Transparent
Inloggen
Sluiten

Sam Lammers: 'Spits van PSV 1, dat heeft mijn voorkeur'

8 mei 2019 14:06 - Friesch Dagblad
Foto: Pro Shots

Sam Lammers: "Spits van PSV 1, dat heeft mijn voorkeur"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Friesch Dagblad geeft Sam Lammers aan blij te zijn dat hij dit seizoen voor sc Heerenveen kan spelen. De aanvaller hoopt echter komend seizoen in Eindhoven actief te zijn. "Spits van PSV 1, dat heeft mijn voorkeur", aldus Lammers.

Als het seizoen voorbij is gaat hij in gesprek met PSV over de plannen die er met hem zijn. "Ik weet dat ze tevreden en positief over me zijn. Maar de plannen ken ik niet", zo geeft hij aan. "Ik moet vertrouwen voelen. Op mijn leeftijd is het ontzettend belangrijk om elke week te spelen. Dat heb ik dit seizoen wel bewezen. Alleen door minuten te maken, word ik beter."

Lammers wordt in Friesland vaak vergeleken met Ruud van Nistelrooy. "Laat ik me maar niet spiegelen aan Van Nistelrooij. Die heeft in zijn carrière geweldige stappen gezet. De carrière die hij heeft gehad is niet voor iedereen weggelegd", zegt hij daarover.




Tags

lammers friesch friesland heerenveen nistelrooij nistelrooy spiegelen weggelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Lammers spits van PSV1. Zie ik wel zitten. Maar als Luuk niet vertrekt moet hij verhuurd worden. Wel aan een Europees spelende ploeg. Kan hij het een jaar later uitvechten met Romero:
+1/-0

 
4 jaar geleden
Gewoon de beste opstellen op dat moment..simpel
+1/-0

 
4 jaar geleden
Vanuit het oogpunt van club is het logisch de beste op te stellen. Je hebt alleen ook nog met individuen te maken. Je kunt niet een selectie hebben met Malen, Romero, De Jong en Lammers en dan iedere week alleen 'de beste' opstellen. Dan wordt er wat kapitaal vernietigd met drie toppers op de bank.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Afwisseling kan geen kwaad..constant dezelfde 11 daar trekt de sleur in en voorspelbaarheid
+1/-0

4 jaar geleden
Iemand een idee hoe hij speelde tijdens de (redelijke) periode waarin hij niet scoorde? Had persoonlijk sterke twijfels of hij goed genoeg was maar ben Sam uit het oog verloren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik heb ook wat twijfels, al zie ik hem af en toe hele leuke dingen doen. Als Romero fit wordt en Luuk de Jong blijft dan zou ik hem nog een jaar aan Heerenveen verhuren. Hij heeft potentie, dus laat hem daar maar groeien.
+1/-0

 
Ik durf te zeggen dat Sam technisch gezien zelfs de meerdere is van Ruud van Nistelrooy. Waar ik wel meer aan tilde, was zijn mentale weerbaarheid. Ik heb ook vooral het idee dat hij daarin is bij geschaafd. Het verwijt dat hij in Friesland niet met het hoofd heeft gescoord, ligt meer aan geen voorzetten dan dat hij niet zou kunnen koppen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Sam Lammers heeft gewoonweg waargemaakt bij Heerenveen wat men bij PSV hoopte: 18 doelpunten is niet misselijk bij een middenmoter. Nu is het zaak de grafiek omhoog te laten blijven(!) gaan, dan kan het nog heel leuk worden.
+3/-0

