Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik van Haren: 'Dat dit nieuws zal inslaan als een bom bij PSV is wel duidelijk'

14 mei 2019 01:07 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Erik van Haren: "Dat dit nieuws zal inslaan als een bom bij PSV is wel duidelijk"; image source: Pro Shots

In een reactie aan Telesport is PSV-watcher Erik van Haren dieper in gegaan op de vermeende belangstelling van Ajax in Steven Bergwijn. "Inmiddels zijn er contacten geweest met zijn zaakwaarnemer. Dat is niet voor niets", aldus Van Haren. "Daarin is uitgesproken dat Ajax concreter gaat worden als de titelstrijd beslist is. Er zullen zeker nog gesprekken gaan volgen. Ze zullen op termijn zeker bij PSV gaan aankloppen en met een bod komen."

Ajax heeft concrete plannen met de vleugelaanvaller. "Voor Ajax speelt geld geen rol. Hij moet komend seizoen een van de grote sterren gaan worden", zo geeft hij aan. "Bergwijn heeft zich afgelopen seizoen gemanifisteerd bij PSV. Is international geworden en heeft zijn contract verlengd, maar hij zal wel gaan vertrekken."

PSV zal de Bergwijn echter niet voor een habbekrats laten vertrekken. "Memphis Depay is de duurste speler die PSV verkocht heeft met 34 miljoen en dat bedrag moet Bergwijn in ieder geval benaderen en waarschijnlijk gaan overstijgen. Als Ajax aanklopt zal het zeker ook meer worden", zegt Van Haren daarover. "Maar dat dit nieuws zal inslaan als een bom bij PSV is wel duidelijk. Ze weten dat Bergwijn goed in de markt ligt, maar ik weet niet of ze rekening hebben gehouden dat Ajax aan gaat kloppen."

Meer op De Telegraaf


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Is Bergwijn voor ons onvervangbaar? Kopen ze in Duivendrecht niet sowieso een nieuwe aanvaller? Welke alternatieven zijn er? Vragen genoeg voordat er een oordeel geveld kan worden of dit een ongewenste transfer is, of niet.
Dat Bergwijn ons dit, of volgend, jaar gaat verlaten is duidelijk. Zodra wij er goed geld voor ontvangen is ook deze transfer op te vangen. Gaat hij naar een directe concurrent? Dan de vraagprijs verhogen. Willen ze dat betalen? Prima. Anders hadden ze toch wel een goede nieuwe aanvaller gekocht.
 
2 weken geleden
Helemaal mee eens. Ik lig er niet wakker van, sterker nog als het ons meer geld oplevert als dat hij naar het buitenland vertrekt vind ik het prima.
2 weken geleden
Bergwijn gaat nooit die stap maken want het is geen stap vooruit. Je bent niet eens gegarandeerd van de Champions League met Ajax omdat ze ook een voorronde moeten spelen. Ik zou als ik hem was naar Inter gaan en daar één van de grote jongens worden.

Zo'n zaakwaarnemer gaat trouwens ook niet voor niets zo'n gesprek aan want dat krijgt hij een eerste bod waarmee hij kan schermen in de onderhandeling bij andere clubs die wél een stap vooruit zijn.
2 weken geleden
John de Jong (en later zijn scouts) kunnen aan de bak. Anders maar even Robert van der Wallen (RVC-lid PSV) om advies vragen!
2 weken geleden
Ik zou het een vreemde move vinden. Als bergwijn inderdaad voor 40+ vertrekt geef je PSV de kans om 4-5 basisspelers te halen die voor eredivisieniveau uitstekend zijn. Juist het feit dat PSV slechts op enkele plaatsen topspelers heeft, heeft ze opgebroken.
2 weken geleden
Verkpen aan ajax.... dan profiteren we in ieder geval fors mee van hun megawinst :-) .
2 weken geleden
Heb hier toch een beetje een dubbel gevoel bij. Er is blijkbaar al eerder contact geweest over een overgang. ('nadat competitie beslist is gaat ajax verdere stappen ondernemen' was ergens te lezen..) Dat is dus terwijl Ajax en PSV vol in strijd zijn om het kampioenschap gaat Ajax een PSV speler al het hof maken. Ik kan daar de zeer teleurstellende prestaties van Bergwijn van de laatste periode niet los van zien
Maar goed dan wordt Ajax nu dus de koopclub van Nederland. Daar zijn wij altijd op afgerekend ( de Philips miljoenenploeg) maar het zal nu wel oorverdovend stil blijven en slim genoemd worden
 
2 weken geleden
Hier zat geen subsidiegeld bij, lang leve Ajax en o Ajax alles wat je aanraakt maakt de media geil.
Geeft verder niet, laat de druk maar in Amsterdam.
 
2 weken geleden
100% mee eens, ons jaren uitmaken voor koopclub en alleen de jeugdopleiding telt.....nu is het andersom en is het stil....alles wordt daar ge-accepteert....dadelijk gaan ze Odegaard huren en dan is huren ineens slim, terwijl het bij v Ginkel kapitaalvernietiging was en hij blokkeerde de eigen jeugd....maarja niets zo veranderlijk van mening als een ajacied.
2 weken geleden
De Fabeltjeskrant is weer op volle sterkte.
Ik geloof niet dat PSV hem voor 35 miljoen laat gaan. Minstens het dubbele voor onze Duivendrechtse vrienden en anders lekker houden.
2 weken geleden
Het is bizar hoeveel onzin er door journalisten en zaakwaarnemers er wordt verzonnen. Ook in dit artikel zie je weer een aanname bij een journalist "slaat in als een bom bij PSV", waarbij er dus geen sprake is van een uitspraak van PSV, maar wat wel wordt gebracht in de titel alsof het zo door PSV wordt gecommuniceerd... Beetje de nepnieuws wereld waar we in leven helaas.
 
2 weken geleden
Idd . Ajax heeft zich nog niet gemeld bij PSV .hebben we dat soort berichten ook niet gehad van Hirving naar Italië . Volgens de Italiaanse roddelpersen was alles al rond . PSV wist nog van niets en er werd ook geen bedrag genoemd . Blijkbaar een goede leerschool voor Ajax.
2 weken geleden
Natuurlijk onzin dat Ajax Bergwijn zou proberen te halen. Bergwijn kost tussen de 25-35 miljoen. Als Ajax komt dan komt daar nog eens 10 miljoen bovenop. Dat gaat Ajax nooit betalen.

Laatste nieuws