PSV verspeelt laatste kans op titel na volgende wanvertoning

12 mei 2019 16:24

PSV verspeelt laatste kans op titel na volgende wanvertoning; image source: Pro Shots

PSV moet de landstitel uit het hoofd zetten. De ploeg van Mark van Bommel speelde tegen AZ een barslechte wedstrijd en ziet de achterstand op Ajax nu vergroot worden tot drie punten. Omdat het doelsaldo bovendien veel slechter is, is de competitie nu beslist.

Mark van Bommel koos er opnieuw voor om met topscorer Luuk de Jong op het middenveld te beginnen. Direct vanaf de eerste minuut was het opnieuw duidelijk dat er geen enkele creativiteit vanaf het middenveld kwam, waardoor PSV ook nauwelijks tot kansen kwam.

In de eerste helft kreeg alleen De Jong een goede kans, maar zijn inzet kon gekeerd worden door Bizot. AZ werd steeds sterker. Een afstandschot van Stengs kon nog door Zoet worden gekeerd, terwijl PSV ontsnapte toen Seuntjes vlak voor rust over de bal heen maaide toen de openingstreffer voor het inschieten leek.

Een paar minuten na rust kwam PSV alsnog op achterstand. Pablo Rosario verspeelde knullig de bal op het middenveld, waarna de complete verdediging van PSV uit positie liep. Uit de counter die volgde kon Til eenvoudig voor de 1-0 zorgen.

PSV leek een korte fase haast in paniek. Een schot van Stengs ging op de paal, terwijl Ouwejan net naast het doel schoot.

Na een uur spelen kreeg PSV de grip iets meer terug, maar aanvallend kreeg het zelf nauwelijks iets voor elkaar. Meest exemplarische moment van de wanorde bij PSV gebeurde 10 minuten voor tijd. Pablo Rosario ging naar de kant toen Mohammed Ihattaren als invaller in de ploeg kwam. Die wissel werd aangepast, waardoor Rosario weer terugkeerde en Cody Gakpo naar de kant ging. Direct daarna werd Rosario alsnog gewisseld, omdat ook Zakaria Aboukhlal in de ploeg kwam en daarmee zijn debuut maakte.

PSV probeerde in de resterende minuten nog aan te zetten, maar AZ kwam geen moment in gevaar. Met het besef dat PSV meerdere momenten dit seizoen de kans heeft gehad om de voorsprong op Ajax te vergroten naar acht punten, gaat het seizoen als een nachtkaars uit nadat voor de zesde keer in acht uitwedstrijden na de winterstop niet gewonnen werd.