Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'PSV moet over vier jaar bij de beste 32 van Europa horen'

18 juni 2019 12:47 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "PSV moet over vier jaar bij de beste 32 van Europa horen"; image source: Pro Shots

Over vier jaar moet PSV bij de beste 32 clubs van Europa horen. Dat gaf algemeen directeur Toon Gerbrands dinsdag aan bij de presentatie van de toekomstvisie van PSV. "Dat heeft te maken met de Champions League tegen die tijd", aldus Gerbrands, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "In 2023 worden er allerlei keuzes gemaakt. Als je dan bij de eerste 32 clubs op de ranglijst zit, heb je grote kans dat je in de Champions League komt."

PSV zal dat op de eigen manier gaan doen. "We lopen er niet elke dag mee te koop, maar de helft van de landstitels in de 21ste eeuw zijn door ons gewonnen", zo geeft hij aan. "Wij moeten als club op weg naar de derde ster op ons shirt. We hebben niet alles met geld kunnen winnen, maar door onze eigen keuzes en ons eigen beleid."

Anderhalf jaar geleden begon Gerbrands samen met andere bestuurders en leidinggevenden met het schrijven van het plan. Komende jaren moet deze visie PSV houvast gaan geven.

Meer op AD.nl




Tags

gerbrands eeuw houvast leidinggevenden ster toekomstvisie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Dat is een behoorlijke uitdaging toon! Zal mij benieuwen waar we staan over 4 jaar!
+2/-1

4 jaar geleden
Zo is het Toon, geen kortere maar langere termijn.
+4/-1

 
Het is wel langere termijnvisie, maar het traject moet NU aanvang nemen, en daar merk ik op dit moment nada van, sorry.
+2/-3

 
Bvb, dat wij nog altijd maar afhankelijk blijken te zijn van het verkopen van onze toppers, en altijd voor minder dan er vooraf gedacht word? En het steeds moeilijker word om op tijd een selectie op poten te hebben waardoor het vanaf de voorrondes al bibber en sidder wordt? Er is geen beleid van wie er wel mag of wie er moet gaan, alles is wazig, alles en iedereen mag of moet weg anders hebben we geen mogelijkheden, het is altijd eerst iemand weg, wij hebben de middelen niet om fatsoenlijk te anticiperen.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Daarom wil PSV ook een oorlogskas aanleggen van 40 miljoen. Anders blijf je deze problemen houden.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Zal wel lastig worden komend seizoen . De ene na de andere speler staat in de belangstelling en je ziet spelers vertrekken waarvan je het niet verwacht. Wil je bij de beste 32 horen moet je toch op plek 1 of 2 geraken in de competitie wil je kans maken in de toekomst. En dan vraag ik het me nog af. Ik denk dat CL in de toekomst voor Nederland heel ver weg is met onze Tupperware voetbalvelden.
+1/-1

4 jaar geleden
Alle clubs in Europa willen steeds hoger op de ladder komen,
waarom zou het plan van PSV beter zijn dan van al die andere clubs die dezelfde wens hebben ?
Ik moet wel zeggen dat ons jeugdbeleid ons in een nieuwe positie aan het brengen is.
+1/-1

4 jaar geleden
Kan iemand me uitleggen hoe je jezelf bij de beste 32 kan plaatsen? Dit is nieuw voor mij? Obv sportieve prestaties of welke variabelen bepaalden dit? Dank
+2/-3

 
4 jaar geleden
Op basis van sportieve prestaties, dus UEFA ranking lijkt me idd. Daarnaast worden wildcards uitgedeeld voor clubs uit grote competities. Er zijn dan 4 poules van 8 clubs, waarvan er 1 degradeert, dus een bijna gesloten systeem. Dit is het meest kansrijke voorstel.
+1/-1

4 jaar geleden
Afgaande op het vertoonde spel de afgelopen jaren en de ronduit teleurstellende Europese campagnes (afgelopen jaar was pech), lijkt me dit niet heel realistisch. Door onze lage ranking zullen we in de voorrondes van de Europese toernooien vaak moeilijke tegenstanders gaan loten. Daarnaast kun je niet spreken van een topsportklimaat als je niet elke prijs serieus neemt (KNVB beker). Het streven is leuk, maar ik heb niet het idee dat er momenteel mensen rondlopen die de capaciteit hebben om dit te bewerkstelligen. Hopelijk zit ik er volledig naast.
+3/-2

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Gelukkig gelooft hij er zelf in. Zal je toch een scoutingsteam aan moeten stellen toontje.
+1/-1

4 jaar geleden
kijk maar uit met wat je zegt toon!! ik hoop dat het lukt! maar zeiden ze bij Vitesse niet dat ze binnen een paar jaar kampioen zouden worden??
+2/-1

4 jaar geleden
Voeg dan ook eens daad bij het woord Toon. Het enige wat ik hoor zijn excuses zoals Ajax was gewoon beter dit jaar. Of met 83 punten worden we normaal kampioen. Ajax heeft meer kunnen investeren. Kom op man. Als je op matchpoint staat moet je het gewoon afmaken. We gaan het zien maar veel vertrouwen heb ik niet meer in het huidige beleid.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij zijn het gewoon feiten die je noemt, geen excuses.
Beleid maak je op de lange termijn en dat gaat prima: 10 keer kampioen in 20 jaar en de laatste 5 jaar 3 keer.
Supporters kijken altijd naar de korte termijn, dat snap ik, maar al dat negatieve is nergens voor nodig.
Heb gewoon vertrouwen in de mensen die het beleid maken en wacht af wat er allemaal nog gaat gebeuren de komende tijd.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens Antonh. Als ik alle reacties op dit nieuwsbericht lees zie ik ook voornamelijk korte termijn reacties. De teleurstelling van het mislopen van de titel is nog niet verwerkt (bij mij ook niet hoor) en daar komen deze reacties vandaan. Als je naar de lange termijn kijkt (wat Toon doet en wat ook zijn rol is als algemeen directeur) dan doet PSV het gewoon heel goed met de middelen zie ze hebben. Voor het eerst zie je jongens echt doorstromen uit de jeugd en presteren in het eerste elftal, dat biedt veel hoop voor de toekomst.
+1/-0

4 jaar geleden
Luchtfietserij van de eerste orde. Zie eerst maar is een electie op de been te krijgen waar we eind juli niet mee voor lul staan.

Met als grootste onzin het uitbreiden van het stadion. Dus je denkt te weten dat je tot 2030 nog in het stadion zit. Daar ga je nu 5.000 plaatsen aan vast plakken. Heeft iemand al uitgerekend wat een seizoenkaart daar per jaar moet gaan kosten om dat ook maar een heel klein beetje rendabel te maken??
+1/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage