Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ik zou het nog wel een keer willen proberen bij een mooie club in Europa'

22 mei 2019 11:02 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "Ik zou het nog wel een keer willen proberen bij een mooie club in Europa"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Luuk de Jong onder meer aan nog steeds te dromen van een overstap naar het buitenland. "Ik ben en blijf topsporter, dus ik zou het nog wel een keer willen proberen bij een mooie club in Europa", aldus De Jong. "Ik ben nu veel sterker dan toen ik naar Gladbach ging. Ik heb meer ervaring en ben in veel facetten van het voetbal heel erg gegroeid. Dus als de club bij mijn spel past, ben ik ervan overtuigd dat ik ook in een buitenlandse topcompetitie heel belangrijk kan zijn voor een club.

De Jong gaat verder: "Dat blijft een droom. Iedere voetballer streeft het hoogste na. Als je die ambities niet meer hebt, dan kan ik nu net zo goed zeggen: Ik hoef niet meer beter te worden en hobbel die laatste paar jaar nog mee. Dat wil ik niet. Ik wil om de prijzen spelen als dat kan. En als dat voor PSV is, dan geeft mij dat ook veel voldoening."

Gevraagd wordt aan de aanvoerder van PSV of nu niet hét ideale moment is om te vertrekken. "Dat zou kunnen. Er zijn heel veel dingen om goed over nadenken. Ik heb altijd aangegeven dat ik open sta voor iets moois, maar het moet wel echt bij mij passen", zo geeft hij aan. "PSV past bij mij, dat moet ik ook goed beseffen. De club, de mensen, de manier van spelen is op mijn lijf geschreven. We voetballen om de prijzen en we spelen geregeld Champions League-voetbal. Dat is me veel waard."

Meer op VI.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Luuk past prima bij PSV maar een technische spits type Romario ook. Denk dat het nu niet slecht zou zijn als we een jongere talentvolle spits zouden brengen. Daarom zo jammer dat Romero er (nog) niet is. Lammers is een jongere de Jong, geen verbetering.
 
4 maanden geleden
Ik vraag me oprecht af of je Lammers wel ooit hebt zien voetballen. Lijkt in niets op De Jong, is veel sneller dan Luuk, maar heeft niet de kopkracht van Luuk. Heeft wel een fabelachtige techniek. Romero lijkt veel meer op Luuk, wil de verdediging slopen, en is vooral op kracht en werken gebaseerd, en heeft een redelijke techniek.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Misschien hebben we een andere definitie van Fabelachtig. Maar je hebt wel gelijk dat Lammers andere speler is dan de Jong.
Zou voor PSV denk ik moeilijk zijn om een echte ervaren scorende spits aan te trekken en dat blokt jeugd dus dan moeten we het bij vertrek misschien met Lammers doen. Op zich okay maar moeten een plan b hebben, een andere optie als hij er nog niet is..
 
4 maanden geleden
@Rood, Ik ben het eens met je opmerking. Ik zou eigenlijk ze wel eens als een koppel willen zien spelen bij PSV @Por kwam daar ook al mee een paar dagen geleden. Luuk vind ik vooral tav inkoppen en intikken goed.
Lammers heeft meer balgevoel en een mooi schot, kapt ook handiger dan Luuk.
Wat zou je vinden van Luuk met Lammers daar achter ?
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Lammers zal er niet direct staan, zoals De Jong. Maar gezien zijn talent, kan hij in de toekomst mits hij zich blijft ontwikkelen veel meer opleveren dan de Jong. De Jong is ondanks zijn grote waarde (doelpunten) voor dit psv toch een beperkte speler, die niet veel waarde (geld) vertegenwoordigd.
4 maanden geleden
Die gaan we missen. Wel even opnemen in het helden lied.
4 maanden geleden
Bij vertrek de Jong gaat niet alleen de enige man in vorm weg, maar stort ook de hele hiërarchie van het team inelkaar. Werk aan de winkel dus voor John de Jong. Zie maar eens een heel nieuw, ingespeeld team klaar te hebben voor onze eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League. Ik heb er een hard hoofd in.
 
4 maanden geleden
Nauw instorten van de hiërarchie is wel heel dramatisch, ik vind hem in commentaar bij Fox juist altijd mee lullen met de verslaggever, daar was Van Ginkel veel en veel beter.
 
4 maanden geleden
Goed voetballen vind ik belangrijker dan goed lullen , U niet ? Daarmee wil ik Marco niet vergelijken met Luuk , kan ook niet , twee spelers op een heel andere positie.
 
4 maanden geleden
Daar heb je gelijk in, maar Pacifico had het over de hiërarchie.
 
4 maanden geleden
Precies, over de hiërarchie in het team. Dat heeft weinig te maken met hoe iemand het doet in interviews.
 
4 maanden geleden
De hiërarchie kan ook veranderen mits Luuk blijft . Het ligt er net aan wie ze binnen halen, een ervaren iemand zou mooi zijn. Ideaal zou zijn iemand vanuit het middenveld centraal maar je moet wel een geschikte kandidaat ervoor hebben. Momenteel is die er niet in mijn ogen. Iemand een suggestie ?
 
