PSV eindigt seizoen met overwinning tegen Heracles

15 mei 2019 21:22

PSV eindigt seizoen met overwinning tegen Heracles; image source: Pro Shots

PSV heeft het seizoen afgesloten met een evenaring van een clubrecord. Dankzij een 3-1 zege tegen Heracles Almelo bleef de ploeg van Mark van Bommel het hele seizoen in eigen huis ongeslagen en werden 16 van de 17 wedstrijden in winst omgezet. Nadat PSV al snel op achterstand kwam en via een eigen doelpunt voor rust weer tot een gelijke stand gekomen was, werd dankzij doelpunten van Nick Viergever en Donyell Malen in de tweede helft gewonnen.

Mark van Bommel koos er voor om Érick Gutiérrez en Gastón Pereiro weer een kans te geven in de basis. Door slordig balverlies van Gutiérrez stond PSV echter binnen de minuut al op achterstand door een treffer van voormalig PSV'er Joey Konings. PSV speelde verder ook een zeer zwakke openingsfase. Het kwam zelf nauwelijks tot kansen terwijl een uitstekende tackle van Nick Viergever nodig was om een grotere achterstand te voorkomen.

Halverwege de eerste helft kwam PSV steeds beter in de wedstrijd. Een kopbal van Luuk de Jong kon nog van de lijn worden gehaald en na ruim een half uur spelen viel de gelijkmaker. Een schot van Angelino werd lichtelijk aangeraakt, waardoor deze als eigen doelpunt de boeken inging.

Vrij snel na rust kwam PSV op voorsprong. Een hoekschop kon uiteindelijk via Daniel Schwaab en Pablo Rosario door Nick Viergever binnen gewerkt worden. PSV kreeg in de fase daarna voldoende kansen. Met name Luuk de Jong oogde gretig om de topscorerstitel veilig te stellen, maar de bal wilde er verder aanvankelijk maar niet in.

Een minuut voor tijd zette PSV nog een keer aan en nu was het wel raak. Dankzij een uitstekende pass van De Jong werd Donyell Malen diep gestuurd. De jonge aanvaller bepaalde daarmee de eindstand en maakte PSV's laatste treffer van dit seizoen. Een paar minuten daarvoor had Daniel Schwaab nog zijn publiekswissel gekregen en nam onder luid applaus afscheid van PSV.