Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'We moeten absoluut niet meer praten over het kampioenschap'

12 mei 2019 22:42

Mark van Bommel was in gesprek met Fox Sports niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "Het positiespel was slecht, slecht gespeeld en een slechte technische uitvoering", aldus Van Bommel. "Het was niet goed van onze kant. Maar desondanks kun je hier nog wel gelijk spelen of zelfs winnen als je de kansen ziet."

Een verklaring voor het slechte spel had hij niet. "Je probeert de ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden. Het klopte ook met wat wij gedacht hadden hoe AZ zou gaan spelen", zo gaf hij aan. "Je komt dan overal een stapje te laat. Het lijkt dan alsof het niet lukt. Alsof de wil er niet is, maar dat was het niet. De klutsballen vielen allemaal in de voeten van AZ. Dan is het lastig omdraaien."

De titelstrijd is door de nederlaag beslist. "Je moet realistisch zijn. Dit gaan we nu niet meer halen", zei hij daarover. "We hebben in de tweede seizoenshelft te veel punten verspeeld. Het is niet zo dat we slecht speelden. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd. Niet veel tegen gekregen, maar wel gelijk gespeeld. Qua statistieken hebben we het niet slecht gedaan in de tweede seizoenshelft, maar we hebben wel te veel gelijk gespeeld. Je hebt tachtig punten, maar je bent tweede. Je kan wel een mooi verhaal op gaan hangen, maar dat is te weinig. We moeten absoluut niet meer praten over het kampioenschap"


Tags

bommel seizoenshelft bereiden fox klutsballen stapje statistieken tachtig titelstrijd uitvoering verklaring verspeeld vielen

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

aanholt apollo babel bang beek bergwijn blind bounce castellano depay drongelen dumfries flitsphirips hype jong koeman lissabon malen nederland oranje paul pereiro real religie roon sir tinus veltman vhtlsaw willems