Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong winnaar van Zilveren Schoen

17 mei 2019 08:23 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Luuk de Jong winnaar van Zilveren Schoen; image source: Pro Shots

Luuk de Jong is winnaar geworden van de Zilveren Schoen, de tweede plaats in de Voetballer van het Jaar-verkiezing van De Telegraaf. Lange tijd leek de aanvoerder van PSV op weg naar de eerste plaats, maar door lage beoordelingen in de laatste twee speelrondes kwam hij aan het eind een half punt tekort om Matthijs de Ligt van Ajax voor te blijven.

De Jong kijkt met gemengde gevoelens terug op afgelopen seizoen. "Uiteindelijk is een kampioenschap veel belangrijker, maar individueel is het een fantastisch seizoen geweest", aldus de spits. "Het is dit seizoen wel gebleken dat ik goed in mijn vel zit. Ik heb het gevoel dat ik dit jaar heel erg gegroeid ben. Voetbaltechnisch, maar ook als persoon. Van de nieuwe technische staf heb ik veel geleerd. Ik merk dat ik in het veld slimmer ben geworden."

De aanvoerder voelt zich op zijn plek bij PSV, maar staat open voor een andere club als er iets moois op zijn pad komt. Een rol ans pinchhitter bij een Europese topclub sluit hij ook niet direct uit. "Daar heb ik al weleens over nagedacht. Stel dat er een heel mooie club komt, die meerdere spitsen nodig heeft, dan zou dat zeker interessant kunnen zijn", zo geeft hij aan. "Maar voor de duidelijkheid: in Eindhoven blijven is ook een serieuze optie. Ik heb een doorlopend contract en het heel goed naar mijn zin."

In de verkiezing van het Algemeen Dagblad wist De Jong wel bovenaan te eindigen. "Met PSV hebben we uiteindelijk de titel nipt aan Ajax moeten laten. Maar zelf eindig ik als gedeeld topscorer en daarnaast nu met deze prijs namens het AD. Dat zie ik als mooi en eervol, je wordt toch gekozen op basis van je prestaties over een heel seizoen", zegt hij daarover.

De Jong eindigde in de ranglijsten van Voetbal International ook op de tweede plaats. Ajax-aanvaller Hakim Ziyech bleef hem daar nipt voor.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
de jong is gewoon topscorer want hij maakt tenminste echte veldgoals en niet uit onterecht gekregen pingels!!
5 maanden geleden
Luuk de Jong in deze vorm moeten we voor PSv zien te behouden,
anders wordt het wel zeer lastig om de vCL door te komen.

Laatste nieuws