maar volgende week thuis tegen ADO zullen we weer de drie punten moeten halen en zullen we zien wat we er van kunnen maken", zei hij daarover. "Het is moeilijk om te zeggen of je kampioen wordt als je de laatste vier wedstrijden wint. Er kan van alles gebeuren. Je moet zelf ook de wedstrijden zien te winnen. We hebben het niet in eigen hand. We moeten hopen dat Ajax punten gaat laten liggen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong graafschap wegkomen ado afwerking eindpass erlangs fox ontregelen scoor weggekomen zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje