Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV al meer dan vijftig jaar in eigen huis ongeslagen tegen Heracles

14 mei 2019 12:26

Voor PSV wacht nog één wedstrijd totdat het seizoen voorbij is. Woensdagavond is Heracles Almelo de tegenstander in het Philips Stadion. De Almeloërs kennen een uitstekend seizoen en zijn al verzekerd van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

De wedstrijd van woensdag zal de 19e keer worden dat beide ploegen in Eindhoven tegenover elkaar staan. 15 keer wist PSV te winnen, 2 keer eindigde het duel in een gelijkspel en Heracles wist 1 keer met de winst naar huis te gaan. Die ene nederlaag is echter al bijna 55 jaar geleden.

De grootste overwinning werd behaald in april 1986. PSV won toen met 5-0 met onder meer drie doelpunten van Ruud Gullit. Sinds de terugkeer van Heracles in de Eredivisie in 2006 wist PSV drie keer met 4-0 te winnen. Vorig seizoen werd met 3-0 gewonnen, terwijl Heracles in Almelo dit seizoen met 0-4 werd verslagen.

In de selectie van Heracles Almelo zit één speler met een verleden bij PSV. Joey Konings doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte afgelopen zomer de overstap naar Almelo. De aanvaller speelde nooit in het eerste elftal van PSV.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws