Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Ik ben hiervoor verantwoordelijk, want ik maak de opstelling'

14 mei 2019 00:58 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Mark van Bommel: "Ik ben hiervoor verantwoordelijk, want ik maak de opstelling"; image source: Pro Shots

Tegenover De Telegraaf geeft Mark van Bommel aan komende periode in de spiegel te gaan kijken over zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. "Onze cijfers zijn dit seizoen prima, maar daar draait het uiteindelijk niet om. We hebben geen prijs gewonnen", aldus Van Bommel. "Daar moet ik niet voor weglopen. Ik ben hiervoor verantwoordelijk, want ik maak de opstelling."

Aan de manier van spelen zal vermoedelijk niets veranderen met een blok van twee middenvelders en een aanvallende middenvelder daarvoor. "Op die manier hebben we 95 keer gescoord, dus waar hebben we het over?", zo geeft hij aan. "Het is vanuit ons oogpunt gewoon doodzonde dat we het hebben weggegeven. Met name de uitwedstrijd tegen Ajax is natuurlijk cruciaal geweest. Ons plan klopte daar, we hebben maar één kans weggegeven tegen een ploeg die van Juventus en Real Madrid wint."

Van Bommel beseft wel dat de kans groot is dat hij komende zomer opnieuw moet gaan beginnen, omdat een flinke leegloop dreigt. "Dat zal zomaar kunnen, maar we moeten het eerst allemaal maar afwachten", zegt hij daarover.


Tags

bommel weggegeven juventus leegloop madrid oogpunt telegraaf weglopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Zowel v Bommel als de spelers hebben het aan zichzelf te danken, ik noem Emmen en ajax uit dat was cruciaal...normaal ben je kampioen met dit aantal punten dus is het helemaal niet zo slecht maar je koopt er niks voor...volgend seizoen maar weer vlammen.
+4/-0

9 maanden geleden
Waarom zo'n interview in de telegraaf? Doe dit in het ED of voor mijn part VI. Maar toch nooit voor de telegraaf die krant is het rioolputje van Nederland.
+1/-2

9 maanden geleden
Het middenveld is heel belangrijk... PSV kan daar de bal niet goed laten rond gaan.
Toen met Marco van Ginkel ging dit beter - hij kreeg de bal op het middenveld en zorgde dat de aanval goed werd bediend.
Rosario, Hendrix en de anderen zijn bezig met verdedigend werk en kunnen niemand vinden die de voortzetting doet. Binnen paar seconden zijn we de bal kwijt en moeten we weer terug de verdediging in.
Wat Ajax wel goed kan (balbezit houden op het middenveld) dat lukt niet bij PSV.
Hier moet PSV en Van Bommel c.q. zijn opvolger aan gaan werken.
+4/-0

9 maanden geleden
Ik lees dat Schwaab weggaat. Wie weet ligt hier wel een hele grote sleutel voor de 'reorganisatie' van PSV. Zou een ander type CV er niet toe kunnen leiden dat we op het middenveld wat meer voetballend vermogen naast of Hendrix of Rosario kunnen inpassen? Een verdedigende middenvelder met veel lopend vermogen en creativiteit. Volgens mij is Thomas ook zo'n type maar of die goed genoeg is. Het moge duidelijk zijn dat van Bommel (en John de Jong) aan de bak moeten. ER gaat veel veranderen.
+1/-0

9 maanden geleden
Stel nog maar een keer een elftal op zonder basisspelers.. (RKC)
+1/-0

 
9 maanden geleden
Juist! Zoals ik elders hier aangaf was dat het begin van de malaise. Daarna werd het alleen maar minder & minder. Bovendien was dat een staaltje van minachting richting het publiek van jewelste.

Ik ben zo klaar met die eigenwijze sukkel! Het voetbal momenteel is nog geestdodender dan onder Phillip Cocu - ik wist niet dat dat kon! - maar die kon wel bogen op resultaten.

Maar dat eigenwijze Toontje binnen PSV begint de spuigaten uit te lopen inmiddels.
+3/-0

9 maanden geleden
Wat ik nog veel erger vind is dat het van Bommel blijkbaar gelukt is om ieder sprankje creativiteit en frivoliteit uit de ploeg te rammen. Waar PSV het seizoen begon met spelers die goed in hun vel zaten, voor het team speelde en een creatief waren is het seizoen geëindigd met spelers die precies doen was de grote dictator ze opdraagt. Deden ze dat niet dan werden zonder pardon vervangen door een jonkie die blijkbaar wel precies volgens zijn systeem speelde maar helaas niet goed genoeg waren om op cruciale momenten het verschil te maken.

En als vervolgens de poep de ventilator raakt dan worden de meer ervaren spelers er in de 75ste minuut (soms) alsnog ingezet om het verschil te maken. Lekker motiverend voor die jongens.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ach na de winterstop spelen we beter he Mark ? Hopelijk ga je naar Milaan eigenwijze drol. Je hebt het zelf verkloot deze titel. Je hebt alle spelers niet beter gemaakt , eerder slechter. En de jonge talenten en aankopen naar de afgrond geholpen. Wat zal er morgen een grafstemming hangen in het stadion. Mag ik vragen waarom hier voortaan de televaag in alle artikelen genoemd worden ? Wat hebben wij als PSV supporters hieraan ? Is deze site voortaan in handen van ajax ?
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

aalstenaar arvid benedictus bergwijn bommel bruma celibaat daguardo elfrink faber flitsphirips ihattaren jdj jong kerk malen middelmaat mil paus pereiro rodriguez schaling tallozen topsportklimaat unnerstall utrecht velez vhtlsaw vvv zoet