Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik van Haren: 'PSV houdt rekening met vier of vijf basisspelers die gaan vertrekken'

24 april 2019 09:08 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Erik van Haren: "PSV houdt rekening met vier of vijf basisspelers die gaan vertrekken"; image source: Pro Shots

In de voetbalpodcast van De Telegraaf weet clubwatcher Erik van Haren te melden dat de clubleiding van PSV rekening houdt met veel mutaties in de selectie voor komend seizoen. "Bij PSV is het een financiële kwestie. Zij zullen moeten verkopen om grote transfers te kunnen doen", aldus Van Haren. "Álvarez staat heel hoog op de verlanglijst bij PSV, maar hij is op dit moment te duur."

Van Haren gaat verder: "Ik begreep dat PSV ook rekening houdt met vier of vijf basisspelers die gaan vertrekken. En dan moeten ze zien hoe ze dat op gaan lossen. Mark van Bommel probeert er alles aan te doen om Daniel Schwaab binnen te houden. Het zegt wel wat dat hij een verdediger als Schwaab, die momenteel de meest betrouwbare verdediger van PSV is, zo graag wil houden."

De clubwatcher kreeg ook de vraag welke spelers dan mogelijk gaan vertrekken. "Bergwijn, Lozano, Angelino en zelfs Dumfries wordt gezegd. Zoet en De Jong is natuurlijk elk jaar. Ze hebben vorig jaar wel bijgetekend", zo geeft hij aan. "Als ik De Jong was, zou ik altijd bij PSV blijven. Maar hij zit er ook aan te denken om nog een keer naar het buitenland te gaan. En dat geldt voor Zoet ook. Hij heeft alleen nog maar in Nederland gespeeld."

Meer op De Telegraaf




Discussieer mee op de forums


Tags

jong schwaab zoet alvarez angelino bergwijn bommel dumfries kwestie lozano mutaties nederland telegraaf verlanglijst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Zoet en Swaab zijn makkelijk vervangbaar, dat is geen ramp. Lozano en Bergwijn zullen vertrekken voor veel geld waar je al een heel elftal van kunt kopen. Angelino en Dumfries blijven gewoon.
Waarom zou Alvarez te duur zijn, PSV heeft toch ook gewoon 40 miljoen uit de CL ontvangen?
+1/-0

5 jaar geleden
De afgelopen seizoenen was iedere keer voor aanvang van de zomer de angst dat er een totale leegloop zou zijn. Tot nu toe viel dat iedere keer reuze mee. Ook nu denk ik dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen. Natuurlijk vertrekken er een paar spelers, maar er komen er ook weer een paar bij.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ik zie ook geen reden voor paniek. Onze spelers hebben zich ook niet echt goed in de kijker gespeeld, dat ze voor mega-bedragen worden opgekocht. Ik hoop dat ze bergwijn en Lozano vroeg kunnen verkopen, zodat er tijd is om met dat geld de selectie te versterken.
- Schwaab zal gaan vertrekken,
- Zoet is me dit jaar tegen gevallen, en is vervangbaar,
- Pereiro moet deze zomer verkocht worden, want anders gaat hij gratis weg.

Ik ben zeer positief over Gakop op links.
Nadeel van jonge spelers meteen als basis gaan gebruiken is dat ze er wel meteen moeten staan. Dit ivm voorronde-CL en omdat ik weer een race naar 85-90 punten met Ajax verwacht. Als we in het begin te veel verspelen is dat later niet meer in te halen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
WouterErik , vreemd dat Jeroen u is tegengevallen . Toch hebben wij maar 24 doelpunten , de minste in de eredivisie tegen . Zelfs onze eigen verdediging scoort tegen ons . Hoe zit dat bij onze concurrent ?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ik denk dat de weinige tegendoelpunten ook ligt aan het feit dat we, ook tegen de kleintjes, maar met 2 verdedigende middenvelders spelen (Rosario, Hendrix of Sadilek) en ook Luuk de Jong enorm veel verdedigend werk verricht. Met Unnerstall hebben we meer dan een capebele vervanger.
+1/-0

