Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Gutiérrez heeft tijd nodig en die moeten we hem geven'

25 april 2019 08:43 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Mark van Bommel: "Gutiérrez heeft tijd nodig en die moeten we hem geven"; image source: Pro Shots

Woensdagmiddag gaf Mark van Bommel op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II aan tevreden te zijn hoe Érick Gutiérrez zich ontwikkelt bij PSV. "Ik vind Guti een goede speler. Hij is aanvallend sterk, maar heeft zelf ook tegen journalisten gezegd dat hij moeite heeft met het niveau en tempo. Dat hij voor een groot bedrag is gehaald, schept dan een bepaald verwachtingspatroon", aldus Van Bommel, opgetekend door het Eindhovens Dagblad."

Van Bommel ging verder: "Gutiérrez heeft tijd nodig en die moeten we hem geven. Wij zien elke keer hoe hij zich ontwikkelt en dat gaat beter en beter. Daarbij moeten we voor het elftal een goede balans zien te vinden tussen aanvallend en verdedigend."

Volgens de trainer vraagt het spelconcept van PSV naar specifieke kwaliteiten en moeten spelers ook complementair zijn aan elkaar. "Gutiérrez is daarnaar op weg. Het komt er echt wel uit hoor, daar maak ik me geen zorgen over", zo geeft hij aan. "Ik vind het ook niet erg als mensen daarnaar vragen. Volgens mij speelt dit bij wel meer clubs, waar spelers soms voor nog veel grotere bedragen worden gehaald."

Meer op Eindhovens Dagblad




Discussieer mee op de forums


Tags

bommel gutierrez daarnaar guti schept spelconcept

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Guti heeft volgens mij vooral speel-minuten in PSV-1 nodig. Elke keer als hij invalt zie ik direct dingen gebeuren, en dat er meer voetbal in het elftal komt. Ik kan me nog voorstellen dat je tegen sterke tegenstanders met Hendix en Rosario begint, maar volgens mij kan je Guti prima als invaller meer voetbal toe laten voegen.
+1/-0

5 jaar geleden
Inderdaad.... trainers doen net of voetbal hogere wiskunde is. Hij heeft gewoon speeltijd nodig. Hij speelt in het Mexicaans elftal, dan kan hij dit ook wel. Nee maar Sadilek is onze speelstijl wel gewend, man man.
+3/-1

5 jaar geleden
Ik ben een enorme Guti believer maar laten we het niveau van het Mexicaanse elftal momenteel niet overdrijven.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ik vind Guti elke keer leuke dingen doen als hij erin komt. Ook vandaag weer.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Noch het niveau van de Mexicaanse competitie. Dios mio, wat gaat het daar traag allemaal!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage