Transparent
Inloggen
Sluiten

Daniel Schwaab: 'Ik heb nu een beslissing voor mijn familie genomen'

16 mei 2019 00:37

In gesprek met Fox Sports blikte Daniel Schwaab terug op zijn drie seizoenen bij PSV. "Het is jammer dat ik niet kan vertrekken met een prijs. We waren erg dichtbij. De meeste tijd van het seizoen stonden we bovenaan. Dat is zonde", aldus Schwaab. "Als je met een prijs kan afsluiten is dat altijd beter en mooier. Maar ik heb nu een beslissing voor mijn familie genomen."

Schwaab sprak afgelopen maanden veel met Mark van Bommel. "Hij kent mij ook goed. Voor de winterstop had ik een moeilijke fase toen mijn zoontje een beetje ziek was. Toen voelde ik dat het erg ver weg was. Toen was het moeilijk om daar te zijn, maar ik voelde ook dat ik hier moest zijn voor het team", zo gaf hij aan. "Hij heeft mij daarin een goed gevoel gegeven dat ik toen mocht gaan en bij mijn familie mocht zijn. Toen ik tegen hem zei dat ik niet zou blijven, wist hij dat ik er goed over na had gedacht. Hij heeft het toen ook geaccepteerd."

De keuze om te vertrekken was wel moeilijk. "Het is een heel zware beslissing voor mij. De club heeft er alles geprobeerd om mij hier te houden", zei hij daarover. "Lange tijd wist ik niet of het nog een jaar zou gaan. Maar mijn familie leeft in Duitsland. Ik heb drie jonge kinderen. Zij hebben mij nodig en ik heb hun nodig. Dat is belangrijker. Dat heeft de doorslag gegeven."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws