Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV komt komend seizoen met forse prijsstijging seizoenkaarten

17 april 2019 13:17 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

PSV komt komend seizoen met forse prijsstijging seizoenkaarten; image source: Pro Shots

PSV zal voor volgend seizoen de prijzen van de seizoenkaarten fors verhogen, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. Mede vanwege een btw-verhoging van drie procent zal voor de meeste supporters de seizoenkaart ruim vijf procent duurder gaan worden. In sommige gevallen zal de prijs echter met meer dan acht procent gaan stijgen. PSV zal bij een zelfde dekkingsgraad komend seizoen ongeveer 500.000 euro meer krijgen. Een groot deel hiervan zal echter wel weer moeten worden afgedragen vanwege de btw-verhoging.

Het Eindhovens Dagblad rekende uit dat de seizoenkaarten bij PSV tussen 2005 en 2019 gemiddeld met liefst 53 procent zijn gestegen. De inflatie over dezelfde periode bedroeg ongeveer 25 procent.

In een reactie laat PSV weten dat de prijsstijging met name komt door de per 1 januari doorgevoerde btw-verhoging. De club is wettelijk verplicht om die verhoging door te voeren. De prijzen stijgen verder omdat deze dan beter aansluiten bij de marktontwikkelingen.

Meer op Eindhovens Dagblad
Tags

btw prijsstijging afgedragen bedroeg dekkingsgraad doorgevoerde inflatie marktontwikkelingen seizoenkaart verhogen wettelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Vooral dit:
Tussen 2005 en 2019 is een seizoenskaart gemiddeld van PSV gemiddeld bijna 53 procent duurder geworden. De inflatie in voornoemde periode (op basis van het CPI-cijfer) bedroeg ongeveer 25 procent.
+3/-2

5 jaar geleden
Voor de meeste supporters wordt de seizoenkaart dus ruim 5% duurder. Dat levert 500.000 euro extra op. Dat is voor PSV een fooi. En die komt ook nog eens binnen over de rug van de fanatiekste aanhang. Beperk de verhoging gewoon tot de BTW verhoging en zorg dat er nog een extra bedrijf aansluit bij de Brainport. Daar hebben we meer aan.
+4/-2

 
5 jaar geleden
"zorg dat er nog een extra bedrijf aansluit bij de Brainport. Daar hebben we meer aan" - Denk dat ze dat echt wel willen. Ook los van de verhoging van de prijs voor een seizoenskaart.
+2/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Het verdienen van geld heeft voor de grote clubs tegenwoordig bijna niks meer met het aantal bezoekers in het stadion te maken. In en verkopen van spelers, Wel of niet de CL halen, en daar wedstrijden winnen, en de TV gelden zijn veel belangrijker. En de Sponsering natuurlijk ! Met "een kaartje kopen" wordt relatief weinig verdiend. Laat de mensen dus voor een redelijke prijs naar het stadion gaan. Zorgt voor een goede band tussen supporters en de club.

PS: Hier de bedragen die Ajax dit jaar via de CL binnenhaalt: https://www.vi.nl/nieuws/ajax-ook-in-financieel-opzicht-bezig-aan-historisch-jaarlink
+2/-0

 
5 jaar geleden
Dit is precies wat ik bedoel. Extra inkomsten uit kaartverkoop is zo'n klein stukje van de taart. Beperk dat dan, omdat het rechtstreeks de fanatiekste supporters treft.
+2/-0

 
5 jaar geleden
De prijzen van onze seizoenkaarten zijn ren fooi ten opzichte van kaarten uit bijvoorbeeld Engeland waar ze gerust 1000 pond vragen
+1/-2

5 jaar geleden
De supporter wordt weer eens genaaid. Zowel door de spelers plus technische staf als door de directie van hogeraf.
+2/-2

5 jaar geleden
Nou, even afwachten wie Lozano en Bergwijn gaan vervangen. Anders gaat mijn seizoenskaart met 100 % omlaag!
+3/-0

 
5 jaar geleden
We hebben gakpo en malen al in huis als vervanger. Beter andere posities versterken.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Klopt, maar als die 2 spelers vertrekken hoop ik toch wel op 1 of 2 goede aankopen!
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden
Waarom duurder ? Als het voetbal nou om aan te zien is. Afgelopen jaar alleen maar miskopen met Guti,Romero,Behich,centrale verdediger australier ik weet zijn naam niet eens. Dat ze maar eens een fatsoenlijk scoutingsapparaat neerzetten. Die Dumfries en Angelino had ik ook wel gescout. En een trainer als angsthaas die niet wil verliezen en liever behoudend speelt. Er komen hele magere jaren aan in Eindhoven.
+7/-1

 
5 jaar geleden
tav de magere jaren: Ik denk dat PSV qua organisatie tav het inbrengen van jeugdspelers en het kopen van goede spelers eigenlijk best wel vooruit zal gaan. Alleen halen ze in Amsterdam nu in een jaar zo extreem veel geld binnen tav het verkopen van spelers en qua bedragen van de CL dat financieel PSV Ajax niet meer zal kunnen volgen. Qua prijzen en meespelen om het kampioenschap zou het beste wel zeer lastig en mager kunnen gaan worden.

Als we het nu toch over de seizoen-kaarten hebben. Feyenoord kan wel een nieuwe Kuip krijgen, maar als het geld eigenlijk niet uit de verkoop van kaartjes komt dan zal dat het gat met PSV en Ajax niet dichten.
+1/-0

5 jaar geleden
Ik vindt het een nogal tendentieuze kop. Effectief (los van de (wettelijke) btw verhoging van 6 naar 9% (die PSV een op een weer afdraagt aan de fiscus) hebben we het dus over 2% ongeveer. Nou, dat is echt niet dramatisch. Ik gun het mijn club graag.
+3/-2

5 jaar geleden
"In een reactie laat PSV weten dat de prijsstijging met name komt door de per 1 januari doorgevoerde btw-verhoging. De club is wettelijk verplicht om die verhoging door te voeren. De prijzen stijgen verder omdat deze dan beter aansluiten bij de marktontwikkelingen."

De Club is helemaal niet wettelijk verplicht om deze verhoging door te voeren! Wat is dit voor een kul!? PSV kan er ook voor kiezen een deel van die verhoging zelf te absorberen (al snap ik dat ze dat zelf niet zouden willen doen).
Maar kom a.u.b. niet aan met de kul dat het MOET...
+1/-0

5 jaar geleden
Planning van het brengen van dit nieuws is niet bepaald goed. De prijsverhoging is helaas ook niet bepaald op zijn plaats lijkt het en het is jammer dat de prijzen van de seizoenkaarten de afgelopen 15 jaar zo explosief gestegen zijn.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem berg brobbey costa dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi