Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: 'Wijzigingen Eredivisie zijn nog wel voorbarig'

22 mei 2019 16:58 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

KNVB: "Wijzigingen Eredivisie zijn nog wel voorbarig"; image source: Pro Shots

In een reactie aan De Telegraaf heeft een woordvoerder van de KNVB laten weten dat de door de Eredivisie CV bekend gemaakte wijzigingen nog helemaal niet rond zijn. "Het zou natuurlijk best kunnen dat iedereen elkaar weet te vinden, maar het is nog wel voorbarig", aldus de woordvoerder. "Hier gaat de Eredivisie namelijk niet alleen over. Er zijn nog drie partijen die hier iets over moeten zeggen."

De woordvoerder gaat verder: "De beslissing moet uiteindelijk worden genomen door het bestuur betaald voetbal van de KNVB. De spelersraad CSR moet ook een advies uitbrengen. Zij vertegenwoordigen alle spelers. En het lijkt me ook belangrijk wat FOX Sports ervan vindt. Zij zenden de wedstrijden rechtstreeks uit en hebben afspraken gemaakt."

De ECV maakte onder meer bekend dat vanaf komend seizoen ook de nummer zeventien direct zal degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie zal degraderen, de mediagelden evenwichtiger verdeeld worden en clubs die actief zijn in de groepsfase van een van de Europese toernooien later zullen instromen in de TOTO KNVB Beker.

Meer op De Telegraaf


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Hadden we kunnen weten , de samenwerking met de KNVB loopt niet vlotjes, helaas.
4 maanden geleden
Dus Fox bepaalt hoeveel ploegen degraderen en wie wanneer speelt 'in het belang van het Nederlands voetbal'??
 
4 maanden geleden
nee, Fox betaalt . heeft uitzendrechten. En alles draait om geld toch ?
4 maanden geleden
Als de clubs van de eredivisie en de clubs van de KKD het er mee eens zijn dan zie ik geen reden om het tegen te houden.
4 maanden geleden
Waarom hebben Ajax en PSV precies tegengestemd?
 
4 maanden geleden
Omdat beide clubs zekerheid willen hebben over deelname van hun ‘jong’ elftallen, de voorwaarden waarop dit gaat. Daarnaast zijn ze vóór een nieuw format met zestien clubs. Althans, zo valt te lezen.
4 maanden geleden
Zo als ik het in eerste instantie begreep vond ik geen slecht idee, ik vind dat de belangen van ieder club moet worden bewaakt zolang ze aan de regels voldoen, de KNVB kwam duidelijk in het belang van Ajax uit met als camouflage middel dat het ook in het belang van het Nederlandse voetbal was, wat gedeeltelijk ook zo was wat de CL betrof, maar duidelijk nadelig voor PSV.

Laatste nieuws