 
4 jaar geleden
In de competitie 15 goals waarvan 5 pingels. Puur en alleen o.b.v. deze cijfers vraag ik me af of hij uberhaupt in de basis gaat komen bij PSV.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Waarom altijd zo zuurpruimerig Tony als het over eigen jeugd van PSV gaat? Als je mijn post goed leest zeg ik dat zijn grafiek afgelopen jaar flink omhoog gegaan is. Kijk naar zijn niveau toen hij daar naar toe ging en hoe volwassen en scherp hij geworden is in zijn 1e jaar met veel wedstrijden in de eredivisie. Als(!) hij dit kan volhouden zou hij zomaar eens ver kunnen gaan reiken. Let's see.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Vreemde reactie! Ik meen het oprecht. Zijn dergelijke cijfers goed genoeg? Wij PSV Fans hebben hoge eisen maar bovenal heeft PSV een spits nodig die er 20-25 maakt, zeker in een systeem zoals van Bommel voor ogen heeft met veel controle. Eigen jeugd leuk maar alleen als deze aantoont goed genoeg te zijn. Ik wil kampioen worden. Loever met 11 buitenstaanders dan 3e met eigen jeugd. Heeft alles met ambities te maken en niks met negativiteit.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Als hij binnen afzienbare tijd goed genoeg is voor PSV1 zal hij er staan, anders niet. Ze zijn slim en ambitieus genoeg bij PSV. Hij is waarschijnlijk al een aantal miljoen waard. Top JO!
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Eens. Wat dat betreft vind ik een extra jaar verhuren een goede vervolgstap tenzij de Jong vertrekt. Alhoewel ik verwacht dat er dan een aankoop zal volgen. Kun jij je maat ‘Bommel’ eens de naam Bongonda influisteren? Ideale vervanger voor Bergwijn.
+1/-0

 
@Tony; Een ding snap ik niet, je vind de 15 doelpunten van Sam te weinig, maar vervolgens beveel je iemand aan die in 28 wedstrijden 8 keer scoort. En bovendien gaat die positie naar Cody Gakpo of Malen, die beiden beter zijn.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik ga bij Sam Lammers uit van de spitspositie in een 3 spitsen systeem. Bongonda is een vleugelspeler die de spits van Zulte op zijn 35e topscoorder van België maakt middels een karrevracht aan assists. Waarom zou Bongonda dat bij PSV ook niet kunnen? Inzake Malen en Gakpo: denk je dat PSV het met hun aandurft? Ik verwacht minimaal 1 aankoop mochten Bergwijn en Chucky vertrekken.
+2/-0

 
Ik weet niet hoe groot een karrenvracht bij jouw is, maar 7 assist uit 35 wedstrijden is een mooie moyenne, maar een 'karrenvracht' komt bij mij toch 10 hoger uit.
Een aankoop verwacht ik ook, maar dan op rechts buiten. Alleen Aboukhlal en eventueel Mauro (vind ik toch meer een middenvelder) is te weinig. Moet wel een toppertje zijn, zodat de jonkies minder druk hebben en mee kunnen liften.
Maar geloof me @Tony, Sam Lammers kan echt zo'n toppertje worden, als hij vertrouwen krijgt. Dat kan Mark wel handelen, als hij iemand vertrouwen geeft, blijft hij hem steunen door dik en door dun (zie Rosario ).
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@RoodWitteHartBelgie: voor zover ik kan nagaan kloppen je cijfers niet. Zie bijgevoegd artikel van 2 dagen terug waarin wordt gesproken over 13 goals en 12 assists. Ik ga ervan uit dat dergelijke cijfers verder omhoog kunnen als je verkast naar een meer aanvallend team. Inzake Sam Lammers: zou mooi zijn. Ben erg benieuwd of PSV daadwerkelijk 'all the way' gaat qua jeugd. Op een dergelijke manier kan Toon binnenkort met een gerust hart slapen omdat zijn gewenste potje goed gevuld is.
https://www.voetbalprimeur.be/nieuws/877295/bongonda-naar-anderlecht-verschueren-bevestigt-dat-hij-gecharmeerd-is.htmllink
+1/-0

 
In de playoffs 7 wed 5 goals en 1 assist
In de jupiler pro league 28 wed 8 goals 6 assists

Dat zijn 35 wed 13 goals 7 assists
google op voetbal belgie bongonda stats

De specs van Cody Gakpo afgelopen jaar 11 wed 10 goals 4 assists
Niet alles van ver weg is beter dan wat we hebben.
+1/-0

 
4 jaar geleden
RWHB: ik kom heel veel verschillende data tegen. https://www.fctables.com/players/theo_bongonda-319505/link....... Aantal assists moet zeker omhoog. Vind hem een hele gevaarlijke speler.
+1/-0

 
Het is maar welke wedstrijden je allemaal meeneemt, ik had enkel de competitie en de play-offs.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens met jou..verdiend zeker een kans
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Deze jongen komt vanuit de eerste divisie en staat nu al op 17 goals voor Heerenveen. Dat geeft torinstinct aan. Daarnaast heeft hij een fluwelen balbehandeling en techniek. Sommige jongens passen zich moeiteloos aan een hoger niveau aan. Mocht dat bij Sam het geval zijn, en die indicatie is er, dan krijgen we een hele mooie spits voor PSV.
+1/-0

4 jaar geleden
We hebben nu bijna een TE grote luxe positie voorin, je wil ze allemaal tevreden houden/doorontwikkelen maar of dat lukt is het tweede. Je hebt nu met Luuk, Bergwijn, Lozano, Lammers, Gakpo, Malen, misschien volgend seizoen ook eindelijk Romero. 7 (!) spelers die mits in vorm allemaal in de basis kunnen staan. Dat is te veel.
+1/-0

4 jaar geleden
PSV heeft toch wel geleerd van de situatie Huntelaar neem ik aan.
+1/-0

4 jaar geleden
Zal dus wel bij Ajax belanden, net zoals destijds die gore klootzak van een Huntelaar.
+2/-1

4 jaar geleden
Ik krijg nu wel last van enorme Ajax-moeheid. Je kan geen TV-praat-programma of zelfs het nieuws aanzetten of je wordt weer met 020 geconfronteerd. Laat het vanavond maar stoppen.
+8/-0

 
4 jaar geleden
Ajax heeft nu een enorme dreun gekregen. Die krijgen niet snel een fris hoofd voor de wedstrijden tegen Utrecht en De Graafschap. Ik dacht dat het kampioenschap voorbij was, maar nu geef ik PSV wel weer een redelijke kans.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Kan een superweek worden, let wel kán, maar iig over een week is het (Nederlandse) seizoen voorbij. Maar los daarvan, wat een opluchting zeg!!!
+4/-0

 
4 jaar geleden
Wat een heerlijke voetbalochtend is het....
+1/-0

 
4 jaar geleden
And it did, op de mooist mogelijke manier...
+1/-0

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Ik moet het idd ook maar eens zien of dit Ajax dit mentale tikkie zo maar ff opzij zet.....
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
ajax, net als Barcelona, afgetroefd op power, mentale hardheid en over mijn lijk mentaliteit(waar was Frenkie de Jong vandaag?). Frivool 'leuk' voetbal heeft niet de toekomst, wel het stoicijnse gecalculeerde schaakvoetbal die Klopp tot een nieuwe hoge dimensie heeft gebracht. Liverpool gaat zwaar terecht op basis van 2 wedstrijden door, in Barcelona waren ze eigenlijk al beter. Ik ben ervan overtuigd dat Bommel ook ziet dat hij met PSV de richting in moet die Klopp voor staat, en niet wat Barcelona doet.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
De successen van Ajax geven wel veel stof om over na te denken. Het heeft me echt verbaast hoe goed ze speelde met op elke positie een voetballer.

Het verbaasde me elke wedstrijd wel weer hoeveel ruimte Ajax van de tegenstander kreeg om de bal rond te tikken. Bij de wedstrijden tegen PSV had PSV een veel beter plan, er was er van het rondtikken van Ajax niet veel te zien. PSV kon wel hun sterke punt neutraliseren, en bij Ajax-uit kwamen de doelpunten van Ajax door rare miscommunicatie en een onnodige strafschop door Schwaab.

Het rondtikken voetbal met overal voetballer ziet er mooi uit als het loopt, en als je als team de ruimte daarvoor krijgt. Maar dat Ajax met 3-0 voor en nog een helft te gaan het niet uit kan spelen is ook een leermoment.
Ik was eerst een groot voorstander van twee controleurs, als de backs vaak op kwamen. Maar als dat niet soepel loopt, dan kan je tegen kleine ploegen echt wel met één controlerende middenvelder spelen.
Deze wedstrijd van Ajax heeft wel weer laten zien dat de (saaie) controle over het middenveld hebben, ook van zeer groot belang is voor het pakken van prijzen. Ik hoop dat van Boimmel volgend jaar een goede mix tussen beide eigenschappen kan vinden. Het bestse zijn alround middenvelders die zowel kunnen verdedigen als ook nog goed genoeg kunnen voetballen, maar die zijn moeilijk te krijgen.

PSV heeft nu wel weer een realistische kans op het kampioenschap, want deze dreun gaan ze niet binnen enkele dagen laten bezinken.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Mee eens @woutererik, echter ben ik het met Bommel eens met 2 controleurs te blijven spelen als dat de speelwijze is die hij voorstaat. Je gaat niet beter spelen tegen kleine tegenstanders met 1 ipv. 2 controleurs met dit PSV. Het gaat altijd om de uitvoering, dat is wat telt, en dat lijkt de focus van Bommel. Liverpool bv. speelt altijd op dezelfde wijze. Waarom? Omdat daar uit den treure op getraind is en dus het meeste kans op succes heeft. En het kan(moet) best beter in de uitvoering bij dit PSV maar daar zullen in de transferperiode ook acties voor uitgevoerd worden denk ik zo.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Hoe los je in dat geval een gebrek aan creativiteit en scorend vermogen in de achterste 2 linies op? Zeker als er voorin 1/2 spelers zouden vertrekken?
+1/-0

 
4 jaar geleden
@Tony dat lijkt me geen al te groot probleem. Die defensieve zekerheid is af en toe echt lekker, maar er moet gewoon iets meer voetballend vermogen vanuit die linie komen. Daarom hoop ik (en met mij velen denk ik zo) dat Guti een basisplek verovert. Wbt de aanvallende bijdrage van de laatste linie, ik denk dat beide backs een heel behoorlijk seizoen hebben gedraaid hoor, ongeacht of PSV nou 1e of 2e wordt.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat staat los van de speelwijze de creativiteit, maar heeft met de uitvoering/spelers te maken. Ik vind dat Viergever en Schwaab prima voldoen dit jaar. Wel hebben we keihard een goede(!) creatieve 10 nodig met als het kan controleurs die dat ook nog als eigenschap hebben/weer terugkrijgen. Ik moet zeggen dat het er op lijkt dat Bommel uiteindelijk met de Jong op 10 en Malen daarvoor, de afgelopen 2 wedstrijden voor dat een tijdelijke oplossing heeft gevonden(dat vond ik nog niet zo goed tegen ADO), om te proberen die 6 punten binnen te harken.
+1/-0

 
@Wouter; Als je met twee diep staande backs speelt zoals PSV doorgaans doet, heb je wel twee controleurs nodig. Als Angelino op links opstoomt, neemt Sadilek of Hendrix de backpositie over. Bij Dumfries gebeurt dit door Rosario of Guti, alleen Guti vergeet dit vaak, ik denk dat dit ook de werkelijke reden van zijn weinig spelen is. Bij Ajax is dit niet het geval, daar is de back samen met een van de centrale verdedigers, verantwoordelijk voor de back positie, en zakken Verbeek en of Ziyech naar een verdedigende positie terug. Daarom is Ajax verdedigend kwetsbaarder, dan PSV, maar heeft aanvallend een man meer.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Precies zo is het als je zegt @rwh! Daarom is het voor mij hier een non-discussie die hier vaak (sinds de winterstop) gevoerd wordt mbt 1 of 2 controleurs. Heel het systeem zou dan de schop moeten, en dat is wmb. het laatste wat moet gebeuren. Bommel laat PSV heel modern voetballen, iets wat je bijna bij alle grote Europese clubs terug ziet. Liverpool steekt daar met kop en schouders boven uit.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Allemaal hartstikke leuk en aardig dat VAN Bommel dat ziet maar daarvoor heb je wel de juiste spelers nodig. Je zult een combinatie van power moeten combineren met creativiteit en scorend vermogen. Ik ben reuze benieuwd naar de plannen van de heren van Bommel en John de Jong. Dat er iets moet gebeuren lijkt me duidelijk. Of het wel/ geen grondige schoonmaak wordt zullen we zien maar ik vrees nog steeds dat we niet proactief kunnen investeren en pas tot actie over kunnen als er verkocht is. Er worden allerlei namen genoemd van te vertrekken spelers maar it needs 3 to tango in deze.
+1/-0

 


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje