Transparent
Inloggen
Sluiten

Jan Olde Riekerink: 'Ik denk dat PSV een goede club is voor Bruma'

27 juni 2019 00:34 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Jan Olde Riekerink: "Ik denk dat PSV een goede club is voor Bruma"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf is Jan Olde Riekerink lovend over de kwaliteiten van Bruma. Als trainer van Galatasaray maakte hij de aanvaller van dichtbij een jaar lang mee. "Zoals ik hem toen heb meegemaakt, vond ik het een exceptioneel talent", aldus Olde Riekerink. "In de zomer van 2016 wilde PSV hem ook al hebben, toen heb ik gezegd dat hij niet weg mocht van mij. Ik had heel hoge verwachtingen van hem toen hij wegging bij Galatasaray en die heb ik nog steeds. Als je kijkt naar wat hij allemaal kan, dan kan hij richting de top."

Volgens de in april bij sc Heerenveen ontslagen Olde Riekerink heeft Bruma alles wat een vleugelspeler moet hebben. "Hij is technisch vaardig en combineert dat met snelheid. Hij heeft diepgang zonder bal en ik moet zeggen dat hij verdedigend ook ontzettend veel werk verricht", zo geeft hij aan. "Zijn bereidwilligheid is groot. Als je het hebt over individuen die het verschil kunnen maken: dat kan hij. Hij is wel een bijzondere jongen, met een eigen willetje, maar wel fair."

Olde Riekerink gaat verder: "Ik denk dat PSV een goede club is voor hem. Hij past bij het Nederlands voetbal. Dit maakt me heel benieuwd."


Tags

olde riekerink bruma galatasaray bereidwilligheid diepgang heerenveen individuen telegraaf vaardig wegging willetje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden (gewijzigd)
Het belangrijkste vergeet Olde Riekering te vermelden, daarom mijn vraag. Heeft hij scorend vermogen? 57 wedstrijden 12 doelpunten onder Olde Riekering is wel erg mager. Beschrijft Jantje niet Luciano Narshing?
+2/-1

12 maanden geleden
Dat klinkt goed toch ! Alleen vraag ik me nog steeds af of we hem wel nodig hebben gezien zijn positie. Ik zie lozano namelijk niet gaan en we hebben ook nog Malen, Gakpo, ihattaren en zelfs Bergwijn.
+2/-0

reactie verwijderd

12 maanden geleden
Als Lozano en Bergwijn verkocht worden en we hebben nog geen adequate vervangers, dan zegt iedereen "hoe kan dat nou, dit zag je toch aankomen?". Nu handelt PSV een keer proactief en krijgen we de opmerkingen "We hebben hem helemaal niet nodig." Schiet mij maar lek. Ten eerste: de staff van PSV heeft een veel beter beeld van wie er gaan vertrekken dan wij, op basis daarvan zullen ze handelen. Ten tweede: PSV zit al ruim 3 jaar achter deze jongeman aan. Nu doet de kans zich voor om hem in te lijven en nu gaan ze ervoor. Blijkbaar zijn ze overtuigd van zijn kwaliteiten en dat wordt hier ook bevestigd door Olde Riekerink. Oftewel, een weldoordachte aankoop.
+6/-0

12 maanden geleden
Bruma heeft een goede periode gekend bij Galatasaray, maar daarna heeft hij heel matig gepresteerd. Maar misschien is de Ere-divisie wel het podium waar hij kan schitteren. Neem Tadic van Ajax heeft 4 jaar bij Southampton gespeeld en heeft gemiddeld 5 goals per jaar gemaakt. Er was totaal geen enkele interesse in Engeland voor Tadic zodat hij naar Ajax kon. En nu kan iedereen wel roepen dat het een geweldige voetballer is, maar dat blijft beperkt tot de Ere-divisie en een enkele wedstrijd in de Champions League.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Ben jij gek?? De halve wereld zat achter Tadic aan. Die heeft Ajax echt voor de poorten van de hel weg kunnen slepen. Tenminste als ik de grachtengordel moet geloven...
+2/-2

 
12 maanden geleden
Grachtengordel, daar noem je ook wat.
+2/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.997 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh bizar china chloroquine corona crockett duitsland economie flitsphirips fox griepgolf huur james klant nederland nikiforov omvangrijk overbevolking piroe romario seizoenskaart sparta sponsor trestena trump uswilly vaccin vhtlsaw