4 maanden geleden
Zou mij niet verbazen als Bruma weer terug komt, zou de logische aanvoerder zijn bij vertrek van de Jong waarmee de hiërarchie weer hersteld is.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Het is niet te hopen , kan Schwaab niet vervangen .Komt veel te kort en zeker geen aanvoerder.
 
4 maanden geleden
Dat zou wel eens mee kunnen vallen mbt zijn kwaliteiten. Geen oranje-kandidaat, maar voor de eredivisie zeer goed gekwalificeerd.Ik vermoed dat hij deze kant in komt.
 
4 maanden geleden
Ik vind Bruma eigenlijk ook een zeer matige verdediger met veel zwakke plekken. Op dat punt ben ik het met @Romada eens. Bruma heeft nog redelijk gepresteerd als er een goede CV naast hem stond die leiding gaf, maar de combinatie viergever + bruma lijkt me geen goed idee. We moeten als PSV stappen vooruit maken om in het spoor van Ajax te blijven, en Bruma is tov Schwaab geen stap vooruit.
 
4 maanden geleden
Sergio Ramos maar ophalen? Schijnt niet gelukkig te zijn in Madrid.
 
4 maanden geleden
Hoezo een logische aanvoerder? O.b.v wat?
 
4 maanden geleden
Leeftijd, (internationale) ervaring.
 
4 maanden geleden
Goede argumenten maar persoonlijk vond ik Bruma altijd iets 'dommigs' hebben en ik zie in hem nou niet echt een leider van een groep. Neem aan dat Zoet het zal worden.
 
4 maanden geleden
Ik ga er ff voor het gemak vanuit dat Robben de nieuwe aanvoerder wordt bij PSV...
 
4 maanden geleden
Dat zou een uitstekend alternatief als aanvoerder zijn. Binnenkort weten we het.
 
4 maanden geleden
Verandering kan ook goed uitpakken.
4 maanden geleden (gewijzigd)
Luuk is een fijne persoonlijkheid , altijd inzet , balvast en doeltreffend vooral met zijn hoofd. PSV past uitstekend bij hem door de spelwijze . Als hij een stap wil maken moet hij niet te lang wachten gezien zijn leeftijd, hij is niet snel. In de Premier League zal hij zeker niet passen, Italië misschien . Ik hoop dat hij zijn vorm behoudt en bij ons blijft maar vooral dat hij een goede keuze maakt , hij verdient het. Vaak heb ik genoten van deze geweldige speler. Mooi interview trouwens in VI Een anekdote hieruit ..... Aan het begin van dit seizoen scoorde ik een paar wedstrijden niet en meteen was het: “Moet Van Bommel De Jong wel laten staan?” Maar de trainer was direct heel duidelijk: “Al scoort Luuk acht wedstrijden niet, hij is voor PSV heel belangrijk”. Het is mooi hoe hij dat zei en dat geeft direct veel vertrouwen.’.....
 
4 maanden geleden
Ik dacht meer aan Portugal, daar legt hij er elk jaar 25 in het mandje. Net als Bas Dost.
4 maanden geleden (gewijzigd)
En weer misplaatste stemmingmakerij op PN 2.0... in VI vandaag/deze week staat een groot interview met Luuk, met idd bovenstaand kop-citaat. Maar waarom óók hier deze insteek gebruiken.

Ik ben bepaald geen voorstander van kritiekloze benadering à la PSV.tv of Forza Brabant of zo, maar constant het slechte belichten, zoals hier tegenwoordig gebeurt, gaat ook irriteren.
 
4 maanden geleden
Valt me sowieso op dat er weinig zinnigs te melden is. De klok tikt. Voordat we wakker zijn moeten we al weer zwoegen om CL kwalificatie te realiseren.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Beste killermfc , Maar waarom óók hier deze insteek gebruiken? Zal ik u zeggen. Hier worden twee positieve kanten belicht . Van Luuk maar ook hoe van Bommel in elkaar steekt en die wordt inderdaad vaak slecht belicht op deze site . Je hoort zo vaak , Mark maakt niemand beter maar wie kan dat het beste bevestigen dan de spelers zelf . Het interview in VI vind ik niet slecht , er zit een grote kern van waarheid in . Maar ja , dat is mijn mening. Voor mij is Luuk , en dat heb ik al eerder aangegeven, de meest positieve en productieve speler bij ons . Luuk is een van de beste koppers van Europa , misschien wel de beste.
 
4 maanden geleden
In je betoog gebruik je het woord 'koppers' en daar is het mij met name om te doen. Aangezien "PN" hier, uiteraard, niet het gehele interview plaatst, kan men er ook voor opteren om een andere kop te plaatsen. Iets minder suggestief. Overigens wil ik hier absoluut niet VI* vergelijken met bijvoorbeeld de Telegraaf, maar de blaadjes moeten wél verkocht worden.

*al zou je het wel gaan denken met momenteel maar liefst 2 Ajax-specials in de schappen (maar dat is wel te billijken)
 
4 maanden geleden
* ach ja , als je steeds maar roept dat je de beste bent en VIJF jaren nodig heb om je kampioenschap te kopen mag je best kinderlijk blij zijn evenzo je ''supporters'' .
4 maanden geleden
Leeftijd, (internationale) ervaring. Zeker tov de andere spelers.
4 maanden geleden
Je speelt bij de mooiste club van Europa

Laatste nieuws