Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries en Steven Bergwijn met Oranje naar finale van Nations League

6 juni 2019 23:33
Foto: Pro Shots

Denzel Dumfries en Steven Bergwijn met Oranje naar finale van Nations League; image source: Pro Shots

Oranje kan zich opmaken voor de finale van de Nations League. Donderdagavond wist Nederland te winnen van Engeland, waardoor de ploeg zondag in de finale tegen Portugal staat. Na verlenging bleek Oranje uiteindelijk met 3-1 te sterk. Namens PSV stonden Denzel Dumfries en Steven Bergwijn in de basis. Denzel Dumfries speelde de gehele wedstrijd, terwijl Bergwijn bij het begin van de verlenging werd gewisseld. Luuk de Jong leek in de slotfase in de ploeg te komen, maar toen een doelpunt van Engeland werd afgekeurd, moest hij weer op de bank plaats nemen en kwam niet in actie.

Engeland kwam in de eerste helft op voorsprong via een benutte strafschop. Oranje maakte lange tijd geen goede indruk, maar kwam in de tweede helft wel op gelijke hoogte na een kopbal van Matthijs de Ligt. Vlak voor tijd leek Engeland het duel te beslissen, maar na tussenkomst van de VAR werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd. Luuk de Jong stond al klaar om in te vallen als stormram en kon daardoor weer gaan zitten.

In de verlenging kwam Nederland al snel op voorsprong na een enorme fout achterin bij Engeland. De inzet van Memphis Depay kon nog worden gered, maar vanuit in de rebound was het uiteindelijk Kyle Walker die met een eigen doelpunt voor de 2-1 zorgde. In de tweede helft van de verlenging zorgde invaller Quincy Promes voor de 3-1.


Discussieer mee op de forums


Tags

engeland oranje bergwijn denzel dumfries finale verlenging nations steven afgekeurd jong nederland achterin benutte buitenspel depay gered kopbal kyle matthijs memphis portugal promes quincy rebound slotfase stormram strafschop tussenkomst var walker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Dit is ook geweldig voor PSV.
Als Bergwijn een goede finale speelt dan gaat zijn verkoopwaarde weer omhoog,
Dit is het podium waarop de topclubs echt serieus naar spelers kijken en ze willen gaan kopen. Een goede wedstrijd in de ED zegt hun niet zoveel maar een goede wedstrijd in een halve finale en finale wel.
 
4 maanden geleden
Dat is dus het erge. Bergwijn trok de dramatische reeks door bij oranje. Toen Promes erin kwam ging het stukken beter. Zal mij verbazen als bergwijn zondag start man man wat een drama. Na de nationale League gaat hij zich beramen psv of ajax want de Engelse clubs zijn afgehaakt.
 
4 maanden geleden
Hij speelde gewoon een prima wedstrijd. Die grote kans had wel mogen zitten, de afronding mag hij nog aan werken.
 
4 maanden geleden
Zo slecht was ie niet. In tegendeel, van alle drie de aanvallers was ie de minst ongelukkige in zijn acties. Zaten goeie dribbels bij.
 
4 maanden geleden
Je kan merken aan je commentaar dat je net als de vele andere hier die Bergwijn niet goed vonden spelen vroeger zelf alleen maar Korfbal hebben gespeeld! Bergwijn speelde een prima wedstrijd en was de uitblinker van Oranje!
 
4 maanden geleden
Ja Hennie , je hebt er verstand van de voetbalkenner. Oranje scoorde de goals toen bergwijn op de bank zat. Is ook knap vanaf de bank. En hij speelde natuurlijk een geweldig tweede helft van het seizoen. En werden mede door hem knap tweede.
 
4 maanden geleden
Ja @Souza, Hennie heeft er veel en veel meer verstand van dan jij. Maar ik denk dat dit bericht alleen bedoeld is om aandacht te krijgen, ik geloof er namelijk helemaal niks van dat je de wedstrijd hebt gezien.
 
4 maanden geleden
@Souza, Hennie zijn mening wordt gedeeld door AD, Telegraaf en VI. Ik ga niet beweren dat je geen verstand van voetbal hebt, maar ik zou toch af en toe je horizon eens verbreden en niet steeds met dezelfde mantra's komen. Promes had een prima invalbeurt, maar hij kwam na 70 minuten in het veld toen liep 70% van de spelers al op zijn tandvlees liep. En tenslotte Bergwijn gaat een hele grote transfer maken, maar daar komen we later nog wel eens op terug.
 
4 maanden geleden
Ja @Souza, Hennie heeft er veel en veel meer verstand van dan jij. Maar ik denk dat dit bericht alleen bedoeld is om aandacht te krijgen, ik geloof er namelijk helemaal niks van dat je de wedstrijd hebt gezien.
 
4 maanden geleden
Rancune omdat hij misschien naar de concurrentie gaat? Hij speelde een uitstekende wedstrijd vind ik.
 
4 maanden geleden
@Souza: ik vind dat je in dit geval Bergwijn ernstig tekort doet.
4 maanden geleden
zoals ik bergwijn gisteren zag spelen zou ik zeggen heel gauw verkopen al gaat hij voor mijn part naar 020!! want als je voor open goal nog zo over de bal heen maait hij speelde gisteren( en de laatste weken bij psv) echt slecht vond ik!!
 
4 maanden geleden
Een keer over een bal maaien gebeurd wel ooit de besten, zag ik pas nog Ronaldo gebeuren, maar de manier waarop Bergwijn de laatste wedstrijden bij PSV speelde was wel degelijk ondermaats en leek mij dat hij zeer ongeinteresseerd bezig was, dacht een beetje aan prijs drukken, maar bij Oranje kan dat niet, en deed hij het naar behoren.
4 maanden geleden
Ja, het is een mirakel waarom hij zich onvoldoende door ontwikkeld. Kan alleen maar psychisch zijn. Talent heeft ie genoeg. Gewoon nog jaartje PSV.
4 maanden geleden (gewijzigd)
Bergwijn geeft aan dat hij een stap hogerop wil maken en dan vinden sommige ''supporters'' het blijkbaar nodig om hem gelijk af te moeten breken. Reëel zijn svp. Ik heb meer spelers gezien die hun niveau niet gehaald hebben gisteren. Bovendien heb ik een slechte wedstrijd gezien. Hoeveel kansen hebben we nodig en hoe vaak werden ze verprutst. Gelukkig .... hadden we de VAR !!!
4 maanden geleden
Mij valt het altijd op, dat bij blunders van Ajax spelers niet de naam word genoemd, en goede dingen worden met naam en toenaam genoemd. Soms hoor je een verslaggever krampachtig proberen om geen naam te noemen, terwijl niet Ajax spelers bij fouten juist bij de naam genoemd worden, en de goede dingen niet. Zoals gisteren De Ligt.
 
4 maanden geleden
Het is natuurlijk 1 groot complot RWHB, wat heb je dat voortreffelijk gezien. Die verslaggevers van de NOS zijn het hele jaar door trainingen aan het volgen om dit perfect uit te voeren......
 
4 maanden geleden
Bedankt voor je reactie @antonh. Nauw zo moeilijk was dat niet, je moet wel behoorlijke grote oogkleppen op hebben wil je dat niet zien.
 
Gertjan1983 (geschorst)
4 maanden geleden
Daarom noemen ze ons dus calimero
 
4 maanden geleden
Dank voor je reactie @Gertjan1983; Ik zou het niet accepteren als ik jou was, ik vocht mijn broek uit, en trok me kapot.
 
4 maanden geleden
Klopt Gertjan, ik ben dat gezeur over scheidsrechters, VAR en media zo beu. Maar goed iedereen mag zijn mening hebben natuurlijk. Laten we vooral naar ons zelf kijken en volgend jaar gewoon weer kampioen worden.
 
4 maanden geleden
FF op de man, Ik vind jou reactie hierbij erg flauw, iedereen heeft een mening dus jij ook, maar kom mij niet vertellen dat je niet vind dat de twijfelachtige beslissingen tegen PSV en in het voordeel van de concu ons niet het kampioenschap hebben gekost, de goede verliezer uithangen over de rug van een ander is niet nodig.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben supporter, maar kan wel objectief kijken. Dus hierbij: ik kan je vertellen dat ik geloof dat we het zelf hebben laten liggen en dat dat niet de schuld is van scheidsrechters. In een seizoen heb je soms voordeel van de scheids en soms nadeel. Excuses zoeken in externe omstandigheden is niks voor mij, maar als jij er blij van wordt ga je gang.
 
4 maanden geleden
Dan zijn we toch klaar meneer AntonH, Jij lijkt mij èèn van die mensen die vroeger je eigen mening niet mocht uiten, gewoon klappen beuren en naar bedje toe ook was het niet jou schuld, stoer hoor. PeterPSV duimpje op bij deze!!
 
4 maanden geleden
Aan de reacties onder dit draadje is wel duidelijk op te maken wie er op een volwassen manier een discussie aan kan gaan en wie dit niet zo goed af gaat. Soms schaam ik me voor mijn medesupporters en hun KNVB is voor ajax conspiracy theory.
 
4 maanden geleden
Het is mij dus duidelijk, maar voor mij hoeft niemand zich te schamen, dat is wel duidelijk
 
4 maanden geleden
Ik schaam me voor jouw naïviteit..
 
4 maanden geleden
Wat jij gezeur noemt, noem ik competitievervalsing! En kampioen worden wordt moeilijk zolang ajax 8 tot 10 punten cadeau krijgt van VAR en Scheids.
 
4 maanden geleden
Klopt. Hij vond die amateuristische technische BLUNDER van de Ligt een "foutje". Hoop dat Ronaldo er 3 maakt!
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
RWHB daar heeft u volkomen gelijk in . Het 2e doelpunt van Engeland werd gelukkig afgekeurd , Blind liet Lingard lopen hij kon hem gewoon niet bijhouden , hoor je ook niemand over. Memphis kreeg veel kritiek omdat hij niet scherp was , was ook zo maar geeft wel 2 1/2 assist wat 3 doelpunten oplevert.
4 maanden geleden
Persoonlijk vind ik deze site, waar ik heel lang kom, steeds meer in waarde dalen.
Een hoop gezever de laatste tijd omternt de waardeloze berichtgeving over Bergwijn en andere oninteressante berichtgevingen.
Ik ga me toch maar wat meer focussen op psvfans.nl waar in mijn beleving meer nieuws te lezen valt
4 maanden geleden
Bergwijn en Dumfries hebben in deze wedstrijd hun transferwaarde flink naar boven toe bijgeschroefd. Hoop wel dat Dumfries nog ff hier blijft, Bergwijn zal ongetwijfeld vertrekken naar het buitenland.
 
4 maanden geleden
Dumfries zal niet zo'n vaart lopen, Bergwijn hoop ik zelfs, dat zijn bedragen waar we ons stevig mee kunnen versterken, en ik heb iig vertrouwen in Gakpo. De discussie wel of geen invloed arbitrage/KNVB in kampioenschap laat ik bij dezen varen, was gewoon Mijn mening
 
4 maanden geleden
Malen zal het plekkie van Bergwijn wel innemen?
 
4 maanden geleden
Dumfries? Kreeg alle ruimte om er vervolgens zeer weinig mee te doen. Veelal veroorzaakt door slechte aannames van hem. Kan nog heel veel leren. Wel een geweldige drive en zeer fijne speler om in ons midden te hebben.

Laatste nieuws