Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Makkelie fluit PSV - ADO, Dennis Higler leidt uitwedstrijd tegen Willem II

16 april 2019 12:00
Foto: Pro Shots

Danny Makkelie fluit PSV - ADO, Dennis Higler leidt uitwedstrijd tegen Willem II; image source: Pro Shots

De KNVB heeft bekend gemaakt dat Danny Makkelie de scheidsrechter zal zijn als PSV zondagmiddag in eigen huis tegen ADO Den Haag speelt. Het wordt de derde keer dat hij dit seizoen een wedstrijd van PSV floot. Eerder was hij ook al scheidsrechter bij de 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax en tijdens de uitwedstrijden tegen FC Groningen (1-2) en Excelsior (0-2).

Dennis Higler is aangesteld als de VAR. Higler is bovendien vier dagen later scheidsrechter bij Willem II - PSV en zal die avond voor de vijfde keer dit seizoen leiding hebben over een wedstrijd van PSV. De uitwedstrijden tegen NAC Breda (0-2) en Heracles Almelo (0-4) en de thuiswedstrijden tegen FC Groningen (2-1) en Feyenoord (1-1) stonden ook onder zijn leiding.

Jochem Kamphuis is tijdens het duel in Tilburg de VAR.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ik hoop dat deze scheidsrechters eerlijk gaan dirigeren, niemand bevoor of benadelen, dan ben ik van overwinningen overtuigt in alle laatste wedstrijden.
5 maanden geleden
Als Luuk zijn shirt weer helemaal over zijn hoofd wordt getrokken dan zou ik toch wel graag een keer een starfschop zien. Of is het dan nog steeds geen "vasthouden in de 16" ? Duidelijker kan toch niet ?
5 maanden geleden
Ik heb liever dat Makkelie AZ - PSV fluit, want dat betekent dat hij geen cadeautjes uit kan delen bij Ajax - Utrecht, zoals twee jaar geleden.
5 maanden geleden
Ai en Higler doet ook al FC Groningen-Ajax. Een listige combinatie als je het mij vraagt. Afwachten.
 
5 maanden geleden
Wat zouden ze in de donkere kelder hebben afgesproken? Ik meen dit echt,er is heus wel een complot om AJAX IN HET ZADEL TE HELPEN, maar ik ga er vanuit dat we die op het randje gaan dwarsbomen.
5 maanden geleden
gewoon er op klappen en goed spelen in ieder geval beter dan tegen een stug de graafschap( waar die neuzen het ook moeilijk tegen krijgen) en lozano die normaal scoort en die jankerd van een Derksen gigantisch zijn bakkes snoert met zijn grote muil!! en groningen die 020 klopt!! 2-1
5 maanden geleden
Ik hoop dat die sufkut van van Bommel vanavond tv heeft gekeken. Wellicht heeft ie er iets van geleerd...
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax heeft een fantastische prestatie geleverd door de halve finale van de CL te bereiken. Als je als ploeg zo ver kan komen dan is het geen toeval meer. Het team van Ajax zit gewoon goed in elkaar, en er zit veel voetballend vermogen in de ploeg.

En dan te bedenken dat PSV bij Ajax-uit de enorme kans had om tegen 10 man Ajax toch nog op 8 punten achterstand te zetten. Ik blijf het idee/gevoel hebben dat als Schwaab Neres niet had aangetikt, PSV kampioen was geworden. Ondanks alles dat er nu bij PSV fout gaat.

Het is goed voor de uitstraling van het NL-voetbal, en voor de punten, maar we gaan helaas nu weer jaren lang horen dat Ajax de beste is. Van die programma's uit Hilversum en van de Telegraaf voorop !
 
5 maanden geleden
Ajax heeft een geweldige prestatie geleverd, mijn complimenten, 2e helft hebben ze Juventus kapot gespeeld. Maar het is gunstig voor PSV voor het verloop om de titel hier in NL.
 
5 maanden geleden
@pvh25, ik denk ook dat het onze titel-kansen vergroot. Dit soort top-wedstrijden zuipen energie, zowel lichamelijk als geestelijk. Jammer dat er dus geen verlenging was. Nu maar hopen op een fit FC Groningen.

Daarnaast is het goed voor onze uitstraling als opleidings-land. We zijn nu niet meer de Mickey Mouse league !
 
5 maanden geleden
Ajax heeft na die twee halve finales een week rust voor ze weer in de Eredivisie spelen. Plus de KNVB gaat nog wat wedstrijden verplaatsen naar de zomervakantie. Ik denk dat we hier niet veel aan hebben hoor. Sterker nog. Er komt nu zoveel premie binnen en spelers gaan dalijk voor achterlijke bedragen weg. Dit kan een heel vervelende zomer worden.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
@pvh25, @WouterErik, ik hoop dat jullie gelijk hebben maar ik vrees voor ons dat zij nu in een flow zitten en met gemak over Groningen heen walsen. Volgend jaar beter.
 
5 maanden geleden
Ik zou bijna zeggen: 'er zit veel meer voetballend vermogen in de ploeg'.... Hun dirigent Frenkie de Jong ging zich er de 2e helft mee bemoeien leek het. Daarbij komt dat bijna iedereen een goal kan maken bij Ajax. Leg de lijst scorende spelers eens naast die van PSV en zie de verschillen. Wij missen spelers die 5-9x scoren.
 
5 maanden geleden
Diezelfde frenkie de jong loopt juist niet over van scorend vermogen, terwijl fatsoenlijke vleugelaanvallers, plus een topclubwaardige aanvallende middenvelder het allemaal een stuk makkelijker maken. Vergelijk Bergwijn, Lozano, Pereiro/ ihattaren met de ajax-spelers op die posities en je begrijpt waarom de adammers beter én makkelijker voetballen.
 
5 maanden geleden
Dat is zeker waar Santa: die buitenspelers kunnen allemaal in de kleine ruimte een mannetje uitspelen. Maar kijk dan ook even naar de 'controlerende' middenvelders. Die zijn bij Ajax wél in staat een mannetje uit te spelen, aanvallers weg te sturen en het spel te verdelen. Dat kunnen we van ons verdedigende blok toch niet zeggen. Dus het is best knap dat we nog steeds samen met Ajax aan kop gaan, hahaha.
 
5 maanden geleden
Je kunt de speelwijze van ajax niet vergelijken met die van PSV. Van Bommel kiest voor een controlerend blok op het middenveld en daar hoort een ander soort middenvelders bij.

PSV controleert dit seizoen veel wedstrijden (mede) dankzij het verdedigend blook op het middenveld. Tegelijkertijd heeft PSV vaak moeite met het creëren van kansen door een gebrek aan creativiteit. In het systeem van Van Bommel moeten de vleugelaanvallers, de aanvallende middenvelder en de opkomende backs voor dynamiek en creativiteit zorgen. Helaas heeft PSV geen topclubwaardige aanvallende middenvelder, terwijl de vleugelaanvallers ronduit matig zijn.
 
5 maanden geleden
Dat snap ik, maar ik wil maar aangeven dat de ene controlerende middenvelder de ander niet is. Die van ons lijken er alleen te staan om een bal af te pakken. Ik vraag me dan af of een meer technisch aangelegde speler (los van de vraag of we die met Guti hebben), daar ook niet zou kunnen spelen. Zeker in de eredivisie. Zou dat nu echt tot defensieve wanorde leiden? Ik betwijfel dat, en het zou de aanvallende spelers wellicht helpen. Maar uiteraard zie ik ook wel dat onze trainer dat niet wil proberen. Daarvoor is ie ook de baas. Maar persoonlijk vind ik dat jammer.
 
5 maanden geleden
Van Bommel kent z'n spelers natuurlijk veel beter dan wij. Hij zou heus wel (vaker) een beroep doen op Gutiérrez als die daadwerkelijk beter zou zijn dan Hendrix of Sadílek.

Als PSV fatsoenlijke vleugelaanvallers én een topclubwaardige middenvelder zou hebben, zou je niemand (negatief) over het controlerend blok horen. Bovendien ging dat voor de winterstop heel aardig.

Laten we niet vergeten dat ajax simpelweg veel meer geld heeft, een betere selectie én beter voetbalt. PSV kan daarnaast niet elk seizoen kampioen worden en de ploeg doet het deze jaargang niet slecht. In vergelijking met vorig seizoen heeft PSV na 30 wedstrijden 3 punten minder. Een stukje realiteitsbesef kan geen kwaad.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
3 punten minder maar dit jaar wel 2 linksbenige verdedigers itt vorig jaar en een Luuk de Jong in de vorm van zijn leven. Het is allemaal maar net hoe je het bekijkt en daar zit wat mij betreft een belangrijk (wederkerend) punt in je continue opmerkingen over onze aanvallende middenvelder(s) en vleugelspelers. Ja die 3 van Ajax hebben meer techniek en weer ik wat allemaal nog meer maar leg ook het spel vanaf de keeper tot het moment dat de bal bij Gaston of Donny aankomt van beide plegen eens naast elkaar. Veel meer snelheid, veel meer de ruimte zoeken maar vooral creëren. Ik weet niet of je Ajax gisteren of de laatste weken hebt gezien maar DE man daar in de opbouw is Frenkie de Jong. Dat was gisteren het verschil in de 2e helft. Zoals jij het schetst lijkt het erop alsof voetbal pas begint op het moment dat de aanvallende middenvelder in balbezit komt. Ik ben ervan overtuigd dat de fase daarvoor (van keeper tot moment balbezit aanvallende middenvelder) zeker zo belangrijk is in het creëren van ruimte en vervolgens kansen. Je stelt zelf ook dat het middenveld van Ajax anders speelt dan dat van PSV. Ze zijn er dit seizoen succesvoller mee dan wij. In hoeverre is dan het kiezen van 2 controleurs de juiste keuze geweest?
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Drie punten minder dan vorig seizoen na 30 speelrondes en dat terwijl de enige concurrent véél sterker is dan de vorige jaargang.
In tegenstelling tot PSV heeft ajax diverse vleugelaanvallers die wél voldoende brengen én een fatsoenlijke aanvallende middenvelder. Pereiro met van Van de Beek vergelijken, is nogal onzinnig, alleen al vanwege het enorme kwaliteitsverschil. Het is ook onzinnig om te suggereren dat het falen van Pereiro (al vier seizoenen, onder twee verschillende trainers, op verschillende posities én in verschillende systemen) aan de rest van het elftal zou liggen. Pereiro is simpelweg niet goed genoeg, vooral omdat hij maar heel af en toe iets van z’n kwaliteiten laat zien.

Nergens stel ik dat het voetbal pas begint bij de aanvallende middenvelder. Al diverse keren heb ik aangegeven dat Schwaab en Viergever prima opbouwers zijn, terwijl Dumfries en Angeliño dynamiek aan het voetbal toevoegen. Zodra de bal bij de aanvallende middenvelder en vleugelaanvallers komt, houdt het vaak op. Het is niet echt handig als je vleugelaanvallers geen actie hebben en weinig voetbalintelligentie. Vooral Lozano spant de kroon wat dat betreft.

ajax speelt met een ander middenveld dan PSV, wat het verschil in soort middenvelders verklaart. Opportunisme viert weer hoogtij aangezien de speelwijze met twee controleurs voor de winterstop meer dan prima werkte.

Met enig realiteitsbesef zou je weten dat PSV niet elk seizoen kampioen kan worden en dat de enige concurrent veel meer geld heeft. Voor aanvang van het seizoen verwachtten heel weinig mensen dat PSV een groot deel van het seizoen bovenaan zou staan.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Die ‘met enig realiteitsbesef’ zegt alles over jou. Wat een woordkeuze weer. Probeer je nu weer een ander naar beneden te halen of wat is je intentie met dergelijke woorden? 1 hele uitwedstrijd gewonnen sinds de winter Santa! 1 en dat tegen de nummer 17. Topclub onwaardig man. Voorafgaand aan het seizoen had ik geen enkele hoop op een titel maar een dergelijke score na de winter? Dat had zelfs ik niet verwacht. En ik voorspel je: volgend jaar wordt niet veel beter als wij met niet scorende middenvelders blijven spelen. John de Jong en van Bommel kunnen aan de bak!

Haal er verder niet allerlei dingen bij die niet door mij genoemd zijn man. De vergelijking Donny versus Gaston is puur en alleen on de route van de bal aan te geven. Het falen alleen maar ophangen aan je pispalen is zwaar kortzichtig. Het ‘voorspel’ tot aan de backs of vleugelspelers/ aanvallende middenvelder is vaak lachwekkend na de winter maar dat wil je niet zien. Waarom denk je dat van Bommel in 1x continu rouleert in de middelste linie? Omdat ze moe zijn of omdat van Bommel een paar jonge gasten minuten gunt?
 
5 maanden geleden
Met wat meer realiteitsbesef zou je beseffen dat PSV het zo slecht niet doet dit seizoen. Jij probeert de indruk te wekken dat er niets klopt bij PSV, terwijl de resultaten een ander beeld laten zien.

“Topclub onwaardig man”, over retoriek gesproken…..

Je opmerking over één gewonnen uitwedstrijd getuigt van weinig relativeringsvermogen. Resumé: In Emmen was PSV heer en meester met o.a. twee afgekeurde doelpunten en een toevalstreffer in blessuretijd. Utrecht-uit is een lastige wedstrijd waarin PSV ongelukkig op 2-0 achterkwam, de wedstrijd controleerde, goed terugkwam en uiteindelijk nog had kunnen winnen. Vitesse-uit was qua voetbal niet goed, maar op basis van de kansen verdiende PSV de drie punten. Ajax-uit: Weinig kansen weggegeven en na de rode kaart had PSV minimaal een punt uit het vuur moeten slepen. Kortom: Het ligt allemaal dicht bij elkaar.

PSV moet Bergwijn, Lozano en Pereiro verkopen en twee fatsoenlijke vleugelaanvallers kopen, plus een topclubwaardige aanvallende middenvelder.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Het ligt inderdaad heel dicht bij elkaar inderdaad maar wil je zeggen dat er gewonnen werd? Ik vind de prestaties van voor de winter indrukwekkend maar het verval daarna ongelooflijk. Daarbij wil ik aantekenen dat we voor de winter al een paar keer goed wegkwamen terwijl we, blijkt nu de rechterrijtje clubs uit hadden in die periode. En zeker niet alleen in punten vind ik het verval zorgwekkend. Het feit dat we veel via links tegenkrijgen bijvoorbeeld vind ik bizar, zeker omdat bepaalde goals een copy van anderen lijken. Dat staat je organisatie niet goed?

Inzake je verkoopsuggesties: good luck! Hoeveel goals lever je in? Stel Luuk blijft en maakt er volgend jaar weer 25 (zou ongelooflijk knap zijn omdat nu bijna alles erin vliegt) dan mis je ongeveer 60-65 goals om kans te maken om kampioen te worden schat ik (laatste 5 jaar kampioen gemiddeld 85 - 90 goals). Denk je dat je met 3 aankopen dat gat dicht? Ik niet, zeker niet met onze financiele positie. Dergelijke spelers kosten een vermogen en bij aankopen is het altijd maar weer zien of het wel slaagt.

Wie van de huidige selectie dicht dat gat? Benieuwd naar je reactie op deze vraag! Het is zo makkelijk om vanaf de zijkant dingen te roepen maar ik vrees dat er in de bestaande kern (die zal blijven) een gebrek aan voetballend/ scorend vermogen zit. Als daar niets mee gedaan wordt hebben we volgend jaar waarschijnlijk eenzelfde probleem. Wie van deze groep zie jij er 5-10 maken over een heel seizoen?
 
5 maanden geleden
Nogmaals, probeer de zaken in het juiste perspectief te zien en verlies de realiteit niet uit het oog. PSV had in Emmen, Utrecht en zelfs in adam net zo goed kunnen winnen. Sterker nog: Als PSV één wedstrijd minder had gelijkgespeeld, hadden we nu bovenaan gestaan. PSV is geen enkele keer weggespeeld en is bijna altijd de bovenliggende partij (ondanks het gebrek aan creativiteit). Zelfs in adam kwam PSV niet echt in de problemen.

Krijgt PSV teveel links tegen? Hyperlinks, of wat bedoel je? De realiteit is dat PSV ook na 30 wedstrijden nog altijd het minste aantal tegengoals heeft. Dat zegt alles.

Alsof het onmogelijk is om betere vleugelaanvallers te kopen die ook regelmatig een doelpunt meepikken. Het is niet zo dat Bergwijn en Lozano uitzonderlijke talenten zijn. Sterker nog: Ze zijn prima vervangbaar en je kunt er zelfs op vooruit gaan. Tel daarbij een scorende aanvallende middenvelder op en je bent al een heel eind uit de problemen.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Sinds de winter vliegt het merendeel van de tegengoals via onze linkerkant binnen waarbij komt dat veel tegengoals ontstaan door persoonlijke fouten.de goal van Odegard was een copie van de goal van Heerenveen tegen ons. De linkerkant liet een enorm gat vallen. Vasthouden aan dat we nog steeds de minste tegengoals hebben terwijl de trend sinds de winterstop fors verslechterd vind ik je kop in het zand steken. Waarom zou van Bommel aan het wisselen geslagen zijn denk je? Inzake Bergwijn, Lozano en Pereiro vervangen: 40 goals tezamen. In een voetbalwereld die financieel in de fik staat en waar voor spelers als Lozano en Bergwijn gestreefd wordt naar een opbrengst van >€25 miljoen halen wij wel even minimaal gelijkwaardige vervangers op? Als je ziet wat Ajax recent voor die speler van Standard betaald of wat er volgens de wandelgangen voor Reis van Groningen of die goede middenvelder van Excelsior eventueel betaald wordt geloof ik er niets van dat je dat zo maar even oplost. Theo Bongonda In België is een goede speler om een voorbeeld te noemen maar ligt tot 2022 vast. In de kleinere Europese competities vragen ze ook forse bedragen inmiddels. Daarbij komt dat John de Jong nog wat probleemdossiers heeft: Romero, Pereiro, Luckassen, Ramselaar..... ik geloof er niks van dat die €15m gaat betalen voor een speler. Op een begroting als de onze is dat onverantwoord risico’s nemen. Waar zie jij trouwens binnen de ‘blijvers’ upside qua aantal doelpunten? Mocht Luuk de Jong namelijk volgens jaar minder scoren (niet onaannemelijk) dan zullen anderen moeten opstaan.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Voor de winterstop speelden we anders , veel aanvallender dat waren onze tegenstanders niet gewend . Inmiddels hebben ze zich aangepast waardoor we eerder vast komen te zitten . Nu spelen we hetzelfde als onder Cocu . Tikkie breed en tikkie terug en maar driehoekjes achterin. Daarbij komt nog bij dat de ploeg uit vorm is . Ja , wat moet je dan als je middenvelders vervangt die niets verbeteren en als je dan ook nog ziet dat we kansen ten overvloede hebben gehad tegen de Graafschap maar ze willen er niet in. Dat was tegen Ajax tevens zo, de kansen gingen er ook niet in en tegen Vitesse, vooral de laatste kans , normaal komt Luuk voor zijn man , had hem dan zo in kunnen tikken , nu stond hij erbij en keek ernaar. Lastige klus voor v Bommel . Nu krijg je Den Haag . reken maar dat die bloed ruiken . Je kunt blij zijn als je ongeschonden weg komt zeker met sommige schoppers in de ploeg. v Bommel kan Lozano beter thuislaten.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Beugelsdijk is geschorst :-)
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat scheelt, zal dan wel zijn 5e gele kaart zijn geweest. Wist ik niet dank u . Scheelt een stuk agressie.
 
5 maanden geleden
Feit is dat PSV na 30 speelrondes nog steeds het minste aantal tegengoals heeft. PSV geeft gemiddeld per wedstrijd erg weinig kansen weg (zelfs tegen ajax). Een zondagsschot zoals dat van Ødegaard kan altijd gebeuren en zegt niets over de kracht of zwakte v/d verdediging.

Van Bommel zit met een probleem omdat hij geen fatsoenlijke aanvallende middenvelder heeft. Waarom denk je dat Pereiro en ihattaren voortdurend worden gewisseld?

Het is duidelijk dat je Lozano en Bergwijn enorm overschat. Alsof het zo moeilijk is om spelers van een vergelijkbaar niveau te halen. Sterker nog: Het moet makkelijk mogelijk zijn om betere spelers te halen. Vleugelaanvallers met een individuele actie, voetbalintelligentie en die tweebenig zijn.

PSV slaagt er doorgaans heel goed in om goede vervangers te kopen. Voorbeelden te over. Arias was een geweldenaar bij PSV, maar de club heeft opnieuw een prima rechtsback gehaald. Angeliño is een enorme verbetering ten opzichte van Brenet. Kwestie van goed scouten en/ of opleiden.

Je loopt enorm vooruit op de zaken door te suggereren dat PSV onverantwoorde risico’s zou nemen. Pure bangmakerij en doemdenken. Als PSV de zaken goed voor elkaar heeft voor wat betreft scouten en opleiden, is er niets aan de hand.

Met twee fatsoenlijke vleugelaanvallers én een topclubwaardige aanvallende middenvelder is PSV uit de problemen.
 
5 maanden geleden
Santa, check de volgende goals even:

https://www.voetbalprimeur.nl/videos/865866/psv-komt-al-na-drie-minuten-met-1-0-achter-op-bezoek-bij-heerenveen.html

https://www.youtube.com/watch?v=K0_MxJX8b9w

Je kunt wel iedere goal tegen die van afstand erin vliegt ‘zondagschoten’ noemen maar wil je zeggen dat er voorafgaand aan deze goals geen fouten gemaakt worden? Daarbij komt dat Odegard een heel goed linkerbeen heeft en, in tegenstelling tot veel spelers, 50% van zijn schoten tussen de palen ziet belanden. Kijk de beelden er maar op na. Ik weet zeker dat van Bommel en zijn staf dit vooraf besproken hebben. Laat zo’n speler vanaf die positie niet in vrije schietkans komen. Zeker niet omdat hij de afgelopen jaren vaker dergelijke goals maakte.

Inzake de ‘kracht’ van onze verdediging: als je bovenstaande goals als zondagsschoten betitelt dan klopt wat je zegt waarbij ik wil aantekenen dat beiden goals een gevolg zijn van een fout in de organisatie. Wat doet Hendrix bij de goal van Heerenveen? Hij staat erbij en kijkt erna. Veel goals vallen via de linkerkant van PSV, het heeft er schijn van dat die kant regelmatig steken laat vallen. Niet alleen Angeliño maar ook de mannen voor (en naast hem).

Inzake je ‘Vleugelaanvallers met een individuele actie, voetbalintelligentie en die tweebenig zijn’. Die kan ik als je me in een vliegtuig stuurt ook wel vinden je gaat voorbij aan de realiteit: dergelijke jongens kosten bakken geld? In het prijsverschil van Angeliño versus Arias zie je de ontwikkeling van de markt de laatste jaren. En dan hebben we het meer over een back heh! Daarbij komt dat er sinds Arias maar verdomd weinig van dit soort verrassingen uit de hoge hoed van Marcel zijn getoverd
Daarbij komt dat voorhoedespelers doorgaans vele malen duurder zijn?

Volg jij de internationale transfermarkt überhaupt? Wij betalen €10m voor Romero maar kijk eens wat er betaald werd voor Leon Bailey (€20m in 2017) maar ook door Ajax voor een David Neres (€12m). Daar zit mijn punt: PSV kan onmogelijk dergelijke bedragen betalen zonder een eigen vermogen van €50 – 100 miljoen te hebben. Dergelijke prijzen zijn te hoog versus onze begroting en 2 -3 missers en je staat als PSV weer in de gevarenzone. Waarom denk je dat wij spelers 1 jaar voor afloop van hun contract moeten verkopen en niet alle Ajax ze het mes op de keel zet? We moeten omwille van onze financiële positie. Iedere Euro moet 3x omgedraaid worden in Eindhoven. Herinner je trouwens ook nog dat Gebrands graag een pot geld zou willen creëren (€30 – 40m): denk jij nou werkelijk dat daarom de volledige opbrengst van Pereiro, Bergwijn en Lozano geherinvesteerd zullen gaan worden? Forget it!

En toch blijf je feiten van anderen als onzinnig betitelen. We spreken elkaar de komende 12 maanden als we meer munitie hebben over wat er daadwerkelijk gebeurd is.

Er blijft wel nog steeds 1 vraag openstaan heh. Benieuwd naar je antwoord daarop
 
5 maanden geleden
Niemand beweert dat élk tegendoelpunt een zondagsschot is. Nogmaals: Na 30 speelrondes heeft PSV het minste aantal tegengoals. Feit.

Aan vrijwel elk doelpunt gaan fouten vooraf. Als er geen fouten zouden worden gemaakt, zouden er heel weinig goals worden gemaakt. Feit is dat PSV het minste aantal tegengoals heeft.

Een vleugelaanvaller zonder individuele actie is als een spits zonder scorend vermogen. Ronduit armoedig dat Lozano b.v. geen passeerbewegingen heeft, om maar te zwijgen over profvoetballers die niét tweebenig zijn. Als Bergwijn tweebenig was geweest, had hij die kans tegen ajax niet jammerlijk verprutst. Tweebenigheid is bovendien heel goed trainbaar.

Het is vrij onzinnig om te denken dat er nergens op de wereld geen vleugelaanvallers rondlopen die wél een individuele actie hebben en die niet haalbaar zouden zijn voor PSV. Simpelweg een kwestie van goed scouten. Er zijn bovendien voldoende markten waar spelers nog wel betaalbaar zijn.

Niemand beweert dat PSV transferopbrengsten altijd geheel in nieuwe aankopen investeert. Geen idee waarom je met zulke merkwaardige stellingen komt. Feit is dat PSV zich schromelijk heeft vergist in spelers als Ramselaar en Pereiro. Dure miskopen.

“We spreken elkaar de komende 12 maanden als we meer munitie hebben over wat er daadwerkelijk gebeurd is.” Wat is dat voor rare retoriek?

Verder is het prima dat jij je laat leiden door angst. De realiteit is dat PSV er doorgaans heel goed in slaagt om spelers van een vergelijkbaar niveau terug te halen. Sterker nog: In bepaalde gevallen gaat het team er juist op vooruit, zoals met Schwaab en Viergever versus Bruma en Rekik.
 
5 maanden geleden
Je gaat voorbij aan trends in het hedendaagse voetbal en houdt vast aan je ideeën om vervolgens allerlei stempels te plakken om wat een mede forumlid stelt. Of wil je zeggen dat de transfersommen niet door het dak gaan de laatste jaren? Kijk naar de trends van door PSV betaalde bedragen (van €5m max tot een jaar of 5 geleden tot €10m recent voor Maxi Romero).

Jij denkt niet dat PSV op een gegeven moment een punt bereikt waarop het in het spel van het grote geld niet meer mee kan doen?

Inzake goed scouten: heb jij bewijzen/namen van clubs van de statuur van PSV die regelmatig raakschieten en weinig betalen? Dicht bij huis doet Ajax het inmiddels meer dan goed in Zuid/ Midden Amerika (Henk Veldmate) maar kijk naar de bedragen die afgetikt worden. Ik wil je er even aan herinneren dat de tijd dat PSV Romario even ophaalde in Brazilië verleden tijd zijn. Je moet eens horen welke clubs inmiddels achter talenten aanzitten en dat vergelijken met de situatie 10 jaar terug. Inzake voldoende markten waar spelers nog wel betaalbaar zijn: kun je ons eens wat landen noemen dan of voorbeelden geven?

Inzake rare retoriek: over een maand of 12 kunnen we oordelen hoe PSV zich post het Chucky/ Bergwijn & Pereiro tijdperk ontwikkeld heeft. Kunnen we de nieuwkomers beoordelen. Dan zullen we zien of ze daadwerkelijk beter zijn en ons verder helpen maar ook wat ze gekost hebben etc. etc. Lijkt me niks raars aan maar wie ben ik?

Me laten leiden door angst? Met gezond verstand op basis van wat je ziet/ leest of hoort proberen een analyse te maken van het PSV van pak hem beet over 2 jaar heeft niks met angst te maken. De ene is opportuun en kijkt naar de upside, een ander tracht de valkuilen te vinden en op basis daarvan tot zijn oordeel te komen. Heeft niks met angst te maken.

Als laatste: het is niet voor niks dat PSV, zoals PVH terecht stelt, voor de jeugd kiest. Waarom denk je dat ze dat doen als er legio talenten te koop zijn of op te halen zijn voor weinig/ niks? Leg me dat a.u.b. eens uit? Zal me benieuwen of je ook deze vraag weer onbeantwoord laat
 
5 maanden geleden
Transfersommen groeien al sinds mensenheugenis en PSV slaagt er doorgaans heel goed in om goede vervangers te halen. PSV heeft nooit grote bedragen kunnen uitgeven, zoals Europese topclubs en heel veel clubs daaronder dat wél kunnen. Niets nieuws onder de zon dus.

PSV doet het qua scouting meer dan uitstekend. Zo pikte de club recentelijk nog Schwaab en Viergver gratis op, terwijl ook Arias een koopje was.

In Latijns-Amerika bijvoorbeeld zijn meer dan voldoende mogelijkheden, terwijl ook Scandinavië en Azië interessante markten kunnen zijn.

Wat is eigenlijk je punt? Moet PSV Lozano, Bergwijn en Pereiro behouden omdat het nu opeens niet meer in staat zou zijn om fatsoenlijke vervangers te halen? Nogmaals: Iets van realiteitsbesef zou je geen kwaad doen.

Je reacties over een eventueel vertrek van Bergwijn en Lozano zijn puur op angst gebaseerd. Als er één club in NL altijd wel goede vervangers haalt, is het PSV wel. Waaruit blijkt dat PSV opeens niét meer in staat zou zijn om adequate vervangers te halen? Of is je angst louter gebaseerd op wat je ziet, leest en hoort (voor wat dat waard is)?

PSV heeft de jeugdopleiding jarenlang verwaarloosd en dus veel geld verspild. Een x-aantal jaar geleden is het roer éindelijk omgegaan en dat werpt z’n vruchten af. Waarom zou je elk seizoen geld in de jeugdopleiding investeren, terwijl je die eigenlijk niet serieus neemt. Niets meer dan gezond verstand dus. Het is daarnaast simpelweg logisch om op meerdere paarden te wedden (jeugdopleiding en scouting/ aankopen).
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je noemt 3 verdedigers waarvan er 2 uit het persoonlijke netwerk van Brands kwamen. Arias en Viergever hebben helemaal niks met onze scouting te maken. Brands heeft die jongens zelf gevonden/ gehaald en jarenlang lopen paaien om ze vervolgens naar PSV te halen. Verdedigers zijn structureel goedkoper!

Hoe makkelijk het trouwens is om adequate vervangers te halen blijkt wel uit het dossier ‘linksback’ .... Brands is daar jaren mee bezig geweest om vervolgens €5,5m voor Angelino af te tikken. Waarom geen gratis speler uit Azië of Zweden gehaald voor die positie? Of waarom schijnt PSV serieus interesse te hebben in Alves (marktwaarde zou m zijn). Er lopen toch Schwaab's en Viergever's rond?

Mijn punt? meer en meer worden we gedwongen om eigen jeugd door te schuiven. Veel van de beoogde aankopen moeten we een 'nee' verkopen. Inpassen jeugd kost tijd en gaat met vallen en opstaan. Ik verwacht dat we de komende 10 jaar gemiddeld structureel minder kampioen zullen worden. Zoals eerder gesteld: leuk voetbal hartstikke mooi maar zonder prijzen voor mij in the end nietszeggend. En dan moet je nog maar zien dat je structureel de nummer 2 van NL blijft. Kijk naar Anderlecht. Een club kan heel snel in verval raken. Gelukkig zitten er bij PSV goede mensen aan de knoppen (de RVC moet versterkt worden met iemand met voetbalverstand!!!). Ik maak me zorgen over de seculaire kansen van PSV.

Inzake het vervangen van de 3 scorende PSV'ers (ex Luuk de Jong): je stelt dat we altijd goede vervangers hebben gehaald. Vaak wel inderdaad maar zie de trends in transfersommen waarbij komt dat we sinds de terugkomst van van Bommel (2012) geen enkele speler voor de voorste 2 linies gratis hebben opgehaald.

Voor Lozano (die er weinig van kan volgens jou) werd €8m betaald. En dan denk jij dat je makkelijk een 2 benige buitenspeler (die er 20 maakt, 15 assists geeft en voor veel meer kan worden doorverkocht) even ophalen? Of een centrale middenvelder die er altijd staat, ballen met buitenkant rechts in de kruising jaagt en het gebrek aan scorend vermogen van de rest in die linie wel even compenseert? De hele wereld zit achter dergelijke jongens aan!
 
5 maanden geleden
Persoonlijk netwerken maken ook onderdeel uit van de scouting. Waaruit blijkt trouwens dat twee van de drie genoemde verdedigers uit het persoonlijk netwerk van Brands zouden komen? Kun je dat bewijzen/ aantonen?

Niemand beweert dat PSV alleen transfervrije spelers moet halen.

Waaruit blijkt dat PSV veel van de beoogde aankopen (welke trouwens) nee moet verkopen? Als je een jeugdopleiding hebt en er geld in steekt, moet je er logischerwijs ook iets mee doen. Onbegrijpelijk dat PSV de jeugdopleiding zó lang heeft verwaarloosd.

Niemand beweert dat PSV het alleen met jeugdspelers moet doen. Het gaat juist om de combinatie van zelf opleiden en goed scouten/ aankopen. Niets meer dan gezond verstand.

Wat bedoel je met seculaire kansen?

Nogmaals: Berwijn en Lozano zijn vrij matige vleugelaanvallers en het is daarom niet bepaald onmogelijk om spelers van een vergelijkbaar of hoger niveau te halen. Je weet dat vleugelaanvallers niet per se 20 doelpunten hoeven te maken?

Het verhaal Pereiro is na vier seizoenen wel bekend en een fatsoenlijke aanvallende middenvelder is bittere noodzaak. Nogmaals: Als PSV de zaken voor wat betreft de jeugdopleiding en scouting goed voor elkaar heeft, moet het in staat zijn om het vertrek van welke speler dan ook op te vangen.
 
5 maanden geleden
Seculaire kansen - kansen op prijzen in de veranderende omgeving. Inzake 20 goals vleugelspelers: de kampioenen van de laatste 10 jaar scoren doorgaans een goal of 85 minimaal. Laten we een rekensom maken en dan vul jij me aan: Luuk maakt er volgend seizoen weer 25 (ik denk trouwens dat hij vertrekt) dan zou je nog 60 goals moeten maken. Leg mij maar uit wie dat gaan doen. Binnen deze selectie zijn er veel spelers die al genoeg aangetoond hebben niet/ zelden te scoren. Als van Bommel Rosario en Hendrix zou laten staan (doet hij niet als hij scorend probleem wil verhelpen) dan moeten de nieuwe centrale middenvelder en de 2 op de vleugels inclusief hun vervangers een goal of 50 maken ervan uitgaande dat de laatste linie en middenveld er 10 maken tezamen. Of zie je een delta ergens binnen onze selectie elke ik vergeet?

We stelt dat vleugelspelers geen 20 goals hoeven te scoren: klopt in een ploeg waar anderen geregeld scoren hoeft dat niet. Daar zie je vaak moddenvelders ook geregeld scoren. Bij PSV zie je op dit moment dat 4 spelers een hele grote meerderheid van de goals maken. Wat zegt je dit?

Denk jij nou werkelijk dat Hendrix, Rosario, Thomas, Sadilek, Mauro en noem ze mar in 1x wel gemiddeld 5-10 goals gaan maken terwijl dit in hun gehele carrière nog geen seizoen gebeurt is? Als ik je goed begrijp zou je dolgraag ook komend seizoen weer een defensief blok op het middenveld zien? Ik heb daar op zich ook geen moeite mee maar dan zullen er toch echt andere poppetjes op het veld moeten of wie denk jij dat er van onze defensieve jongens wel een normaal scorend vermogen hebben? Leg dat middels cijfers eens uit en ik voorspel je dar je gaat vastlopen.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Het lijkt erop dat je niet zo goed weet wat het woord “seculair” betekent.

Je weet dat je ook kampioen kunt worden met heel weinig tegendoelpunten en door simpelweg heel veel wedstrijden te winnen? Dat doet PSV dit seizoen heel behoorlijk, alleen het ontbreekt aan een fatsoenlijke aanvallende middenvelder die een groot deel van het seizoen presteert.

Daarnaast heeft ajax dit seizoen simpelweg een betere selectie, mede als gevolg van het feit dat ze ontzettend veel geld hebben. Met een stukje realiteitsbesef zou je ook eens je meerdere kunnen erkennen. PSV is nou eenmaal in heel veel opzichten een kleinere club dan ajax, wat de prestaties van PSV in de afgelopen decennia nóg knapper maakt.

Zoals al diverse keren aangegeven, is het systeem van PSV gestoeld op opkomende backs, een aanvallende middenvelder, een centrumspits en twee vleugelaanvallers die allemaal voor dynamiek en creativiteit moeten zorgen. Logisch dus dat de meeste goals van PSV op dit moment v/d vleugelaanvallers en spits komen. Dat is namelijk precies het idee achter het systeem. Of begrijp je het systeem van PSV niet zo goed?
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Santa, het heeft geen zin om met jou in disscussie te gaan want zelfs een simpel feit als dat Hendrix en Rosario over een extreem beperkt scorend vermogen beschikken zul je nog ontkennen. Een seizoen duurt 34 wedstrijden en je analyse klopt voor een gedeelte maat je mist een zeer belangrijk aspect. Je verwacht van onze scouting wonderen. Ik wens ze veel succes want ik weet nu al weer wie de pispaal van je worden als de Aziaten Wong en Song volgend jaar faliekant zouden falen op de flanken. Je bent voorstander van een jeugdopleiding om vervolgens Ihattaren al na 45m de grond in te boren. Als ik Ajax eerder regelmatig aanhaalde omdat dat onze directe concurrent was zei je waarom altijd Ajax erbij. En nu de prijzen verdeeld worden ga je ze zelf erbij halen en geef je aan dat ze betere spelers hebben etc etc. Cocu zou bekenden van je het stadion uitgejaagd hebben: ik heb nieuws, van Bommel is daar ook aan begonnen of verstom je je van kritiek?

En zo kan ik uren doorgaan maar ik pas ervoor.
 
5 maanden geleden
Je hebt dus moeite met mensen die niét meegaan in jouw theorieën.

Voor de zóveelste keer: In het systeem van Van Bommel is scoren niét de primaire taak van de controlerende middenvelders.

Niemand verwacht van de scouting wonderen, maar als die hun zaakjes op orde hebben, liggen er lijstjes klaar met alternatieven voor álle posities. Zo doet men dat al sinds mensenheugenis bij PSV, en dat pakt doorgaans heel behoorlijk uit. Tel daarbij het feit op dat PSV de jeugdopleiding steeds verder professionaliseert én het groeiend aantal spelers dat doorbreekt uit de eigen jeugd en je begrijpt dat PSV niet alleen van aankopen afhankelijk is.

De feitelijke constatering dat ihattaren tot dusver niet veel heeft laten zien, heeft natuurlijk hélemaal niets met iemand door de grond boren te maken.

Met wat realiteitsbesef zou je weten dat ajax dit seizoen een betere selectie heeft en dat PSV niet elk seizoen kampioen kan worden. Dat is geen reden voor paniek en/ of angst. Er is geen reden om aan te nemen dat PSV na dit seizoen opeens niet meer in staat zou zijn om topclubwaardige vervangers te halen.
 
5 maanden geleden
Met mensen die voorbij gaan aan feiten discussiëren is een waste of time voor mij. We gaan de komende jaren zien waf het wordt met PSV.
 
5 maanden geleden
Kortom: Je hebt geen zin om met mensen te discussiëren die niet meegaan in jouw theorieën.

Zo heb je op geen enkele manier kunnen aantonen waarom PSV na dit seizoen opeens meer in staat in zou zijn om geschikte vervangers te halen. Over een gebrek aan feiten gesproken......
 
5 maanden geleden
Omdat de rijd dat zal moeten uitwijzen. Is dat nou zo moeilijk? Ik geloof er alleen niet in dat we wel even een paar geweldenaars die wel voldoen aan jouw criteria voor een miljoen of 10 de neus gaan halen. Mijn mening is dat dergelijke types veel duurder zijn. Als Napoli al een miljoen of 30 voor Chucky over zou hebben dan weer ik genoeg. Daarbij komt dat ik er niet in geloof dat PSV maar even een paartalentvolle spelers ophaald die nog weinig bewezen hebben en eventueel een schot in de roos zouden kunnen worden. Dat is voor clubs als Zulte Waregem, Heerenveen etc. Hopelijk haalt John de Jong Theo Bongonda op bij die eerste club
 
5 maanden geleden
Kortom: Jij vreest dat PSV geen gelijkwaardige of zelfs betere vervangers voor Bergwijn/ Lozano kan halen. Heb je beide heren zondag aan het werk gezien?

Vleugelaanvallers met passeerbewegingen zijn geweldenaars?
 
5 maanden geleden
Ik vrees dat PSV de beste jaren achter zich heeft en dat fans hieraan zullen moeten wennen omdat het verwachtingspatroon nog steeds heel hoog is. Voor komend jaar heb ik persoonlijk geen hoop dat we mee gaan doen in de titelstrijd omdat er belangrijke veranderingen lijken aan te komen en er spelers gebracht zullen gaan worden die normaliter tijd nodig hebben. Niet meer en niet minder.
 
5 maanden geleden
Het succes van PSV hing altijd af van het aankoopbeleid. Gelukkig neemt men tegenwoordig de jeugdopleiding wél serieus en stromen er steeds meer spelers vanuit de eigen jeugd door naar het 1e.

Veel mensen vrezen alleenheerschappij van ajax de komende jaren, naar het voorbeeld van Bayern. Het is aan PSV om daar een antwoord op te hebben. De realiteit is echter dat PSV in bijna alle opzichten een kleinere club is dan ajax (en feyenoord), wat de prestaties van PSV in de afgelopen decennia nóg knapper maakt.
 
5 maanden geleden
Bergwijn en Lozano zijn wel talenten alleen hun ontwikkeling staat stil . Als lozano nu eens gaat leren dat er kap bewegingen bestaan zijn we al een heel eind. Idem Bergwijn , hij laat hele mooie dingen zien aan de andere kant verspeelt hij de bal op een knullige manier. Eerder afspelen is ook een optie. Ik vraag me af of we eigenlijk wel iemand hebben die spelers beter kan maken .Maar we hebben ook wel pech dit jaar . Ryan Thomas , Romero en Guti . Iedereen had daar meer van verwacht , maar ja , blessureleed en aanpassingsproblemen.
 
5 maanden geleden
Wat zijn de talenten van Bergwijn en Lozano?
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Snelheid beide maar dan , de afwerking . Lozano vaak te gehaast zou diverse keren de doelman uit kunnen spelen met kapbewegingen en Bergwijn houd de bal vaak te lang bij zich . Maar het blijven goede spelers , goed voor veel doelpunten maar het kan beter.
 
5 maanden geleden
Het is wel handig als een vleugelaanvaller passeerbewegingen heeft, tweebenig is en wat voetbalintelligentie. Dat alles heeft Lozano niet.
Bergwijn heeft meer talent dan Lozano, maar Bergwijn lijkt mentaal zwak. Hij speelt té vaak verstoppertje en brengt doorgaans (veel) te weinig. Ook Bergwijn is niet tweebenig.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je loopt op de zaken vooruit @tony, het is moelijk in de toekomst kijken. Je baseert je toekomstvisie op huidige korte termijn gebeurtenissen, probeer eens naar de rode draad te kijken(lees: LT). De Jong heeft zijn opleiding genoten bij Brands en veel geleerd, daar is over nagedacht. Zijn taak is de kwaliteit van spelersselectie op peil te houden, daar heb ik wel vertrouwen in. Kijk naar trainers de afgelopen jaren die elke keer een treetje doorschuiven en indien nodig wordt er van buiten kennis ingekocht. Ook is het nog eens zo dat PSV in zijn beleid naar de helft zelfopgeleide spelers wil gaan. Dat is een lange termijn beleid, iets wat op termijn op allerlei gebied zijn vruchten zal gaan afwerpen(o.a. financieel). Op dat gebied is er een gigantische omslag gemaakt de afgelopen jaren wat mi. begonnen is in de tijd dat Langeler hier begon. Financieel heeft/had ajax een voorsprong, dus het heeft weinig zin je daar druk over te maken, laat staan dat op korte termijn in te halen. PSV kiest voor een LT-beleid en daar zitten op de weg toppen en dalen in, en momenteel is ajax op het veld verder dan PSV. Maar als je ziet wat Bommel al bereikt heeft, echt petje af. We staan gelijk met ajax, die flink boodschappen deden, en er zit een wilskracht in deze selectie wat ik járen niet meer gezien heb bij PSV. Hoe vaak hebben we al niet een achterstand omgebogen, en elke wedstrijd wordt er gevochten tot de laatste seconde, of we nou achter of met 0-7 voor staan, dat vind ik echt zeer knap. Deze selectie is duidelijk een produkt van Bommeltje. De vorm is momenteel niet aanwezig(waar is de gegenpressing?) en dat heeft denk ik toch ook met het mentale aspect te maken. Ondanks matig spel regent het kansen(die te weinig verzilverd worden). Maar Bommel houdt zijn visie die hij uitstippelde gewoon aan, of je dat nou leuk vindt of niet. Ik denk dat op LT dat zijn vruchten gaat afwerpen op het veld. Als(!) we kampioen zouden worden, neem ik diep mijn petje af voor de organisatie van PSV.
 
5 maanden geleden
Regeren is vooruitzien! Mijn reactie, ik probeer het kort te houden maar zal moeilijk worden. Mijn bezorgdheid wordt niet gedreven door ontwikkelingen de laatste maanden alleen, in tegendeel! De organisatie staat goed met echte PSV'ers op belangrijke posities (zonde dat Nilis, Cocu en Brands vertrokken alhoewel die laatste geen PSV verleden had). De keuze voor de jeugd was noodzakelijk en wordt met beleid uitgevoerd! HET probleem van PSV is in mijn ogen dat er (bijna) geen rek in de begroting zit terwijl de transferbedragen (als percentage van deze begroting) veels te ver zijn doorgeschoten waardoor de financiële risico's extreem worden. We begroten Europees voetbal mee. Zeer risicovol! Garantie plaatsing voor Europa geeft niemand ons. Zie Anderlecht (dit jaar) of PSV een paar seizoenen geleden toen we ons niet plaatsten. Je zult, om wat voor reden dan ook, een paar jaar geen Europees voetbal halen en de risico's onder Harry van Raay zullen weer 'the talk of Eindhoven' worden.

De laatste sponsordeal is een reflectie van 1 van de problemen voor NL/ PSV maar werd zeer creatief opgelost: van Philips naar Energiedirect was een 'downgrade'. We mogen onze loyale partners enorm bedanken dat ze bereid waren om een dergelijke deal te structureren. Het zijn (m.u.v. Jumbo) allemaal B2B bedrijven. Jumbo koos voor Formule 1 i.p.v. PSV een paar jaar geleden. De andere partners zouden wel gek zijn als ze sole shirtsponsor waren geworden. Ze verkopen deze deal nu goed naar de buitenwereld maar de financiële rationaal ontbreekt in wezen voor ieder individueel bedrijf (andere discussie!).

Kijk eens naar de trend in onze shirtleverancier of onze autombielleverancier. Van A-merk naar B-merk. Vergelijk het bord PSV sponsoren eens met die van een jaar of 5 terug, forse downgrade. Als ik me niet vergis halen wij €10m minder op uit sponsoring versus Ajax, TIEN miljoen terwijl er de laatste jaren steeds (ietsje) minder wordt opgehaald! Herinner je nog hoe lang we bezig waren om een opvolger voor Freo te vinden? Nederland is voor multinationals niet interessant vanwege het geringe achterland. Daarbij komt dat PSV als regionaal merk (zie recente uitspraken marketeers) wordt gezien. Het doet pijn maar het is de realiteit.

DE bedreiging: transferbedragen als percentage van onze begroting gaan door dak terwijl er in de begroting (bijna) geen rek zit. Denk aan Romero (was 19!) €10 miljoen (maar ook Gutti, Lozano etc. etc.). Maar kijk ook eens naar bedragen voor Marin, Neres (maar ook Pierie) of die genoemd worden voor Reis (Groningen/ Barca) of Schouten. Deze laatste 2 (talenten) hebben weinig/ geen 'trackrecord'. We hebben nog een aantal probleemdossiers die opgelost dienen te worden. Wij kunnen niet mee in deze race waarbij komt dat er bij Ajax inmiddels een ander beleid waait waardoor ze de grotere talenten (met enige eredivisie ervaring) binnen hengelen voor bedragen die PSV eigenlijk niet kan betalen voor zo'n speler.

Inzake eigen jeugd: hoopvol maar met alleen jeugd ga je de slag niet winnen.
Denk aan de belangstelling van Barca (voor hun 2e) voor Reis, Juventus voor Piroe (voor hun 2e) maar ook Italiaanse clubs voor jongens als de Roon, Hateboer etc. etc. Ook in die leeftijdscategorie worden onze grotere 'talenten' weggeplukt. Ajax pikt het niet meer en roomt nu zelf die laag af. In de leeftijdscategorie daaronder is het al jaren bonanza. Onze groei zal vrees ik moeten komen uit de categorie 12 - 18 jarigen maar hoe staan we daar qua aantrekkingskracht versus Ajax? Kiezen voor de jeugd kost heel veel tijd en in de tussentijd blijft het 'transferbedragen versus begroting dilemma' de boventoon voeren vrees ik.

Over van Bommel ga ik het niet hebben. Ik zie ook belangrijke verbeteringen maar heb op andere punten grote vraagtekens.

PSV is mijn club, ik vlieg er Europa voor door om af en toe een potje te zien maar ik vrees dat PSV als een elastiek is welke al tientallen jaren heel ver wordt uitgerekt. Op een gegeven moment zit er in een elastiek geen rek meer. Als we dat punt maar niet bereikt hebben! Fijne dag allen!
 
5 maanden geleden
Tony, your missing the point. Je noemt allerlei bezwaren en problemen. PSV zet een LT-beleid uit, daar had ik het over. Dat is heel verstandig, de enige weg om iets voor elkaar te krijgen. Iedereen is bekend met de punten die je benoemt, en zeker Psv ook. Of heb je een beter plan wat PSV zou moeten doen? (ajax lag een tijd geleden ook op z'n gat)
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ah ok! Ik noem bezorgdheden by the way! Het beleid wat PSV neerzet is uitstekend gegeven deze feiten maar de bezorgdheden blijven. Er zit weinig anders op. Persoonlijk vrees ik dat de kortere termijn verwachtingen van veel fans niet waargemaakt gaan worden maar daar hebben we het over 12 maanden weer over. Was PSV beursgenoteerd geweest dan had ik zwaar short in de aandelen gezeten vanwege de financiële risico’s / beperkingen van onze club. Inzake ‘missing the point’: ik schets mijn langere termijn bezorgdheden ondanks een goed beleid. Ik ben gewend aan prijzen. Leuk voetbal zonder prijzen koop ik niks voor. Dan ga ik wel naar AZ of Willem 2
 
5 maanden geleden
Ik sta hier veel positiever in en maak me niet druk over zaken waar ik geen invloed op heb. Mbt tot short gaan, ik investeer graag in aandelen waar een potentie naar boven in zit, zeker als anderen short gaan. Zolang Psv iig maar 2e wordt is er kans op deelname in het CL-hoofdtoernooi. PSV is in alle facetten nu al veel verder dan een jaar geleden.
 
5 maanden geleden
Zonder meer waar wat u zegt , kan ik me goed in vinden.
 
5 maanden geleden
Jaren geleden riep v Raay al dat we een Europese competitie moesten gaan vormen ,Ook België had interesse . Ajax en Feyenoord zagen dat toen niet zitten en v Raay kon inpakken. Als je de clubs ziet die meedoen aan de CL en je kijkt daarna naar onze Eredivisie schieten de tranen in je onderbroek . De eerste 10 gaat nog wel maar de rest . En als dan bij de meeste overgebleven clubs de top drie voorbij komt vechten ze als leeuwen om een week later weer te verliezen van de onderste drie. En dan ons kunstgras lachwekkend , de eredivisie speelt op een plastic ondergrond . Welk talent wil erop spelen ? Nederland is een kweekvijver , altijd zo geweest en dat zal ook zo blijven. Het gaat hoog tijd worden dat de eredivisie in gaat krimpen of een andere opzet gaat krijgen . Ik heb het wel gehad met Café voetbal of zomeravondcompetitie . Dan komen ook de sponsors wel. Zou trouwens heel interessant zijn . bv De beste 5 clubs van Europa onderling een competitie te laten spelen en de kampioen gaat CL spelen.
 
5 maanden geleden
Nog gefeliciteerd met het behalen van de halve finaleplaats van uw club ALmere vak V . Ik zal u een oppepper geven . De finale van de CL gaat tussen Ajax en Barcelona .Kunt u alvast warmlopen , veel plezier alvast.
 
5 maanden geleden
Nee, het wordt Liverpool en Spurs, let maar op.
 
5 maanden geleden
PSV thuis was 2-2 uit 2-1 . Ajax in deze vorm en Spurs hadden geluk .
 
5 maanden geleden
Als City niet de kwaliteit heeft om kansen blijkbaar te maken is dat een tekortkoming van hen, dat is niet geluk voor Spurs. Zij zijn veel efficiënter en levensgevaarlijk in de counter. Kane is een gemis, Son in de 1e wedstrijd ook, maar hebben een prima selectie. Eriksen doet niet onder voor de Jong, als hij momenteel al niet beter is. Ook zij staan in de halve finale en versloegen twee ploegen uit de top van de Engelse en Duitse competitie. Ik denk dat ze prima met de underdog rol om kunnen gaan. Intussen is bij ajax de druk ook hoog geworden na Real en Juventus. Hoe gaan ze daar mee om?
 
5 maanden geleden
Ik hoop dat u gelijk heeft ;-)

Laatste nieuws