Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV bereikt akkoord met Vélez Sarsfield over tijdelijke overgang Maximiliano Romero'

13 juni 2019 08:52 - Twitter Agustin Sileo
Foto: Pro Shots

"PSV bereikt akkoord met Vélez Sarsfield over tijdelijke overgang Maximiliano Romero"; image source: Pro Shots

PSV en Vélez Sarsfield hebben een akkoord bereikt over de verhuur van Maximiliano Romero naar de Argentijnse club. Dat meldt de Argentijnse journalist Agustin Sileo op Twitter. De aanvaller zal voor een jaar op huurbasis terugkeren bij zijn ou de club. Vélez Sarsfield zou geen transferbedrag hoeven te betalen om hem tijdelijk over te nemen.

Romero kwam anderhalf jaar geleden naar PSV, maar vanwege blessures kwam hij tot nu toe pas twintig minuten in actie in het eerste elftal in officiële wedstrijden. De Argentijn heeft nog een contract tot de zomer van 2023.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Wat een slappe houding zeg..Wij moesten de hoofdprijs betalen man
4 maanden geleden
Staat er nou gratis verhuur? Dan had je hem net zo goed in de eredivisie kunnen stallen. Leert ie tenminste nog iets vh type voetbal wat hier gevraagd wordt en blijft ie gewend aan het klimaat en de cultuur. Kan iemand even Brands bellen dat ie de vinger aan de pols houdt van John, want dit gaat niet goed.
 
4 maanden geleden
Nee @michel; er staat geen transfer vergoeding, haal eerst de vingers voor je ogen eens weg, voordat je de pols van John de Jong wilt voelen.
 
4 maanden geleden
Ik snap uberhaupt niet wat het woord transfervergoeding met een verhuur constructie te maken heeft. Mijn interpretatie is dat dat de huur vergoeding zou moeten zijn. Maar jij snuggere Belg zal wel weten hoe het zit, dus leg maar uit wat ze bedoelen hier.
 
4 maanden geleden
@michel; Gelukkig zijn er nog snuggere Belgen. Een verhuur bestaat uit 2 delen, het salaris van de speler, en de kosten, dit zijn o.a. afschrijving van het aankoop bedrag.

In dit geval neemt Sarsfield, de salariskosten voor haar rekening, echter betaald geen vergoeding voor de afschrijving van transferkosten.
4 maanden geleden
Als hij daar elf wil spelen en zich goed voelt is het een prima deal. Nu minuten maken en scoren en beter terugkomen!
 
4 maanden geleden
Ja, hij gaat daar in de Argentijnse efteling aan de slag.
4 maanden geleden
Ik had ook gehoopt op een club uit de Eredivisie. Die jongen komt volgend jaar terug, staat dan al 2,5 jaar (!) onder contract en heeft nog geen enkele ervaring in de Eredivisie, laat staan met onze cultuur, klimaat, etc. Met andere woorden, die moet dan nog een half jaar acclimatiseren. Als hij vervolgens twee ballen naar een medespelers speelt staan de (sub)topclubs in de rij, omdat hij nog maar een contract voor 2 jaar heeft en moeten we hem noodgedwongen voor 10 miljoen verkopen.
4 maanden geleden (gewijzigd)
Hopelijk blijft Romero fit zodat ie een seizoen lang kan knallen bij Vélez Sarsfield. Daarna mogelijk terug naar PSV of met winst verkopen.
4 maanden geleden
Zooo, die zijn we kwijt, daar gaat weer potentieel om eindelijk weer eens goed voetbal te spelen met een diepgaande spits. Nu nog verlengen met de Jong en dan kunnen we weer een seizoentje alle ballen naar voren pompen (alle credits voor de Jong dit seizoen, maar het blijft een excuus om lelijk voetbal te blijven spelen). Ik hoop toch dat we Romero in de winter terug kunnen halen mocht het nodig zijn... Tot dusver weinig hoopvolle berichten voor een leuke selectie volgend seizoen.
 
4 maanden geleden
HIj was aan de lopende band geblesseerd, waarom denk je dat hij een spits is die goed is voor dit PSV? De jong die het bewezen uitstekend gedaan heeft wil je liever niet. Kan je dat uitleggen?
 
4 maanden geleden
Romero is aan de lopende band geblesseerd geweest, dus heeft zichzelf nog niet kunnen bewijzen. Waarom dan al voor de hele voorbereiding deze jongen wegzetten in het buitenland? (waar hij al helemaal nooit aan onze voetbal cultuur kan wennen) Het type speler dat hij is staat mij gewoon meer aan. Wat ik in de schaarse momenten heb kunnen zien van hem is dat het een meer bewegelijke spits is die ook daadwerkelijk iets met zijn voeten kan en snelheid heeft (niet afhankelijk van koppen en luchtduels). Zoals je uit mijn voorgaande post wel kan opmaken, ik denk dat je met een spits als de Jong altijd een excuus hebt om lelijk lange ballen voetbal te spelen. Dat is prima als de ballen er in vliegen, echter als dat niet lukt en je moet gaan combineren kom je hier te kort in. Ik zie liever een ploeg die met combinatie voetbal de tegenstander onder druk zet of met een snelle omschakeling kansen kan creëren. Afgelopen jaar (vooral de 2e seizoenshelft) werd er veel te snel terug gegrepen op; het lukt niet, laten we de bal naar voren schoppen en hopen dat de Jong het duel wint, mijn ogen deden pijn.. Nogmaals, alle credits aan Luuk, die heeft er op deze manier echt het beste van gemaakt maar persoonlijk houd ik niet van deze manier van voetbal.
 
4 maanden geleden
@Tommy; (goede post) Ik begrijp je argumenten, en ga hier voor een groot gedeelte in mee. Maar de lange bal, waar jij niet van houdt, kan best ook heel mooi zijn. Bovendien bijna alle clubs in de UK spelen zo.
 
4 maanden geleden
Klopt, en ik vind het ook gaaf om te zien in de BPL, die clubs moeten wat tegen al het koopgeweld van de grote clubs daar, bal naar voren en knokken! Maar met de status die PSV hier in de eredivisie heeft vind ik dat je niet zo makkelijk mag terugvallen op deze speelwijze.
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat het voor zo een jongen mentaal best zwaar is. Voor veel geld vertrekken uit Argentinië en dan door blessureleed je belofte niet in kunnen lossen en dus nooit bij het team horen. Even terug naar het vertrouwde nest om weer opnieuw geestelijk tot rust te komen lijkt mij dan niet zo gek. Dat is de enige die ik kan bedenken. Heb hem verder nooit zien spelen dus kan daar niet over oordelen. Ik heb lammers wel zien spelen en ik ben best enthousiast over zijn techniek en snelheid. Dat zou een oplossing van het voetbal volgens jou kunnen zijn. Ik vind echter de Jong een prima spits voor PSV die met voorzetten vanaf de zijkant een doelpunten machine kan zijn. Een beetje kaatsen en balletje vasthouden vanuit de spits kan hij ook wel, maar ons middenveld klopte gewoon niet het afgelopen seizoen. Er was te weinig diepgang. Kom je dan in de problemen dan kan je altijd de lange bal op de jong spelen. Volgens mij hadden we dus het afgelopen seizoen met hetzelfde middenveld maar een andere spits hetzelfde voetbal gespeeld. Bovendien is Malen van oorsprong ook een spits.
 
4 maanden geleden
Eens, er waren natuurlijk meer dingen die niet klopte vorige jaar (met een beetje meer geluk waren we alsnog kampioen geworden, om het niveau maar aan te geven..). Een nieuw seizoen met wat frisse gezichten en vooral een fitte Romero is gewoon iets waar ik naar uit kijk/keek. Nu kan hij straks een fantastisch seizoen spelen in Argentinië en dan weer totaal wegzakken als hij terug komt naar Europa omdat hij weer aanpassing/fitheidsproblemen heeft. (en als hij straks in Argentinië na 10 wedstrijden 12 goals achter zijn naam heeft staan lopen we hier met z'n allen te roepen waarom we hem verhuurd hebben.. Op een gegeven moment moet je gewoon doorpakken, laat maar gewoon spelen, een oordeel vellen als hij genoeg minuten gemaakt heeft. In onze recente geschiedenis hebben we verschillende spelers meer dan genoeg minuten gegeven terwijl ze totaal niet presteren, waaronder ook een tijdje de Jong. Waarom dan niet het risico willen nemen met Romero? Maar idd, gelukkig komt Lammers terug die wat meer snelheid/beweging heeft en technisch niet eens te vergelijken is met Luuk, ook zie ik toekomst in Malen dit jaar, zeker in de spitspositie (hoop dat dit in de voorbereiding ook geprobeerd gaat worden).
 
4 maanden geleden
Ben het 100% eens met jou Tommy da costa!
4 maanden geleden
Moeizaam verhaal dit. Hopen dat hij het komende jaar goed gaat spelen en dan maar snel doorverkopen denk ik ? Laat Sam Lammers het maar eens proberen...?
Voorhoede gakpo, Malen en Lammers... Eigen jeugd eerst?
 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Als Lammers 12 doelpunten kan maken in de eredivisie glabby mag je blij zijn. Niet geschikt voor het eerste elftal, nog niet. Had bij Heerenveen veel meer moeten laten zien.Hij is te licht.
4 maanden geleden
Ondanks dat een verhuur binnen de eigen landsgrenzen idealer zou zijn,moeten we de factor cultuur en klimaat ook niet groter maken dan het is;het gaat er vooral om dat hij na blessureleed weer speelminuten gaat maken.
En was er wel interesse vanuit de eredivisie voor huur.
Overigens is het in Sarsfeld vandaag 19 graden en morgen 16.
 
4 maanden geleden
Het gaat om het hele plaatje. We weten hoe het kan gaan met Reis die teveel los werd gelaten en te weinig begeleid werd. Zulke jongens in hun eigen land terugzetten brengt een groter risico dat je niet de boel in de gaten kan houden dan dat je hem hier bij Heerenveen of Utrecht neerzet. Investering van 10 miljoen die je op de tocht zet. Ik vind het een slechte zaak, ik zou haast zeggen dat ze het al opgegeven hebben met hem.

En je weet dat het in Buonas Aires nu winter is?
4 maanden geleden
Die zien we nooit meer teeeeeeeerug.
 
4 maanden geleden
@Romaba; Gokje leggen, ik wed van wel. Er zijn wel meer spelers die in hun carrière een periode veel blessures gehad hebben, bv Arjan Robben en Vincent Kompany, en die toch een meer dan aanvaardbaar niveau haalden.
 
4 maanden geleden
Maar waarom terug naar Argentinië ? In een interview 3 mei jl in VI zei hij : Ik zit op het niveau dat ik moet hebben en voel me zelfs al wat beter dan verwacht. Ik ben op zoek naar mijn beste niveau en vandaag kreeg ik die kans in een oefenwedstrijd. Ik verwacht dat ik volgend seizoen op mijn best zal zijn', aldus Romero....Dit kan ik niet rijmen beste RWHB . Daarom denk ik dat hij niet meer voor PSV uit zal komen.
4 maanden geleden
Ik vrees dat PSV een (groot deel van) de transfersom van 10 miljoen kan afschrijven. Als Roemro na een jaar terugkomt, heeft hij nog maar 2 jaar contract en hij zal dan eerst op topniveau eredivisie moeten komen. Velez Sarsfield is maar een kleine middenmotor in Argentinië. Wellicht kan Maxima nog een woordje doen voor Maxi?
 
4 maanden geleden
Misschien gaat hij dan wellicht zijn contract bij PSV verlengen als hij goed presteert hier, niet onvoorstelbaar na alles wat PSV voor hem doet.
4 maanden geleden
Mag toch hopen dat dit dan in combinatie met een optie voor een extra jaar contractverlenging is rondgekomen...
 
4 maanden geleden
Optie voor èèn jaar zal er al bij zitten, moet dan een extra jaar bij komen, zou niks meer dan normaal zijn, heb zelf nog wel het vertrouwen daarin.

Laatste nieuws