PSV wint van ADO Den Haag, maar overtuigt opnieuw niet

21 april 2019 18:44

PSV wint van ADO Den Haag, maar overtuigt opnieuw niet; image source: Pro Shots

PSV heeft zondagmiddag in eigen huis weten te winnen van ADO Den Haag. De ploeg was uiteindelijk met 3-1 te sterk voor de Hagenezen. Denzel Dumfries, Luuk de Jong en Donyell Malen zorgden voor de doelpunten.

Mark van Bommel koos er voor om met een aanvallende variant te beginnen. Donyell Malen stond in de basis met aanvoerder Luuk de Jong daar vlak achter. PSV trok direct vol ten aanval en zette ADO Den haag vol onder druk. Het kreeg ook goede mogelijkheden om te scoren, al had het veel moeite om door de muur van ADO heen te komen.

Na twintig minuten volgde uiteindelijk wel de volkomen terechte voorsprong. Denzel Dumfries, die de gehele wedstrijd alle ruimte kreeg om mee op te komen, werd weer diep gestuurd. Hij kapte linksback Meijers uit en schoot met een hard schot met zijn linker voor een knappe 1-0. Het spel van de ploeg ging na die treffer echter hard omlaag en een paar minuten later was ADO Den Haag zelfs dicht bij de gelijkmaker toen Falkenburg voor een bijna leeg doel kon binnen koppen. Hij kopte echter naast.

De Hagenezen kwamen er meerdere keren gevaarlijk uit, al wisten ze verder niet meer gevaarlijk te worden in de eerste helft. PSV werd zelf wel een paar keer gevaarlijk vanuit de counter, maar in de eindpassing was het vaak te slordig, waardoor het met een 1-0 voorsprong de rust opzocht.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV had het betere spel en probeerde aan te zetten, maar het was steeds veel te slordig als het eenmaal in de buurt van het doel kwam. Daarnaast werd de ploeg ook een penalty onthouden, nadat De Jong naar de grond werd getrokken. Maar zoals al veel vaker dit seizoen, werd het ook dit keer toegelaten door de arbitrage.

De onvrede op de tribune nam steeds verder toe en steeds massaler werd er geroepen om Érick Gutiérrez. De Mexicaan, die voor het laatst op 3 februari speeltijd had gekregen en sindsdien tien wedstrijden op de bank had gezeten, kwam onder luid gejuich samen met Cody Gakpo een kwartier voor tijd in de ploeg. Het zorgde direct voor meer aanvallend elan. Gakpo was bovendien vijf minuten na zijn invalbeurt belangrijk bij de 2-0 toen een inworp snel werd genomen en hij een panklare voorzet richting De Jong gaf. De spits hoefde zijn hoofd er maar tegenaan te zetten en de marge was verdubbeld.

PSV probeerde verder aan te zetten, maar toen de ploeg vlak voor tijd nogmaals massaal ten aanvaller trok, wist ADO Den Haag vlak voor tijd te profiteren vanuit de tegenaanval. Mede omdat het spel vaak stil lag vanwege blessurebehandelingen van de spelers van ADO werd er door scheidsrechter Makkelie vijf minuten aan blessuretijd toegevoegd aan de wedstrijd. De Hagenezen probeerden voor een laatste keer ten aanval te trekken en Becker leek na een flinke sprint op het doel af te kunnen. Dankzij goed ingrijpen van Pablo Rosario werd die scoringskans voorkomen.

Een kleine minuut na die mogelijkheid stuurde Gakpo met een knappe voetbeweging Angelino weg aan de linkerkant. De voorzet van de Spanjaard die daarop volgde werd door Donyell Malen op knappe wijze in de verre hoek gekopt, waardoor de 3-1 een feit was en de wedstrijd in de 93e minuut eindelijk beslist was.