Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Ik ben nu in een fase dat ik extra verantwoordelijkheid wil nemen'

2 juli 2019 17:14 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Denzel Dumfries: "Ik ben nu in een fase dat ik extra verantwoordelijkheid wil nemen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Denzel Dumfries aan veel zin te hebben in het nieuwe seizoen. De rechtsback wil komend seizoen aanvallend meer betrokken zijn bij de doelpunten van PSV. "Afgelopen seizoen was ik rechtstreeks bij tien goals betrokken. Dat was oké, maar drie goals kwamen wel pas in de laatste vijf duels van het seizoen. In het begin van het seizoen vond ik dat ik te weinig aandeel had", aldus Dumfries.

Na het vertrek van Luuk de Jong en Denzel Dumfries is ook de pikorde in de selectie veranderd. "We moeten op zoek naar nieuwe leiders en inspirators. Luuk en Daniël waren dat bij uitstek", zo geeft hij aan. "Ik ben nu in een fase dat ik daar extra verantwoordelijkheid in wil nemen. Ik ben ook zo’n type dat altijd bezig is met medespelers motiveren en met de boel aanjagen."

PSV moet ook op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Dumfries is daarvoor beschikbaar. "Ik weet niet wie ze geschikt achten voor het aanvoerderschap. Maar ik ga het er nog wel over hebben met de trainer. Waarom ook niet?", zegt hij daarover.

De rechtsback is zelf niet bezig met een vertrek uit Eindhoven. "Ik lees en hoor soms ook over belangstelling voor mij. En er informeren soms clubs. Maar dat is normaal en inherent aan het voetbal", aldus Dumfries. "Ik ben zeker niet actief op zoek naar iets anders, juist omdat ik ook bij PSV nog stappen kan maken. Het is voetbal en ik houd alle opties open, maar mijn focus ligt op PSV en op onze eerste échte wedstrijd op 23 juli tegen FC Basel in de voorronde van de Champions League."

Meer op AD.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

dumfries aanjagen aanvoerderschap basel inherent inspirators jong motiveren pikorde voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik zou hem een geweldige aanvoerder vinden voor het aanstaande seizoen. Winnaarstype, zelfkritisch, bereid om zijn verantwoordelijkheden te nemen en om aan zijn eigen tekortkomingen te poetsen.
Ik ben voor.
+3/-1

4 jaar geleden
Dumfries heeft een geweldige drive, maar het beste wat hij kan gaan doen is zeer veel oefenen op zijn techniek. Dat is de beste manier om een beter aandeel in het spel te krijgen.
+2/-1

4 jaar geleden
Mooie vent die Dumfries: enorme drive, zeer nuttige voetballer, goeie uitstraling... en toch zie ik er op dit moment geen aanvoerder in. Eerst nog een paar jaar focussen op het verbeteren van zijn eigen spel. Daarna is 'ie klaar voor het aanvoerderschap.

Nu zijn Zoet en Viergever logischer opties.
+4/-0

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Ik verwacht dat Ibi hem gewoon krijgt....en anders idd, Zoet of Viergever
+2/-1

 
4 jaar geleden
Viergever kan je toch echt geen captain maken gezien zijn verleden. Eerlijk gezegd zie ik in geen van de spelers van de huidige spelersgroep een captain. Ja ibi, maar het is maar de vraag of ibi voldoende speelminuten zal maken.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Afdankertje van Ajax kan je geen captain van PSV maken.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je bedoelt zijn verleden als aanvoerder van AZ waarmee hij reeds ervaring heeft opgedaan met de aanvoerdersband en het toespreken van de media? Ik zie niet in waarom dit verleden een obstakel dient te zijn.
+2/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Dumfries heeft zijn handen vol aan zichzelf, geef die aanvoerdersband maar aan iemand anders.
+3/-1

4 jaar geleden
Hmmm ik heb liever dat Dumfries een seizoen constant presteert in plaats van zich bezig te gaan houden met randzaken.
+2/-0

4 jaar geleden
Hij is nog iets te wild. Ik denk dat Zoet de beste keuze is op dit moment.
+1/-0

4 jaar geleden
Wil de echte leider nu opstaan? Persoonlijk vind ik dat het deze groep ontbreekt aan 'leiderschap'. Wie wordt van Bommel zijn 'verlengstuk' in het veld bijvoorbeeld?
+2/-3

 
4 jaar geleden
Onze enige echte Jorrit natuurlijk.
+2/-1

4 jaar geleden
FF offtopic: welke zender kunnen we Sion PSV kijken vanavond?
+1/-0

4 jaar geleden
Laat Dumfries eerst zich maar concentreren op het halen van zijn niveau in de eerste helft van het seizoen. Was de 2e helft niet veel. Laat Zoet of Affelay maar de aanvoerdersband om doen.
+1/-0

4 jaar geleden
Niet doen Dumfries, eerst je potentie en aandeel qua constantheid verhogen. Een goede drive, aanjager zijn, winnaars type en andere spelers motiveren is niet genoeg om aanvoerder te zijn. Elke speler zou dat moeten hebben. Je technisch inzicht als verlengstuk van de coach en dat vertalen naar je medespelers, zeker als het even niet loopt, is veel belangrijker, en op dat nivo zit je nog (lang) niet.
+1/-0

nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Zijn instelling en drive is prima. Aanvoerder: nee. Hij heeft het nog te druk met zichzelf.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Als aanvoerder is nog te vroeg . Hij is te emotioneel daarvoor , te jong. Grote kans dat hij een echte topper gaat worden . Hij heeft een atletisch vermogen in zijn loop . Doet mij aan Gullit denken.Daar gaan wij nog veel plezier aan beleven . De vraag is hoelang bij ons.
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden (gewijzigd)
Hij is nog aanvoerder ook. Waar is van Bommel mee bezig?

Edit: gelukkig, Zoet is aanvoerder....
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage