Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Luuk de Jong vertrekt naar Sevilla, benoemd tot ambassadeur van PSV

1 juli 2019 20:02 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Officieel: Luuk de Jong vertrekt naar Sevilla, benoemd tot ambassadeur van PSV; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële website bevestigd dat Luuk de Jong naar Sevilla vertrekt. De aanvaller kwam in 2014 naar PSV, kwam tot 204 wedstrijden en maakte 112 doelpunten. In Eindhoven werd hij drie keer landskampioen en wist hij twee keer de Johan Cruijff Schaal te winnen. "We raken een goede voetballer en een fantastisch mens kwijt, maar we gunnen het hem van harte", aldus technisch manager John de Jong.

De spits kijkt met een geweldig gevoel terug op zijn periode bij PSV. "De drie landstitels zijn natuurlijk het hoogtepunt. Daar doe je het allemaal voor als topsporter. Maar omdat ik het zo fijn heb gehad in Eindhoven, moest er wel sprake zijn van een mooi totaalplaatje", zo geeft hij aan. "Sevilla voldoet aan alle wensen, wat dat betreft. Een prachtige club in een topcompetitie. Ik wil de supporters van PSV bedanken voor de steun in de voorbije jaren. Ik heb altijd de waardering gevoeld. PSV zal voor altijd een deel van mij blijven."

PSV heeft daarnaast bekend gemaakt dat de spits als ambassadeur aan de club verbonden zal blijven. Hij heeft dat aanbod van PSV geaccepteerd. "Ik ben er trots op dat dit me is gevraagd", zegt hij daarover. "Ik zie het als een enorme eer dat ik op deze manier mijn goede gevoel bij PSV kan blijven uitdragen."

De Jong is na Carlos Salcido, Francisco Rodriguez en Romário de vierde ambassadeur van de club. "We hebben bij PSV echt heel veel fantastische spelers gehad, maar sommigen zijn voor ons net wat specialer gebleken", zo geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan. "Sommigen hebben een tijdperk op positieve wijze gekleurd of hebben PSV in een bepaald land op de kaart gezet. Romário, Salcido en Rodriguez vallen in de laatste categorie, Luuk de Jong in de eerste."

Gerbrands gaat verder: "Luuk kwam bij PSV in een fase van wederopbouw en heeft vanaf dag één zijn verantwoordelijkheden genomen. En dat vijf jaar lang. Hij is een winnaar gebleken, ook in moeilijke tijden. En daar houden wij van; voetballers die altijd het beste uit zichzelf willen halen, die nooit opgeven, ook niet als het tegenzit. De manier waarop Luuk PSV heeft vertegenwoordigd vinden we voorbeeldig en daarom hebben we hem gevraagd of hij op deze manier aan ons verbonden wil blijven."

Meer op PSV.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

jong ambassadeur sevilla gerbrands rodriguez romario salcido carlos eer francisco gunnen opgeven specialer tijdperk topcompetitie topsporter totaalplaatje uitdragen verantwoordelijkheden wederopbouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Luuk, het ga je goed! Bedankt voor de geweldige momenten die je ons gegeven hebt.
+4/-0

4 jaar geleden
Ik heb enorm van je genoten held en ga je enorm missen. Wat een drive en persoonlijkheid! Altijd voorop in de strijd. Het ga je goed!!!
+4/-3

4 jaar geleden
Verkopen als een speler hot is. Wat dat betreft is 15 miljoen denk ik wel de max. Luuk gaat op het juiste moment weg. Hij heeft twee sterke seizoenen achter de rug. Dankzij Luuk heeft PSV nog heel lang om de titel kunnen strijden. Maar Luuk heeft ook gevochten met zijn aanvoerder schap en heeft voor deze laatste twee seizoenen een héél slecht jaar gehad. In die zin gaat de Luuk in vorm dus ook op een goed moment weg: met de herinnering van een waardig leider en topscoorder. Nu is het tijd voor een nieuw type spits.
+4/-0

4 jaar geleden
Tis em gegund na z’n fiasco in Duitsland en Engeland.
Meer dan prima voor PSV geweest en hoop dat ie gaat slagen.

Complimenten voor de PR afdeling van PSV, weer prachtig hoe ze dit filmpje van Luuk in elkaar gedraaid hebben.

Ben benieuwd of we Alvarez nog voor
De ‘neus’ van de mokummers kunnen wegkapen ????
+5/-1

 
4 jaar geleden
Ik denk dat PSV voor Lyanco gaat. Als die net zo meedogenloos is als hij er uit ziet, dan zie ik dat wel zitten.
+4/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Toffe Peer , het ga je goed veel succes en een goede gezondheid, enige echte topscorer 2018/2019.
+2/-0

4 jaar geleden
Wat is PSV en Luuk de Jong (voor beide) een succes verhaal gebleken. Prima kerel en we gaan je missen!
+4/-1

4 jaar geleden
Ik heb lang in de ontkenningsfase gezeten maar nu heb ik toch echt ff zitten janken.
+4/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een held! En dan ook nog eens 15 miljoen.
Dank voor de 3 kampioenschappen! De 4-3 tegen Feyenoord was jouw mooiste wedstrijd met 2 goals en een assist en voorassist.
+2/-0

4 jaar geleden
Zonde: van topscorer tot bankzitter... spekt wel bankrekening.
+1/-4

4 jaar geleden
Luuk bedankt voor mooie jaren, mooie goals en het blijven vechten. Succes in Sevilla en na je carrière zien we je weer terug.
@psvjohndejong, ga je nu Alvarez halen, voordat 020 zich in Mexico officieel meldt!!
+4/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Luuk bedankt jongen voor de mooie jaren. Maar waar blijven die verdedigers ? 23 juli zal wel een oefenpot worden. En dan achter berghuis aan gaan. Wat een beleid zeg en Alvarez laten lopen. Schaam jullie.
+2/-3

4 jaar geleden
Vaarwel fantastische goalgetter. Welkom nieuwe ambassadeur, veel succes daar en heel veel dank..
+3/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Als er iemand is die een tijdperk op positieve wijze kleur heeft gegeven is het Romario wel, Toon ????
+1/-0

reactie verwijderd

nieuws-redacteur 4 jaar geleden
We gaan hem missen....het ga je goed Luuk. Tot over twee jaar.
+1/-0

4 jaar geleden
Wel blij mee een fijne vent en is hem gegund!!
Had gehoopt op een promotie van Malaga dit jaar om ze tegen wat leuke topploegen te zien spelen, maar nu dan maar 1 uur en 45 min rijden om hopelijk van Luuk wat leuke acties te zien !!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage