Transparent
Inloggen
Sluiten

Eredivisie op de schop, twee directe degradanten en meer rekening met clubs in Europa

22 mei 2019 10:46 - Eredivisie CV
Foto: Pro Shots

Eredivisie op de schop, twee directe degradanten en meer rekening met clubs in Europa; image source: Pro Shots

De Eredivisie heeft bekend gemaakt dat vanaf komend seizoen enkele grote veranderingen zullen gaan optreden in de competitie. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit over een jaar pas in te voeren, maar alle clubs zijn maandag in een vergadering akkoord gegaan dat de veranderagenda per 1 juli van dit jaar al ingevoerd gaat worden.

Zo zullen er vanaf komend seizoen twee clubs rechtstreeks gaan degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie en speelt alleen de nummer zestien nog play-offs voor promotie en degradatie.

Clubs die de groepsfase van de Champions League of Europa League bereiken stromen pas in bij de laatste 32 van de TOTO KNVB Bekertoernooi en die ronde zal bovendien pas gespeeld gaan worden als de Europese groepsfases zijn afgerond. Daarnaast zal er in het competitieschema ook meer rekening gaan worden gehouden met de clubs met Europese verplichtingen.

Ook de mediagelden zullen evenwichtiger worden verdeeld, terwijl clubs die Europees in actie komen een deel van de inkomsten af zullen staan aan de overige clubs in de Eredivisie. Clubs die deelnemen aan een van de groepsfases zullen 5% afstaan, terwijl van de inkomsten uit de eventuele knock-out fase 3,75% zal worden verdeeld onder de clubs die niet in Europa in actie komen. Dat geld gaat voornamelijk naar clubs die op natuurgras spelen om clubs met kunstgras te overtuigen daar afstand van te doen.

Ajax, Feyenoord, PSV, FC Utrecht, Vitesse en AZ hebben afgesproken in principe geen jeugdspelers meer van elkaar over te nemen. Indien dit toch gebeurt, moet twee keer de afgesproken vergoeding worden betaald.

De ingevoerde veranderingen gelden voor een periode van drie seizoenen. Daarna zal een evaluatie volgen.

Meer op Eredivisie CV




Tags

eredivisie groepsfases competitieschema degradatie feyenoord knvb mediagelden promotie utrecht veranderagenda vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Goede en redelijke afspraken. Prima dus dat ze een jaar eerder ingevoerd worden.
+2/-0

 
Ik ben benieuwt wanneer de eerste schending van deze regels, zal plaats vinden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Er zal wel een clausule in staan, "behalve als Ajax iets anders wil, dan... " ;-)
+1/-0

 
Dat hoeft er niet in te staan, als Ajax iets wil zijn regels onbelangrijk. Match fixing.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Gelukkig , het begin is er . Blijkbaar is men uit de winterslaap . Nu de rest nog.Kunstgras moet gewoon verdwijnen en de clubs die achterover hangen en niets zien in sportieve verbetering weren . Niet accepteren dat clubs jarenlang feestjes vieren als ze de degradatie ontlopen , stel er een tijdslimiet aan. We willen af van het imago dat we een Mickey Mouse competitie hebben . Het moet een keer ophouden dat we een kweekvijver zijn van talenten voor het buitenland.Dat we ook spelers kunnen behouden voor langere tijd, dan pas kun je succes hebben in Europa.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik hoop dat ze zich vooral richten op de voorronde CL en EL. Daar vallen eigenlijk voor het NL voetbal de grootste beslissingen.
Qua eer en de slingers ophangen is het leuk voor de KNVB als een NL-club ver in de EL of CL komt. Maar eigenlijk is nog veel belangrijker dat de NL-clubs weer redelijk door de voorrondes komen.
Als PSV en Ajax de enige zijn die punten halen en ze moeten daarna door 5 worden gedeeld, schiet dat ook niet op.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage