Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB wil 33ste speelronde verplaatsen naar woensdag 15 mei

18 april 2019 16:22 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB wil 33ste speelronde verplaatsen naar woensdag 15 mei; image source: Pro Shots

De KNVB heeft bekend gemaakt dat het de 33ste speelronde in de Eredivisie wil verplaatsen naar woensdag 15 mei. Dat zou dan betekenen dat PSV het seizoen niet afsluit met een uitwedstrijd tegen AZ, maar in eigen huis tegen Heracles Almelo. Aftrap van dat duel zou om 19:30 uur plaats moeten vinden. Helemaal definitief is de verplaatsing nog niet. De gemeentes en politie moeten nog akkoord gaan met de verplaatsing.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb afsluit aftrap almelo eredivisie gemeentes heracles

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Maar AZ heeft de laatste speeldag misschien geen punten meer nodig, nu die wedstrijd naar voren plaatsen wel. Wat is dit voor aanfluiting!
+3/-0

5 jaar geleden
Pure competitievervalsing dit. Waarom dan niet speelronde 33 naar 34 verschuiven en speelronde 34 naar 15 mei? Wij worden nu zwaar benadeeld. Komt Ajax bijzonder goed uit dat PSV nu tegen AZ moet spelen wat straks nog ergens voor voetbald. Gewoon normale volgorde aanhouden!!
+4/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij is dit wel positief voor PSV.
Zo'n laatste wedstrijd is heel apart en geeft een extra druk 'in de benen'
Dan hoeft PSV geen AZ-uit te spelen, maar thuis tegen Heracles.
En Ajax heeft als laatste wedstrijd dan De Graafschap-uit. Zo zijn we al een keer kamioen geworden.

Ik vind het een vreemde gang van zaken dat heel Hilversum en de KNVB nu allemaal achter Ajax aan hossen, want dit soort zaken zijn voor het begin van de competitie juist heel anders af gesproken. Maar als ik naar het belang van PSV kijk dan kan dit tcoh wel eens gunstig zijn.

Verder vind ik het schandalig dat heel NL zich wel aan Ajax moet aanpassen, terwijl Ajax geen enkele aanpassing naar FC Twente wil doen. Waarom willen ze jong-Ajax niet in de Arena laten spelen zodat FC Twente op een normale manier kampioen kan worden, en wordt die wedstrijd juist uit de competitie geschapt ? Gun een andere club dan ook wat !
+6/-0

 
"Volgens mij is dit wel positief voor PSV.
Zo'n laatste wedstrijd is heel apart en geeft een extra druk 'in de benen'
Dan hoeft PSV geen AZ-uit te spelen, maar thuis tegen Heracles.
En Ajax heeft als laatste wedstrijd dan De Graafschap-uit. Zo zijn we al een keer kampioen geworden"

Ja en nee! Puur kijkend vanuit het oogpunt dat PSV de laatste wedstrijd thuis speelt wel, maar kijkend naar de 'mogelijkheden' van de supporters niet. Ik vind dit echt weer een aanfluiting.
Supporters zijn waarschijnlijk al tijden bezig om dit te regelen met hun werkgevers, om zodoende de volgende dag vrij te kunnen hebben. Mensen die hun vakantie buiten deze data om plannen, om zodoende eventueel nog een leuk feest mee te maken. Supporters die verplichtingen hebben, die men in het weekend niet heeft. Diegenen die naar school moeten zullen er niet bij kunnen zijn of ze spijbelen natuurlijk..:) Alles moet ineens wijken voor die poep club.

Inzake AZ: Komend weekend is FEY-AZ, dus mocht FEY winnen, valt er voor AZ vrij weinig eer meer te behalen. Kan dus gunstig zijn!

Wat dacht je van GROTE schermen? Moeten we het daar nog over hebben na het debacle van afgelopen twee jaren? De laatste wedstrijd is nu om 19.30 uur dacht ik. Wat voor smoezen gaan er nu weer komen om wéér geen grote schermen te plaatsen? Is het de temperatuur, is het de lucht, is het Arnol die in de weg rijdt? Ik wordt al gek van de gedachten als we nu wederom niet met een overvolle stad samen voetbal kunnen kijken! Dat is het allermooiste wat er is als je kampioen kunt worden. Spontane vreugde-met zijn allen genieten! Niet een dag of 3 dagen later als je al kampioen bent! Een grote rood-witte bende. Een-en al gezelligheid! ;)
+5/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Raimundo, Naast de supporters moet ook in veel steden in NL nu van alles door de gemeente en de politie worden aangepast. Ik vind het allemaal zeer overdreven en wel echt vanuit het belang van één club gedaan.
Er zijn ook clubs die tegen degradatie vechten, en dus het behoud van hun club, maar daar lees ik niks over bij deze afwegingen. Die willen misschien juist graag een week rust tussen de wedstrijden.

Tav AZ: Ik vind AZ een van de wisselvalligste clubs van dit jaar. Het kan ook zijn dat ze juist goed gaan voetballen als er geen druk op ze staat.
Maar volgens mij is het tav de kansen op een kampioenschap toch gunstiger.
Bij Ajax zal er toch een raar gevoel zijn dat Graafschap-uit de laatste wedstrijd is, en De Graafschap zal nav de wedstrijd tegen PSV wel wat moed hebben gekregen op nog een stunt.

PSV heeft nu wel een periode van twee-en-halve week dat ze niet spelen. Misschien kan Van Bommel dan op het positiespel gaan oefenen ?
+2/-1

 
4 jaar geleden
Dit gaat nog een staartje krijgen absoluut rellen in Doetinchem daar zit niemand op te wachten. Het zal mij niet verbazen dat de Graafschap tegen die tijd al nacompetitie moet spelen en tegen Ajax geen belang meer heeft en zich gaat sparen voor het vervolg.
+1/-0

4 jaar geleden
Het is ongelooflijk wat voor puinhoop de KNVB er van heeft gemaakt. AZ treffen op speelronde 33 ipv 34 kan een groot verschil maken, vanwege het feit dat de kans een stuk kleiner is dat AZ dan al uitgevoetbald is en spelers gaat sparen voor de play-offs. De KNVB beweegt hemel en aarde om Ajax extra rust te kunnen geven, maar als dat eenmaal gelukt is, is de wedstrijdvolgorde ineens niet meer relevant. Het is wel duidelijk waar de prioriteiten liggen in Zeist. Wat een aanfluiting zeg. Waarom is PSV hier in hemelsnaam mee akkoord gegaan?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dan PSV en de andere clubs hier totaal niets over te zeggen hebben. Wordt gewoon door de strot geduwd!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Je kunt niet weigeren , zelfs Valentijn Driessen schreef hierover , tip , lees zijn column..... Conformeren en respecteren van het opgelegde besluit.’ Zie daar het eufemisme van: ’Ik ben het er totaal niet mee eens, maar voel me gedwongen akkoord te gaan.’ .... Je kunt niet weigeren KNVB wil is wet. Ze laat zich alleen goed kennen in het geschil jong Ajax - Twente , onbegrijpelijk. Het is toch overduidelijk nu op welke hand de bond is .
+2/-0

4 jaar geleden
Ik weet niet hoe andere clubs over deze competitievervalsing denken. Maar dit kan zich nog aardig tegen ajax keren :)
+4/-0

 
4 jaar geleden
Denk ik ook. Thuis eindigen tegen Heracles is beter dan uit naar AZ. Alleen moet PSV dan wel zijn wedstrijden winnen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Alle ander cubs krijgen nu wel het idee dat Ajax een uitzondering is. Ik schrijf hierboven al dat er ook clubs zijn die vechten tegen degradatie en dus clubbehoud, maar over die belangen lees ik niks.
+2/-0

4 jaar geleden
Uneken nieuwe coach Jong PSV. Het nieuws gaat hier wel goed zeg.
+1/-0

4 jaar geleden
en wie betaald mijn dag op woensdag? moet er vrij voor nemen gezien het feit dat ik avonddienst heb. prima geregeld weer !!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dit bericht van die side van hun toont hun arrogantie maar weer eens aan. Omdat zij daar nu misschien kampioen gaan worden moet De Graafschap ineens meer kaarten beschikbaar stellen. En zo niet, dan maar naar een ander stadion.... Of we gaan de stad verbouwen ?? De arrogantie ten top. Toen Twente precies hetzelfde voorstelde begin deze week bij hun eigen cluppie werd dat verzoek voor meer uitkaarten, dan wel spelen in een ander stadion lachend terzijde geschoven door die Arroganten Football Club (ah, daar staat AFC dus voor). En nu dit. Die lui denken dat ze echt boven alle regels verheven zijn. Natuurlijk werkt de KNVB daar vrolijk aan mee, maar ze moeten niet nog gekker gaan doen. Alsof zij het slachtoffer zijn.... Sneu volk.
+1/-0

 
4 jaar geleden
@Rubs, De KNVB zal hier wel fors op moeten gaan reageren.

Voor de naam Ajax als arrogantste club van NL is deze verplaatsing van de gehele speelronde wel heel slecht. Los van of het nu terecht is of niet, de beeldvorming is overduidelijk dat de KNVB enorm aan de kant van Ajax staat, en hun belangen aan het behartigen is. En dat al voor de 2e keer.
De afspraak was dat er met wedstrijden in het weekend zou worden verschoven, maar daar wordt nu fors van afgeweken.
+1/-0

 
4 jaar geleden
@pvh25. Ik heb met verbijstering je link gelezen. Dit is echt chantage, terwijl Ajax voor Twente helemaal niks doet. Nu kan De Graafschap zeggen dat ivm de veiligheid er helemaal geen supporters meer mogen komen, en kan de politie een ring rond de stad aanleggen en bij alle wegen de auto's controleren.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage