Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel genomineerd voor Rinus Michels Award

7 mei 2019 11:14 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Mark van Bommel genomineerd voor Rinus Michels Award; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Mark van Bommel is genomineerd voor de Rinus Michels Award, de verkiezing tot beste trainer. Naast Van Bommel zijn ook Erik ten Hag, John van den Brom, Adrie Koster en Maurice Steijn genomineerd. Op vrijdag 17 mei zal bekend worden gemaakt welke trainer wordt uitgeroepen tot beste trainer van de Eredivisie van dit seizoen.

Daarnaast is PSV genomineerd voor de beste jeugdopleiding. Ajax en Sparta zijn in die categorie de andere genomineerden.

Meer op Algemeen Dagblad


Tags

bommel award michels rinus adrie brom eredivisie hag koster maurice sparta steijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Niet meer dan terecht! Met een veredeld jeugdelftal meedoen tot het einde van het seizoen om de landstitel is bewonderenswaardig.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Ik ben nog niet overtuigd. Ja, we hebben ontzettend veel punten met een jonge selectie en een beginnend hoofdtrainer. Echter hebben we te vaak met de hakken over de sloot gewonnen en tactisch gezien vind ik het vrij matig wat Mark laat zien. Vooral het met twee controlerende middenvelders aantreden tegen degradatiekandidaten zijn bij mij een bron van ergenis. Het puntverlies tegen Emmen en Groningen zijn daar pijnlijke voorbeelden van. Ik vind Koster en die trainer van Emmen het al beter doen. Uiteraard zou Ten Hag de terechte winnaar zijn.
+2/-0

 
1 jaar geleden
de twee controlerende middenvelders tegen degradatiekandidaten vind ik persoonlijk ook niets. Gewoon vol erop. Veel tempoloze wedstrijden gezien helaas.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Maar dat heeft onze concurrent ook , tegen PSV en Groningen en niet te vergeten de beslissingen van de Var als je gaat vergelijken zie je veel verschil en vaak ten nadele van ons. Bovendien , vergelijk de elftallen eens waar ten Hag mee werkt en waar v Bommel mee moet werken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tuurlijk, Ajax heeft een betere selectie dan dat wij hebben. Maar alsnog steken wij ver boven de rest uit en moeten wij ze voetballend onze wil opleggen. Zeker in de thuiswedstrijden. Maar dat is veel te weinig gebeurt vooral omdat het middenveld, in mijn ogen, te zwak was en het ontbrak aan creatieve ingevingen. Het was altijd te veilig in de passing. Ik blijf erbij dat het ontbreken van een scorende middenvelder en het opstellen van twee controleurs ons de das heeft omgedaan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Een veredeld jeugdelftal maakt hij er zelf van. Als hij gewoon de logische keuzes maakt (dwz. Pereiro en Guti opstelt) telt de basiself gewoon 8 internationals. Daar komt gelijk de grootste tekortkoming van Van Bommel om de hoek kijken: hij stelt niet de beste elf spelers op, maar de elf spelers die het best in zijn systeem passen. En ik ben geen fan van dat systeem.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Een veredeld jeugdelftal? Angelino en Viergever erbij ipv Brenet en Isimat is een kwaliteitsimpuls vergeleken met vorig jaar. Daarbij komt dat Luuk de Jong misschien wel zijn meest effectieve seizoen ooit in Nederland speelt. Mocht PSV geen kampioen worden dan vind ik niet dat van Bommel een individuele prijs verdient ondanks dat PSV het qua punten goed gedaan heeft en met een veel consistenter en beter Ajax dan van de afgelopen jaren te maken heeft.
+3/-0

1 jaar geleden
Ze hadden dit jaar de nominaties wel over kunnen slaan. Lijkt me duidelijk wie de prijs wint gezien de prestaties (en naam van de prijs).
+3/-0

1 jaar geleden
Wat v Bommel heeft gedaan met dit team is gewoon top...titel is zelfs nog mogelijk....Denk alleen dat ten Hag met de prijs er vandoor gaat gezien de prestaties in de CL....pakken wij dan wel de titel en zij de gouden eikel en de Rinus Michels award....deal done....
+4/-1

1 jaar geleden
Is maar één winnaar. MvB is grootste loser omdat hij gedurende 2e seizoenshelft meermaals heeft verzuimd de titelstrijd in ons voordeel te beslissen. Ergerlijk en dan die irritante commentaren in de media. Mark bedankt, sukkel!
+2/-5

 
Wakkur2019 (geschorst)
1 jaar geleden
Schreeuw alle frustratie van je af, wie weet lucht het op.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Had je dit ook geschreven toen hij 13 wedstrijden op rij won?
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ik roep dit al vanaf de uitwedstrijd bij Feyenoord. We spelen gewoon schijtvoetbal. Zelfs thuis tegen NAC zit je met de billen bij elkaar omdat we met veel te veel verdedigende spelers spelen die niet eens fatsoenlijk een bal naar voren kunnen spelen. Meerdere malen hebben we een ruime voorsprong op Ajax weggeven. Stonden twee maanden gelden nog 8 punten voor. Hadden een maand geleden zelfs nog op 8 punten kunnen komen. Maar ook toen durfde deze zeikerd niet door te pakken. We moesten zo nodig met 8 verdedigende spelers spelen. Krijg je in een half uur nog even twee goals binnen tegen 10 man.

Maar Mark is een kind van de club. Daar mag je dus niks over zeggen. Fantastische speler, klopt helemaal. Manman, wat hadden ze een hekel aan m in Amsterdam. Maar als trainer kan ie er helemaal niks van. In Amsterdam lachen ze zich kapot...
+3/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dus als er nog meer aanvallers in hadden gestaan, hadden we gewonnen is dat wat je beweert @almere?? Bommel maakte volgens mijn bescheiden mening deze keer juist de fout door ipv aanvaller Malen niet middenvelder Pereiro in te laten vallen. Het zat al potdicht bij ajax doordat ze massaal terugtrokken waren. Met Malen op de flank liepen de PSV'ers elkaar alleen nog maar meer in de weg. Pereiro had vanaf de de 10 juist ajax uit de tent kunnen lokken en ruimte kunnen creëren voor de 3 aanvallers. Ik denk dat Bommel goed handelde door de 2 controleurs te laten staan na de rode kaart en daardoor ook de mogelijkheid open liet voor Angeliño en Dumfries op te stomen langs de zijlijn.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Nee. Je hoort mij niet zeggen dat er meer aanvallers in moeten. Maar ik pleit wel voor een evenwichtig middenveld. Het maakt geen reet uit wie je bij Hendrix en Rosario zet. Daar verzuipt iedereen. Maar als je al met 4 verdedigers speelt kan je mijn inziens best met een verdedigende middenvelder minder spelen.
Tegen Ajax speelden we helemaal zonder een creatieve middenvelder. Met andere woorden ram de bal maar naar voren en zie maar wat je er mee doet. Het inbrengen van Malen na de rode kaart sloeg ook helemaal nergens op. Nog meer mensen die elkaar in de weg lopen. Haal er een verdediger uit, haal er een verdedigende middenvelder vanaf. Aanvaller en aanvallende middenvelder erbij en zet de druk er vol op.
Maarja, als zelfs jij en ik het al zien...
+3/-2

 
1 jaar geleden
Ik snap je betoog niet zo goed @almere. Je zegt eerst dat er geen meer aanvallers in moeten, maar later dat er een aanvallende middenvelder bij moet èn een aanvaller. Als je zonder een echt aanvallende middenvelder speelt hoef je in de speelwijze niet zomaar de bal naar voren te rammen. Immers, de twee vleugelverdedigers zijn er voor om langs de zijlijn op te komen en combinaties aan te gaan met aanvallers in deze speelwijze terwijl de controleurs op dat moment voor de balans zorgen. Het zit denk ik toch iets anders dan jij denkt.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
U maakt zich veel te druk beste Almere vak V . Reëel blijven aub . Met deze spelersgroep , de minste doelpunten tegen en minder wedstrijden verloren dan onze concurrent en dan kun je lullen wat je wilt over Zoet of de verdediging maar dan lijkt het toch echt dat er voor te weinig doelpunten gemaakt worden vooral omdat spelers te zelfzuchtig zijn . Dat kunt u v Bommel niet kwalijk nemen. Hij heeft een geweldige prestatie geleverd. Het eerste jaar als coach , met deze spelersgroep op een gedeelde 1e plaats ,in punten en een gat geslagen naar plek 3 , Top ! Dan kunt u mij misschien wel verwijten dat ik in herhaling val beste supporter ??? maar u ook .
+3/-2

 
1 jaar geleden
Jij vindt het geweldig, ik vind het 3 keer niks.

Iedereen ziet het voor de winterstop al aankomen. We winnen wedstrijden steeds moeilijker. Maar meneer weigert te wisselen. Dan krijgen we het lulverhaal dat we beter spelen dan voor de winterstop. We wisselen nog steeds niet. Vervolgens verspelen we de voorsprong van 8 punten (!!!) en spelen we elke week met een ander middenveld. En nu horen we dat we tevreden moeten zijn omdat we gelijk staan met Ajax want die winnen met een beetje pech de CL. En wat hebben wij dan? Zoals ik hierboven al zei, 3 keer niks. En ik zeg je dat het minstens 2 keer de schuld van van Bommel is.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Almere, ik ben het grotendeels wel met de inhoud van je verhaal eens, met name van je laatste post maar de manier waarop je eea verwoord kan ik niet toejuichen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Mtja , daar heeft u gelijk in . Hij wisselde niet . Nu wisselt hij wel en het is nog niet goed. Wat moet je dan als spelers niet thuisgeven U zegt zelf ''Vervolgens verspelen we de voorsprong van 8 punten (!!!) en spelen we elke week met een ander middenveld '' dat bedoel ik met wel wisselen . Als je verwachtingen hebt van spelers en het komt niet uit dan is het wel heel lastig. volgens velen moet Gutti spelen . Ja , hij komt erin tegen ADO maakt een fout maar we hebben gelijk een doelpunt tegen. We moeten wel reëel zijn. Steven en Hirving hadden we hogere verwachtingen van , dat is helaas niet uitgekomen. Alleen Luuk heeft een dikke voldoende gehaald dit seizoen samen met de verdediging en Jeroen . De rest is ondermaats. V Bommel heeft er het maximale uitgehaald en dat is knap.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Naar mijn mening mag de mening over Van Bommel iets genuanceerder zijn. Van Bommel heeft naast de goede dingen dit seizoen ook een paar verkeerde beslissingen genomen (beker RKC, late wissels of spelers die uit vorm zijn helemaal niet wisselen, spelers niet kunnen motiveren voor thuiswedstrijd tegen F'oord, na de 1 - 1 tegen Ajax het verdedigende aspect helemaal uit het oog verloren i.p.v. de spelers op te dragen gedoseerd aan te vallen). Maar volgens mij hadden we het daar helemaal niet over gehad (of in ieder geval minder) als scheidsrechters en var niet overduidelijk op de hand van Ajax hadden geweest (na de winterstop leiden alleen al 3 overduidelijke penaltysituaties uiteindelijk niet tot een penalty tegen Ajax).
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die irritante commentaren , VI niet serieus nemen beste killermfc heeft niets met voetbal te maken , is slechts bedoeld om mensen af te zeiken en reacties op te roepen in de media. Maar ja , er zijn mensen gevoelig voor , u blijkbaar ook , sterkte , het gaat nog erger worden.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Met irritante commentaren doel ik met name op dat zwakzinnige gewauwel van sukkel Van Bommel. VI kijk ik doorgaans met veel plezier maar kan ik momenteel, for obvious reasons, niet meer aan.

Dit was een reële mogelijkheid om nog eenmaal, een laatste keer voorlopig, kampioen te worden. Maar die eigenwijze klootzak verpest het. Wat een ongelooflijk kutseizoen, en nou maar hopen, nee bidden, dat het niet nóg erger wordt!
+3/-3

 
1 jaar geleden
Vooral dat laatste Killer. Vooral dat laatste...
+1/-1

 
1 jaar geleden
@Killer: dergelijke woorden over een clubicoon? Ik vind het ook geen goed seizoen maar laten we echte PSV’ers die zoveel voor onze club betekend hebben in godsnaam met respect behandelen!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Respect ja. Maar oh wat zou ik blij zijn als van Bommel vertrekt. Clubs moeten eens stoppen met het aanstellen van trainers op basis van een verleden als top voetballer. De beste trainers hebben vaak nooit in de top gespeeld.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Zidane, Guardiola, Anceloti om er een paar te noemen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ongetwijfeld zijn er ook voorbeelden van trainers die ex top voetballer zijn en het wel goed doen. Het enige dat ik probeer aan te geven is dat je ze niet op basis van hun voetbal kwaliteiten moet aanstellen. Kijk naar mannen als Guus Hiddink, Dick Advocaat, Louis van Gaal nu weer ten Hag. Zijn toch geen mannen die direct een geweldige spelers carrière hebben gehad. Maar wel mannen die een team naar hun hand kunnen zetten. Spelers beter laten functioneren dan een andere trainer.

Als ik dat vergelijk met Mark van Bommel. M.i. zijn de spelers en het team alleen maar slechter gaan voetballen. Toen van Bommel startte kon hij nog grotendeels leunen op de structuur van zijn voorganger (cocu). Maar naar mate een seizoen vordert, dan pas zie je de hand van de nieuwe trainer. Deze trainer heeft veel beter materiaal dan Cocu had, maar slaagt er niet in om voetbal in de ploeg te krijgen. Het spel is totaal afhankelijk van bevliegingen van Bergwijn en Lozano. Het is dat Luuk dit jaar alles erin schiet anders was het nog veel erger geweest.
Van Bommel kiest op het middenveld, voor spelers die bij AZ, Heerenveen, Utrecht nog niet eens zouden opvallen. Een speelwijze die zo statisch is dat iedere speler die je maar op de 10 positie zou neer zetten bij psv altijd zal verzuipen. Wellicht Messi niet, maar verder kan ik er geen noemen die het wel zou kunnen.
+1/-1

 
@De Kenner; Je haalt de verkeerde parameter naar voren. Trainers die top voetballer zijn geweest, en leider binnen het team waar hij speelde, dat is waar het omdraait. En Mark van Bommel was een leider in het veld, net zoals Advocaat, Hiddink en Van Gaal. Ten Hag is wat dat betreft een vreemde eend, maar was als speler wel een harde werker. En heeft als trainer veel geïnvesteerd in zijn carrière.
Wat is er fout aan om in de top te hebben gespeeld? Als je zulk soort onwaarheden blijft aanhalen, zou ik als ik jouw was snel mijn alias veranderen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben van mening dat Ten Hag deze prijs verdiend. Ook al is het een bij elkaar gekocht team, je moet ze dan ook op het veld laten presteren en je bank tevreden houden.
Van Bommel heeft het daarin tegen teveel laten liggen. Te denken aan rkc en de zeer slechte reeks na de winterstop.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ze verdienen het beide . Alleen valt het mij op dat Ten Hag spelers als Neres en v d Beek vaak naar de bank verwees terwijl ze de wedstrijden in de comp. en op CL niveau bepalend zijn voor de winst. Daar hoor je niemand over.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Zolang je wint en/of bovenaan staat heb je altijd gelijk. Wij hebben de supercup niet gewonnen, stonden voor joker in de beker, in de CL hadden we wellicht pech maar met wat meer durf had er misschien wat meer ingezeten en in de competitie hebben we 8 punten voorsprong weggegeven. Vind je het gek dat mensen commentaar hebben???
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat mensen kritisch zijn is logisch en hoort ook zo te zijn echter men moet reëel zijn. We weten allemaal dat het na de winterstop minder is. Spelers, zoals ik eerder aangaf geven niet thuis . Dan vind ik het misplaatst om v Bommel de schuld hiervan te geven. Je kunt v Bommel toch niet verantwoordelijk stellen dat Bergwijn vele ballen verprutst en Lozano af en toe met oogkleppen speelt ? Die spelers kun je dan wisselen of vertrouwen aanspreken , zeker je topspelers . Zou ik ook doen. Ik denk dat wij er niet uitkomen beste Almere , dat mag , meningen verschillen .
+1/-0

 
1 jaar geleden
Almere ziet het helemaal goed. Echter is dit lastig te bevatten voor velen.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Volledig terecht. Knappe prestatie , voor het eerst hoofdtrainer en dan op een gedeelde 1e plaats staan qua punten 2 ronden voor het einde van de competitie . Petje af.Blijkt dat alle azijndrinkers die kritiek hadden op van Bommel op deze site de plank volledig misgeslagen hebben .
+3/-1

Bommel ging tegen Ajax na de rode kaart ervanuit de titel save te stellen door een punt te pakken, was een schijterig beslissing dat uiteindelijk verkeerd uitpakte, zijn er meer woorden voor nodig? Bommel zal het iig niet erkennen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ben ik niet met jou eens. Naar mijn mening ging PSV na de 1 - 1 juist vol voor de overwinning waardoor verdedigende taken uit het oog werden verloren. Waar was voorafgaand aan de strafschop die leidde tot de 2 - 1 Dumfries? Die was in geen velden of wegen te bekennen waardoor de veel tragere Schwaab de snelle Neres moest verdedigen . Van Bommel had in die fase beter moeten coachen door ze op te dragen in dezelfde discipline te voetballen als voor de 1 - 1. Dat werkte volgens mij heel goed want Ajax creëerde nauwelijks kansen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zijn er geen trainers van kleinere clubs die met hun materiaal relatief beter presteren ? Om Van Bommel na één jaar al een prijs voor beste trainer te geven vind ik wat te veel. Is Schreuder niet de echte architect van dit Ajax ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Lol Schreuder. Denk je dat nou echt. Ten Hag liet bij Utrecht al zien dat hij een goede was. Heeft het o.a. Fred Rutten geleerd en van Guardiola. Het is dat Fred nooit prijzen wist te winnen, maar Fred was echt een uitstekende trainer. Tactisch sterk, helaas werd dat niet altijd gezien, omdat het uiteindelijk gaat om de prijzen die je wint.
+1/-1

Mark als hem zou krijgen, moet je het weigeren. Michels was die dief, die samen met die mafia bond, het team wat Kees Rijvers opgebouwd had, op slinkse wijze stalen. Vervolgens ging hij met de eer strijken. Een schurk van het zuiverste water. En vervolgens net als Jan van Beveren, zo'n afkeer van Nederland kreeg, dat ze Nederland verlieten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jan van Beveren is door de invloed die Cruyff had op het NL-elftal weg gepest. Cruyff was de leider van een kliekje spelers en daarmee dreef hij zijn zin door of anders zouden ze niet voor NL spelen. Zo had hij het beleid van NL in zijn macht gekregen. Helaas wordt daar op de TV niks over gezegd als ze hem weer helemaal de hemel in aan het prijzen zijn. Doen ze vast om genoeg boeken te kunnen verkopen.
Ik weet niet of Michels wel een invloed op het afhaken van Van Beveren had.
+2/-0

 
Op het afhaken van Willy van der Kuilen en Jan van Beveren had idd met Cruyff te maken, al was Zwartkruis de boodschapper. Maar 10 jaar later kreeg Beenhakker de opdracht om aan de stoelpoten van Rijvers te zagen, hij had juist het hele oranje op de schop gegooid, een heel nieuw elftal. Dit was de lichting Erwin en Ronald Koeman, Gullit, Vaantje en van Basten enz. Toen de KNVB Michels boven Rijvers plaatste als een soort TD, waarop Rijvers ontslag nam. En Michels de vruchten kon plukken van het werk van Rijvers. Er zou eens een boek geschreven moeten worden met als titel 'De corrupte bende van de KNVB', met in de hoofdrol Cruyff, Michels en de KNVB.
+2/-0

 
1 jaar geleden
@Rood Witte, dank voor je reactie. Ik zou ook graag een keer zien dat er op een realistische manier over het handelen van Cruyff en de groep er omheen zou worden geschreven en gesproken. Er is niet voor niks het gezegde "waar Cruyff komt komt er ruzie". Maar in Hilversum worden die dingen buiten beeld gehouden. Laat dat boek maar komen.
PS. Er is al een boek over Van Beveren, met de naam "vlinder" of zoiets. Heb ik paar jaar geleden aan mijn vader als kado gegeven.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.000 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal