Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje verliest in finale Nations League

9 juni 2019 22:33
Foto: Pro Shots

Oranje verliest in finale Nations League; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft de finale van de eerste Nations League verloren van Portugal. De Portugezen waren uiteindelijk met 1-0 te sterk. Denzel Dumfries en Steven Bergwijn mochten opnieuw in de basis beginnen, terwijl Luuk de Jong op de bank begon. Bergwijn werd na een uur spelen gewisseld en het uiteindelijk enige doelpunt van de wedstrijd viel enkele seconden na die wissel. De Jong kwam als stormram in de 81e minuut nog in het veld, maar ook hem lukte het niet om iets aan de achterstand te doen.

Oranje had vanaf het begin veel moeite met het spel van Portugal. De Portugezen waren met regelmaat gevaarlijk met afstandsschoten, terwijl Nederland zelf niet tot kansen kwam. De eerste kans van Oranje zou pas in de tweede helft volgen.

Omdat het spel van Nederland niet naar behoren was, greep bondscoach Ronald Koeman na een uur spelen in en haalde hij Steven Bergwijn van het veld. In zijn plaats kwam Donny van de Beek in de ploeg. Ironisch genoeg viel enkele seconden na die wissel de enige treffer van de wedstrijd. Matthijs de Ligt liet zich eenvoudig uitspelen, waarna Jasper Cillessen ook geen goede indruk maakte op het schot van Gonçalo Guedes en de 1-0 was daardoor een feit.

Nadat Oranje op achterstand was gekomen, werd de ploeg veel gevaarlijker. Memphis Depay kreeg de grootste kans met een kopbal, terwijl ook Marten de Roon dicht bij de gelijkmaker was met een afstandsschot. Luuk de Jong werd nog als stormram in de ploeg gebracht en zorgde vrijwel direct voor veel gevaar voor het doel. Met veel moeite kon de 1-1 voorkomen worden en in de resterende minuten wist Oranje nauwelijks nog tot kansen te komen.


Discussieer mee op de forums


Tags

oranje bergwijn finale jong nations nederland portugal seconden steven stormram veld wissel afstandsschot afstandsschoten beek behoren bondscoach cillessen denzel depay donny dumfries goncalo greep guedes jasper koeman kopbal marten matthijs memphis ronald roon schot uitspelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Jammer dat we verloren hebben, maar NL heeft grote progressie geboekt dit jaar.
Nu bij PSV spelers gaan verkopen, en aan een nieuw team gaan bouwen.
4 maanden geleden
Het was niet best, ik hoop dan altijd dat de PSV-ers er toch bovenuit steken maar helaas...Dumfries wordt slechter en slechter, Bergwijn mist een beetje mazzel...Luuk zorgt wel ff voor 3 kansen binnen een paar minuten, net zoveel als in heel de wedstrijd voor NL...nu focus op de voorbereiding en John de Jong mag aan de bak...toch nog goed nieuws vandaag....Robben kiest voor Turkije.
 
4 maanden geleden
Robben kiest voor Turkije ???? Ik heb dat nog niet op een betrouwbare site of krant gezien. Dat zou ik een zeer rare move van hem vinden.
 
4 maanden geleden
Dumfries is een prima verdediger met zijn fysiek en drive, maar hij raakt de bal soms wel zeer onnodig kwijt. Ik hoop dat hij zich door blijft ontwikkelen.
 
4 maanden geleden
Als Cillessen terug gaat naar Ajax, dat zou echt goed nieuws zijn..
4 maanden geleden
Ik heb zelden een ploeg zonder echte spits iets zien winnen. Memphis loopt overal behalve in de spits. Dumfries heeft geen bal fatsoenlijk aangenomen over 2 wedstrijden wat knap is. Blind en van Dijk vond ik de besten aan Nederlandse kant. Ik moet nog zien dat we 2e worden in onze groep voor kwalificatie EK. Veel talent in deze groep maar (nog) geen team. Keeper, rechtsback en spits zwakste schakels terwijl middenveld niet over loopt van scorend vermogen.
 
4 maanden geleden
Goede conclusie dat zijn inderdaad de zwakke plekken. We missen een type van Nistelrooy, dan zouden Bergwijn en Memphis op de vleugels kunnen en is het beter in balans. Nu is het vaak los zand voorin.
 
4 maanden geleden
Dan vraag ik me af waarom niet Luuk veel eerder erin.
 
4 maanden geleden
Helemaal mee eens.."We" praten ons weer helemaal top terwijl er niks is gewonnen en ook kwalificatie een zware opgave word. Noord-Ierland zeker niet onderschatten net zoals ijsland destijds. Genoeg te sleutelen voor Koeman.
 
4 maanden geleden
Als ik het goed begrepen heb zijn we in ieder geval zeker van play-offs voor kwalificatie EK a.g.v. Groepswinst Nations League niet zo lang geleden. EK moet gehaald worden maar ben gewoon benieuwd of we het via reguliere route gaan halen.
 
4 maanden geleden
Die play-offs worden ook geen makkie. We moeten dan eerste worden van een poule van 4.
4 maanden geleden
Ik heb mij geergerd aan Dumfries. Hij wordt steeds slechter lijkt wel. Eerst leren verdedigen zonder steeds handen te gebruiken, dan weer naar voren rennen en vliegen.
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoor hier niks over De Ligt, twee wedstrijden achter elkaar de blunder maken waaruit gescoord word, al was het gisteren in samenwerking met Cillissen. De twee beste oranje spelers vond ik Gini en Van Dijk, Dumfries was niet zo slecht als sommige fans hier doen vermoeden, maar werd weinig in het spel betrokken, en kreeg alleen de bal als er niks meer mee te doen was, en werd dan bovendien ook nog heel slecht aangespeeld.
4 maanden geleden
Dumfries kan ontzettend veel compenseren met zijn fysiek en drive (respect daarvoor), maar aan de bal is het ronduit beroerd wat hij laat zien. Het lijkt hem te ontbreken aan pure basistechniek.
4 maanden geleden
Bij de goal van Portugal werd de Ligt simpel uitgespeeld en had Cilissen de bal moeten stoppen. Overigens vond ik Cilissen voor de rest goed keepen want alle andere schoten op doel hield hij er goed uit. NL oogde loom. Coach Koemans had veel eerder moeten ingrijpen. Met name Babel was slecht en van Promes heb ik het talent nooit gezien. Memphis was weer erg ongelukkig en ook niet best. Bergwijn was de beste aanvaller maar maakt niets af op dit niveau. Ook de veelgeprezen Frenkie de Jong heeft weinig bijgedragen. Nee Koeman had Luc de Jong veel en veel eerder moeten brengen. Slecht coachwerk vind ik.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Frenkie de Jong is een zeer talentvolle voetballer. Waar hij zich mi. in zal moeten verbeteren wil hij wereldtop worden, is ten eerste meer scoren en ten tweede zich onder pressing uit kunnen spelen. Barcelona is leuk, maar wellicht was een treetje ietsje lager beter geweest voor zijn ontwikkeling aangezien Barcelona toch altijd dominant is.
 
4 maanden geleden
En de bal eens wat vaker vooruit spelen, als hij aan de bal komt gaat hij met zijn rug richting tegenstander staan, draait kwart slag naar links en een halve slag naar rechts, en speelt vervolgens terug. Wat ik hem wel mee moet geven, dat hij zich altijd weer opnieuw aanbied. Toch kan hij bij Barcelona best wel eens goed passen, als hij de bal niet zo ver terug op hoeft te halen, en wat dieper speelt.
 
4 maanden geleden
Idd, zijn overzicht op het veld is grandioos, waardoor hij bijna altijd een juiste voortzetting heeft.
 
4 maanden geleden
Cillessen zei dat Dumfries hem het zicht ontnam en daar heeft hij gelijk in kijk maar eens terug . Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld en enkele harde ballen perfect gestopt , niets mis mee top doelman.
 
4 maanden geleden
Smoesje, het is duidelijk te zien dat Cillessen te ver naar rechts stond, en veel te laat reageert, dat hij dan nog bij de bal kwam, maar veel te slap, en iets te hoog, en raakt de bal iets aan de bovenkant. Op het moment van schieten, staat Dumfries nog zeker 4 a 5 meter rechts van de bal. En er was een duidelijk en open zicht. Er was geen enkele speler ook maar in de buurt van de baan van het schot.
4 maanden geleden (gewijzigd)
De Jong viel uitstekend in, dat was het qua positieve inbreng van de PSV'ers.

Dumfries was abominabel. Haast alles is balverlies bij hem en dan stond hij ook nog eens een aantal keer te kijken in plaats van te verdedigen.

Bergwijn is de Bergwijn zoals we die vaak hebben gezien en waar dit seizoen verandering in leek te komen. Hij was veel te bleu. Benieuwd hoeveel Ajax voor hem over gaat hebben. Ik schat dat ze met een bod tussen de 25 en 30 miljoen gaan komen.
 
4 maanden geleden
Alles wat je meer krijgt voor Steven dan 15 miljoen is meegenomen. Hij laat veel te weinig zien. Gaat indien hij naar Adam gaat bankzitter worden.
 
4 maanden geleden
Ben ik blij dat we John de jong hebben ipv jou
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
O beste Zonnekoning dat geloof ik goed. De capaciteiten van de jong bezit ik helaas niet. Ik kan wel , naar mijn mening, voetballers beoordelen. Steven vind ik een geweldig persoon en een geweldige voetballer . Na de winterstop is er de klad in gekomen, eindeloos dribbelen , de bal te lang vasthouden en steeds maar spelers willen passeren, wil zelfs 3 spelers tegelijk uitspelen en verliest dan knullig de bal. Hij verbetert zich niet of ziet u dat wel ? Het gaat nu tijd worden dat hij zich herpakt en wel zsm . Het zal mij niet verbazen als hij helemaal niet vertrekt. Zou ik toejuichen maar hij heeft nu wel de leeftijd dat hij iets moet laten zien. Zijn ontwikkeling staat stil dat kunt u niet ontkennen.
 
4 maanden geleden
De cijfers zeggen toch anders, 2017 - 2 goals, 2018 - 8 goals, 2019 - 15 goals
 
4 maanden geleden
En dat hadden er niet meer moeten zijn volgens u ? Heeft veel kansen nodig balt lekker maar dan de afwerking . Een spits van zijn kaliber moet er meer maken.
 
4 maanden geleden
Dank je @romaba; Hoe meer hoe beter, maar dit staatje toont aan dat er wel progressie is
4 maanden geleden
Mooi dat Nederland verloren heeft. Jammer dat het überhaupt in de finale stond. Kut-(K)NVB.
 
4 maanden geleden
Is getekend voetballiefhebber killermfc.

Laatste nieuws