 
5 jaar geleden
@Romaba. Ik vind dat Zoet vorig jaar veel meer echte reddingen verrichte. Dit jaar zijn er inderdaad zeer weinig tegendoelpunten, maar dan komt naar mijn mening door het verdedigende blok dat voor de twee CV's staat. In de twee wedstrijden tegen Atletico vond ik Zoet geweldig spelen, maar ik vind hem dit jaar meer kleine foutjes maken, ipv PSV er echt doorheen slepen zoals hij vorig jaar deed.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Mee eens. Met name na de winterstop is er een periode geweest waarbij letterlijk ieder schot er in leek te vliegen. Bij een flink aantal tegendoelpunten zag Jeroen er niet goed uit. Vaak is dat omdat hij de verkeerde plek in het doel inneemt.
+3/-0

5 jaar geleden
Je begint ieder jaar op 0 doordat je steeds maar weer nieuwe spelers moet opstellen . De jeugd die door gaat breken van je eigen of andere club heb je meestal maar kort plezier van . Voordat ze ervaren spelers worden waar je op kunt bouwen zijn ze weg. Op zich niet gek natuurlijk . Ajax kocht zijn elftal dit seizoen , volgend seizoen is ook voor Ajax anders . Het is bijzonder knap hoe je het went of keert dat PSV twee wedstrijden voor het einde op de gedeelde eerste plek staat in punten met dit elftal . Het had had zelfs anders kunnen lopen als de VAR consequent gehandeld zou hebben. Na plek twee ontstaat er een groot gat en dat in een voetballand als Nederland . Als er niet gauw verandering inkomt zal dit ook zo blijven , helaas. Nederland stelt niets voor als we niet in staat zijn langer mee te doen Europees gezien . We mogen opleiden en daarna toekijken. Het gaat hoog tijd worden dat de clubs zich gaan samenpakken en zich eens goed gaan realiseren dat dit zo niet verder kan . Stop met dat afbraakvoetbal en begin eens met het kunstgras te verwijderen. De spelers klagen steen en been . We zijn het lachertje van Europa dat gaat echt niet veranderen nu Ajax zover is gekomen in de CL . Het roer moet om en heel snel .
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ajax kocht blind en tadic. We moeten ook weer niet doen alsof dat de wonder spelers zijn.

Ik vind het absoluut niet bijzonder knap dat we zo hoog staan. Kom op dit PSV kan nog veel beter. Van Bommel beschikt over meer dan voldoende materiaal, maar haalt 300 procent zeker niet het maximale uit deze groep en dat roep ik niet nu ze het beroert deden, maar dat roep ik al het hele seizoen. Tactisch waardeloos, maakt spelers kapot. Het succes van het eerste seizoenshelft is nog het werk van Cocu.

Hij blijft maar vasthouden aan zijn systeem. Terwijl hij zijn systeem en tactiek zou moeten aanpassen aan zijn beste spelers.
+4/-0

 
5 jaar geleden
Blind en Tadic zijn geen wonderspelers, maar Tadic is tov de ED wel meteen een van de beste spelers van NL, en verder maken die twee toevoegingen het team van Ajax wel compleet.
+1/-1

 
5 jaar geleden
De kenner , u zegt, Terwijl hij zijn systeem en tactiek zou moeten aanpassen aan zijn beste spelers. ... En wat dan als zijn beste spelers niet thuis geven ?
+1/-0

5 jaar geleden
Dit telegraf mannetje nemen we toch niet serieus hoop ik. En (helaas) is bij ons iedere speler vervangbaar. Bij het telegraf clubje daarentegen zijn zeker 2 spelers dat niet zonder dat je 100 miljoen ertegenaan moet gooien.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
In principe zijn Zoet (Unnerstall) en Bergwijn/Lozano (Gakpo) intern op te vangen. Met de minimaal 40 miljoen die hiervoor binnenkomt, kunnen versterkingen worden gehaald voor centraal achterin (als Schwaab vertrekt, liefst 2x CV), een extra linksback (RB hebben we Teze achter de hand) en een vervanger van Pereiro. Dan lijkt me de selectie aardig rond, mochten er geen andere spelers meer vertrekken. Als zowel Bergwijn als Lozano vertrekken, zou ik Stengs graag als vervanger zien. Hij kan namelijk wél prima uit de voeten op rechtsvoor. Ik vraag me alleen af of hij haalbaar is..

Unnerstall, Dumfries, Schwaab/aankoop, aankoop, Angeliño, Rosario, Gutierrez, aankoop, Gakpo/Stengs, De Jong, Bergwijn/Gakpo
+1/-0

 
En een fatsoenlijke bank? Noem ze maar op amigo?
+1/-1

 
5 jaar geleden
Aankoop doelman, Teze, Viergever, Obispo/Sainsbury, Aankoop linksback, Hendrix, Sadilek, Mauro, Ihatarren, Malen, Aboukhlal, Lammers/Romero.. In principe heb je dan alle posities dubbel bezet.
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
En dan speel je om plek 4/5 met dit team. Zit veel voetbal in zeg
+2/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Je kan moeilijk 11 nieuwe spelers kopen.. Met twee nieuwe centrale verdedigers en een nieuwe CAM is de as redelijk vernieuwd. Met Gutierrez en een creatieve CAM gaat het middenveld er qua voetbal behoorlijk op vooruit, dunkt mij. Daarnaast kunnen de overige spelers in de basis, behalve De Jong, nog behoorlijk ver doorgroeien.

@SouzaFaria ben jij een trol? Plek 4/5?
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Hoezo ? Ik reageer normaal en jij begint over een troll. Moet ik jou uitleggen dat dit elftal om plaats 4/5 voetbalt ? Heb je je verdediging gezien ? Om over je middenveld nog maar te zwijgen. Mauro is bij Bommel ook al afgeschreven hoor. Kennelijk kom je nooit op de herdgang. En dam Lammers en Romero voorin. Laatstgenoemde komt in de keuken divisie al niet scoren. Maar ieder zijn mening. Voetbal begint van achteruit.
+1/-1

 
5 jaar geleden
2e word je sowieso als je naar AZ, Feyenoord etc. kijkt. Je ziet toch in mijn opstelling dat er twee nieuwe centrale verdedigers en een aanvallende middenvelder moeten worden aangetrokken. Met de +40 miljoen die binnenkomt, kun je echt wel toppers halen op die posities.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
En Ryan Thomas , verkopen kv1992 ?
+1/-2

 
5 jaar geleden
Ryan Thomas nog over het hoofd gezien inderdaad, maar verwacht je dat hij komend seizoen veel minuten gaat maken? Hendrix of Thomas zou dan dus nog mogen vertrekken..
+1/-0

 
5 jaar geleden
Da's ook wat ! U heeft hem nog niet zien spelen en wil hem verkopen , is dat niet vreemd ? Bent u vergeten hoe hij bij PEC uit de voeten kwam ? Hij lag ook bijzonder goed bij de PEC supporters , dat zegt ook veel.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Het ligt dan inderdaad eerder voor de hand dat Hendrix vertrekt. Echter, eerst maar eens afwachten hoe Ryan terugkomt van zijn blessure. Ik kan me de negatieve reacties van afgelopen zomer nog herinneren, en beter zal hij dit jaar natuurlijk niet zijn geworden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het is niet onwaarschijnlijk dat Ryan Thomas de ontbrekende schakel op het middenveld is, aanvallend, ziet het spel. Net als van Ginkel voor hem. Verder wordt Malen vergeten. Toevallig gisteren de wedstrijd gekeken? Malen is echt watervlug, scorend vermogen, kan ook koppen. Met een beetje vertrouwens wordt dat onze nieuwe topscorer. Luc de Jong mooi daar achter.
+1/-0

5 jaar geleden
Dat er mutaties in de selectie gaan komen, is misschien alleen maar goed. Behalve de genoemde spelers, denk ik zelf dat Pereiro en Hendrix wellicht ook gaan vertrekken. Pereiro zal niet willen bijtekenen, en Hendrix voelt waarschijnlijk aan alles dat hij niet zeker gaat zijn van een basisplaats. Daarnaast zal Guti wellicht ook weer willen vertrekken, tenzij er voor volgend seizoen een duidelijk plan met hem is.

Ik vind het zelf wat optimistisch om te zeggen dat we Lozano / Bergwijn wel kunnen opvangen met Gakpo. Laatstgenoemde is een leuke, jonge speler, maar zeker Lozano is gewoon wereldsubtop. Helaas komt het er in de competitie veel te weinig uit, die jongen kan zoveel meer en zoveel beter als hij in 2019 laat zien.

Zelf verwacht ik dat Dumfries en Angelino beiden nog een jaar blijven. Dan hoop ik dat er een echte klasbak als CV bij komt, want Viergever & Schwaab is te licht voor PSV. Op het middenveld hebben we ook meer voetbal nodig, want dit jaar gaat het veel te traag en te stroperig en hebben we het tegen elke tegenstander lastig. Zelfs Fortuna voetbalde (toen ze met 11 man stonden) misschien wel beter dan wij.

En als Lozano en Bergwijn beiden vertrekken, dan hebben we wel echt 1 topaanvaller nodig. Iemand met snelheid, een actie, die een goal kan maken.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Een hele goed CV is zeer belangrijk. Met een echt goed CV voor Schwaab is het verdedigende blok op het middenveld ook niet meer nodig. Dan kan Guti daar naast bv Rosario spelen en dan krijg je met twee veranderingen al een heel andere speelstijl.
+2/-0

5 jaar geleden
Degene die denkt dat Bergwijn en Chucky even makkelijk te vervangen zijn, is volstrekt de weg kwijt. Ons team is volledig afhankelijk van Luuk en deze 2 internationals voor onze doelpunten. Naast Pereiro hebben we niet 1 middenvelder die scorend vermogen heeft. Ik vraag me af of PSV in staat zal zijn om gelijkwaardige vervangers voor Bergwijn en Lozano uit de markt te plukken. Zeker gezien het feit dat ook het middenveld en de centrale verdediging dringend een kwaliteitsimpuls nodig heeft.
+2/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens , Luuk 27 , Hirving 17 en Steven 13 , goed voor 57 doelpunten dit seizoen . En dan nog nagaan dat Hirving en Steven er veel hebben laten liggen door , mijn mening , gebrek aan inzicht, oa kappen en aanspelen van.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Daarom des te bijzonder dat Pereiro zo weinig speelt onder Van Bommel. Guti, Hendrix, Rosario, Sadilek, Ihatarren blinken allemaal niet uit in hun scorend vermogen.
Dat Pereiro zijn verdedigende taken niet goed uitvoert interesseert me geen reet. Met Hendrix, Rosario, Viergever en Schwaab hebben we genoeg lui die een bal en/of man tegen moeten kunnen houden. Laat Pereiro, samen met Luuk, Stevie en Chucky maar zorgen voor de doelpunten.
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden
Hopelijk hebben ze ook een ander scoutingsteam weten te vinden. Want de laatste aankopen voor veel geld zijn toch miskopen gebleken. Guti,Romero,Behich en Sainsbury. Hopelijk worden de CV s ook vervangen. Snap niet waarom deze behouden moeten blijven. Voetbal begint van achteruit en dat hebben ze totaal niet. Middenveld mag ook wat meer voetbal bij en Lozano mag van mij ook het liefst vertrekken. Misschien krijgen we daar 15 miljoen voor. Zoet heeft het dit jaar ook niet, na de winter is bijna iedere bal op goal een tegendoelpunt. Zal zeer moeilijk worden om met een lege beurs de markt op te gaan. Misschien samenwerken met een Europese topclub.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Zolang we Angelino en Dumfries hebben moet on centrale duo niks anders doen dan verdedigen. Of wil je 4 verdedigers die ter hoogte van het strafschopgebied van de tegenstander lekker staan te ballen? Schwaab is voor de eredivisie een hele goede. Staat niet voor niets al sinds zijn basisplaats in elk team van het jaar.
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
5 jaar geleden
Als ze dat dan doen verdedigen . En dan vooral na de winter is het drama. Kijk eens hoeveel doelpunten we tegen hebben. Maar een bal vooruit spelen zou de snelheid in het spel omhoog brengen ipv tikkie terug en breed.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Sorry hoor maar 24 doelpunten tegen in 31 wedstrijden. Geen enkele club in de eredivisie komt bij dat aantal. Daarbij is duidelijk in het nieuws geweest dat Van Bommel wil dat Schwaab de bal bij de backs of de verdedigende middenvelders moet inleveren. Hij doet dus precies wat de trainer verlangt. Punt is dat de instabiliteit van het elftal niet in de laatste linie ligt maar op het middenveld. Niet in de laatste plaats door het vaak rouleren van de spelers.
+0/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
v Bommel hield lang vast aan zijn elftal, hij heeft ook altijd gezegd liefst daarmee te spelen . Voor de winter ging het goed , daarna is de klad erin gekomen. Toen is hij gaan rouleren , niets mis mee . Het juiste concept is er nog steeds niet. Guti hebben we in zien vallen afgelopen zondag we hebben gezien wat hij kan in positieve maar ook in negatieve zin , 2-1. Nou kun je hem niet afrekenen op de speeltijd die hij krijgt maar ik kan me wel voorstellen dat v Bommel zijn twijfels heeft , volgend seizoen beter.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Rouleren is inderdaad niks mis mee. Al vind ik het uiterst risicovol om in een fase dat het niet loopt mannekes van 17/18 jaar het even op te laten lossen. Voor de duidelijkheid ik ben voor eigen jeugd maar dan graag brengen op de P.S.V. manier daar is niks mis mee.

Voorbeeld Depay heeft ook eerst achter Mertens kunnen rijpen voor hij basisspeler werd. Zelfde verhaal Bergwijn en nu Malen.
Op die manier zie ik bijvoorbeeld Sadilek, Ihattaren en Gakpo er zeker komen.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Goed verwoord. De eerste keer dit seizoen dat Malen en later Gakpo een basisplek hadden vielen ze zwaar tegen!
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Idd Bouma , die gaan er zeker komen maar ervaring moet je wel opdoen . Zie Frenkie de Jong. Van broekje tot ster en al heel snel. Maar als ik afgelopen zondag Bergwijn de bal zie verspelen terwijl Hirving helemaal vrij staat voor doel heb ik toch mijn twijfels over teamspel. En dan kunnen we v Bommel wel gaan verwijten maar als de speler Bergwijn die fantastisch KAN voetballen zo met de kansen omgaat en oogkleppen opzet , wat dan ? U heeft gelijk maar van WIE kunnen de jonge gasten nu iets leren ? De enige ervaren speler is volgens mij Luuk.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Frenkie de Jong is 21 en onmiskenbaar een goede voetballer. Maar bijvoorbeeld Gakpo is 19, F de Jong speelde toen nog alleen zijn potjes in de keukenkampioendivisie. Ihattaren is 17, F de Jong liep toen nog bij Jurgen Streppel te smeken om bij Willen II bij de wedstrijdselectie te mogen zitten.

Wat ik hiermee wil aangeven, laat de jongeren zichzelf op hun eigen manier ontwikkelen en aandienen. Het pakt eens in de zoveel tijd goed uit maar de jongeren kapot pushen is in mijn ogen niet de manier.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage