Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bevestigt komst Toni Lato, huurperiode van één seizoen

5 juli 2019 09:01 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV bevestigt komst Toni Lato, huurperiode van één seizoen; image source: Pro Shots

PSV heeft de komst van Toni Lato bevestigd. De Spaanse linksback wordt in principe voor één seizoen gehuurd. Volgens trainer Mark van Bommel was de positie van linksback prioriteit na het vertrek van Aziz Behich en Angeliño. "Met Lato hebben we een getalenteerde jonge speler erbij, iemand met veel potentie. Lato voegt iets toe aan onze groep en daar waren we naar op zoek", aldus Van Bommel. "Mooi dat het is gelukt om hem te overtuigen. We gaan er alles aan doen om hem zo snel mogelijk in te passen."

Volgens technisch manager John de Jong werd Lato al een flinke tijd gevolgd. "We zagen dat hij te weinig aan bod kwam door de aanwezigheid van Gaya. Daar ontstond onze kans. We hebben een plan geschetst en hem duidelijk kunnen maken dat hij hier de volgende stap kan zetten", zo geeft hij aan. "Natuurlijk helpt het dan dat Angeliño zich bij ons zo spectaculair heeft ontwikkelt. Ondanks dat beiden als speler niet te vergelijken zijn, is het logisch dat Toni zich spiegelt aan de route van zijn landgenoot. Het is mooi dat hij PSV kiest om zich door te ontwikkelen."

Valencia heeft daarnaast bekend gemaakt dat de verdediger zijn contract bij de Spaanse ploeg heeft verlengd tot de zomer van 2023. Het oorspronkelijke contract zou in 2021 aflopen. Bovendien is de afkoopsom in zijn contract verhoogd naar 80 miljoen euro.

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

lato angelino bommel huurperiode aanwezigheid aziz behich gaya geschetst getalenteerde gevolgd jong landgenoot ontwikkelt prioriteit route spiegelt valencia verhoogd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Nu niet allemaal zeuren over huren, dit is (denk ik) een hele goede speler die we anders niet gehad zouden hebben. We zijn nu verzekerd van een degelijke linksback die praktisch niets kost, dus de miljoenen voor Angelino kun je nu in een CV steken, zo kun je het ook bekijken. Ik ben er blij mee in ieder geval!! We gaan naar het stadion voor mooi voetbal en overwinningen, hoeveel er op de bankrekening staat van PSV boeit me niet zoveel zolang we maar een financieel gezonde club blijven en prijzen pakken.
+5/-1

 
5 maanden geleden
Eens. Als je met gehuurde spelers goed presteert in met name de CL hark je geld binnen om weer versterking te kopen. Als je de bedragen ziet die er in de voetbalwereld om gaan is dit gewoonweg ons lot als nederlandse club.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Je kunt het positief bekijken maar in feite is het te gek voor woorden dat we een speler voor een jaar moeten huren op een plek waar we voor de rest niemand hebben. En dat omdat we geen poen hebben. Vind ik zorgelijk.
+1/-2

 
5 maanden geleden
Idd, Overalschrikvan, Waarom zou je het positief bekijken als het ook negatief kan? Gij hebt nergens schrik van maar vreest altijd wel wat, in dit huurperiode gaan we een LB klaarstomen voor de toekomst, dat hebben we nou wel geleerd, en wetende dat Lato volgend jaar vertrekt is dat een prè.
+2/-2

 
5 maanden geleden
Ik vind huren van een speler voor 1 jaar PSV-onwaardig. Dat is meer iets voor clubjes die in nood zitten. Met een beetje geluk kan hij meteen van waarde zijn, dat is maar te hopen ook dan want veel tijd hebben we niet.
+1/-2

 
5 maanden geleden
Guardado en van Ginkel was ook een slecht idee he?
+2/-1

 
5 maanden geleden
Jij in Rood Witte Fart. haha
Lees jouw reacties maar je bekijkt alles wel heel erg eenzijdig. Ik ben een enorme fan maar je moet soms ook kritisch zijn en vooral realistisch.
+1/-2

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Idd Red Bastard . Dat is realiteit . Zolang we clubs hebben in de ED die tevreden zijn als ze winst behalen in een seizoen en niet bereid zijn te investeren in evt betere resultaten en ... bovendien tevreden zijn met kunstgras. gaan wij nooit verder geraken.. De onderste 8 clubs in de ED is niet meer dan café voetbal. Die totaal geen interesse hebben in ontwikkeling en zo de boel afremmen. Helaas is de KNVB niet in staat hier orde in te scheppen. Het heeft wel een negatieve invloed op de Europese competitie. Het niveau moet omhoog en wel heel snel. Zo niet worden we uitgesloten voor Europese deelname.
+1/-1

5 maanden geleden
Liever koop je zo'n jonge speler om kapitaal op te bouwen. Maar met die terugkoopclausule was dat natuurlijk ook niet gelukt.
PSV moet nu echt gaan doorpakken en werken aan een enigzins ingespeeld elftal dat kan strijden voor deelname CL. Dan maar huur, mits dit een goede speler is. Nu snel een RCV erbij, daarvoor zijn nu wel centen beschikbaar.
+1/-2

 
5 maanden geleden
Allemaal korte termijn. Je bouwt niets op zo. Waarom een aanvaller kopen en een linksback huren? Scout dan een linksback die je kunt kopen en later met winst doorverkopen. Op deze manier genereren we nooit geen geld.
+1/-2

 
5 maanden geleden
nooit geen geld = wel geld dus!
+2/-1

 
5 maanden geleden
We hebben net 7 miljoen verdiend aan Angeliño.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Dat hadden er 35 kunnen zijn als we daar een talentvolle speler hadden staan die in eigendom was geweest zonder een of andere creatieve sjaggerconstructie.
+1/-3

 
5 maanden geleden
Wie bijvoorbeeld? Moet ie wel heel goed zijn wil je 35miljoen overhouden(tel aankoop dan ook even mee aub)
+2/-0

5 maanden geleden
80 miljoen…. Waar gaat dit nog over.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Over een speler in de markt positioneren, werkt wel. Heeft Ajax ook gedaan met De Ligt, verdediger met de meeste blunders, zowel bij Ajax als in Oranje.
+3/-3

 
5 maanden geleden
Lato is een bankzitter met nauwelijks ervaring op het allerhoogste niveau. Nogal een verschil met de Ligt die echt geen prutser is.
+2/-2

 
5 maanden geleden
Hieraan kun je zien, dat een verslaggever 10 keer zegt 'de Ligt is goed' dan zegt @Klompje dat ook. Of was het een vingerslipje die 'g'. Ik heb het over zijn verdedigende acties.
+2/-4

 
5 maanden geleden
Wanneer je een van de grootste verdedigende talenten van de wereld een prutser vindt, snap je er vrij weinig van. Of zou hij wel een topper in wording zijn als ie bij ons had gespeeld? Je kan ook gewoon een speler op zijn kwaliteiten beoordelen ipv op de club waarvoor ie speelt. Overigens begaat elke speler wel eens een blunder. Ook Messi, Ronaldo en Ramos.
+3/-1

 
5 maanden geleden
@Brainfart: Bedankt voor je reactie.

Ach ik ben De Ligt ook dankbaar, onze laatste 2 kampioenschappen hebben wij aan hem te danken. Ik denk als De Ligt bij PSV speelden, hij op de bank zat, en dat jullie het daar mee eens zouden zijn omdat de pers je dat zou influisteren. Je moet proberen je niet te laten beïnvloeden door verslaggevers, maar je eigen mening vormen.
+2/-3

 
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dus iedereen die een afwijkende mening heeft dan jij praat de media na? Lekker eigen mening vormen.
Ik vind De Ligt veruit de beste verdediger van de Nederlandse velden en één van 's werelds grootste verdedigende talenten (voor zover ik kan inschatten). Ook al is hij (nog?) niet 100% consistent.
+3/-1

 
5 maanden geleden
@neva;
Bedankt voor je antwoord.
Ik neem aan dat je 100% constant bedoelt.
Ik denk dat de meeste mensen, geen idee hebben hoeveel ze gemanipuleerd worden. @neva; Ik geloof echt dat je het meent, maar vraag me wel af of ik op jouw inschatting kan vertrouwen. Ik denk dat als je naar de feiten gaat kijken, er een heel ander antwoord uit komt.

@pvh25;
Kreten die hier geplaatst worden, zijn altijd enigszins gechargeerd, ook al meen ik het echt.

@Klompje;
Jij insinueert vervolgens dat ik De Ligt een prutser vind, dat is beslist niet zo, ik vind hem verdedigend slecht. Opkomend vind ik hem goed, maar daar gaat deze topic niet over.

@Brainfart;
Hoeveel waarde moet ik hechten aan de inschatting door jou, over mijn voetbalkennis. Ik zal je het een en ander vertellen over mij, zodat je de mening over mij ergens op kan gronden. Ik woon al meer dan 50 jaar alle thuiswedstrijden bij. De laatste 10 jaar volg ik ook alle thuiswedstrijden van Jong. Verder volg ik veel jeugd, en als het ons uitkomt ook de trainingen.
+1/-2

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Toch heeft RWHB een punt wat betreft manipulatie. Wat is er allemaal niet geschreven over Steven Bergwijn. En wat is de realiteit ? Wat over De Ligt . Hoe goed is hij niet , kan overal naar toe , iedereen wil hem hebben . Wat is de realiteit? Maar wij reageren er massal op . Waarop NEPNIEUWS. het mooiste las ik vandaag . Er zijn drie voetbalnieuwssites . Aan u de keuze . Ajax laat een bus rondrijden in Barcelona . Dat men vooral maar weet dat F d Jong van Ajax afstamt. De telegraaf besteedt er aandacht aan . Maar ..... Buitenland verafschuwt 'walgelijke' acties Ajax in Barcelona . Laat de telegraaf dat bericht nou net negeren . Hoezo nieuws ? Hoezo manipulatie?
+1/-1

 
5 maanden geleden
De realiteit is dat heel veel clubs hem willen, maar hij nu naar Juventus wil omdat zijn zaakwaarnemer hem heeft uitgelegd dat hij daar netto veel meer kan verdienen dan elders ivm het zeer gunstige fiscale klimaat. Echter de Italiaanse clubs zijn niet zo rijk, dus bieden minder voor de speler en dan ontstaat een patstelling. Dat speelt denk ik ook bij Lozano en Napoli. Vandaar de korting die Napoli wil.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ook verdedigend is de Ligt prima. Er is geen enkele verdediger die niet jaarlijks een paar slippertjes heeft. Ramos, Pique, Alex, Kompany, van Dijk, allemaal. Jij bent degene die het hardst insinueert want jij hebt echt geen idee welke media ik volg of links laat liggen.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Die nou hard op weg is een ongelooflijke misselijkmakende patser te worden a la Neymar. Los van zijn kwaliteiten als voetballer. Een verkeerde blessure en hij voetbalt nooit meer . En dan de vraag hoe herinneren wij ons de Ligt.
+1/-2

 
5 maanden geleden
Dat krijg je als je de verkeerde zaakwaarnemer kiest. Echt dom van De ligt
+2/-3

 
5 maanden geleden
blijkbaar over een heel slechte speler toch ?
+1/-2

reactie verwijderd

5 maanden geleden
Ja grappig he, voor een speler die nooit speelt. Het lijkt de huizenmarkt wel. Wordt tijd dat de luchtbel knapt.
+3/-2

 
5 maanden geleden
Nooit is overdreven. 4 in de comp. , 4 in de beker en 5 in EU verband. Als hij zo slecht is wat gesuggereerd wordt zou Valencia hem dan niet willen verkopen ipv bij te laten tekenen ? Die opwaardering naar 80 mln heeft ook consequenties voor de speler.
+1/-1

5 maanden geleden
Mvb, alleen jou allemaal niet zeuren past niet, en degene die gaat zitten wachten tot de bobbel springt kan lang wachten, Wij kunnen nou gebruik maken van de gehuurde tijd om een speler voor die plek nou te laten rijpen en kunnen Lato volgend jaar bedanken voor bewezen diensten, en dat met een kampioenschap, hoe mooi hè.
+1/-3

5 maanden geleden
Prima. Nu meteen die Amerikaan ophalen of een jeugdspeler doorschuiven zodat deze komend seizoen écht kan groeien en leren, en na Toni de 1e LB kan worden. Want dat moet toch wel het idee achter deze huurconstructie zijn neem ik aan.
+1/-2

 
5 maanden geleden
Het idee achter deze huur is dat ze dachten hem te hebben gekocht waarna Valencia opeens terugkrabbelde. Met de wetenschap dat PSV geen linksback heeft en de voorronde CL voor de deur staan heeft men geen keus. Dat is het hele verhaal.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Vind ik dus nergens op slaan, wat hebben ze dan daar nou aan? PSV doet er goed aan een huur aan te gaan, Ondertussen een LB laten rijpen voor volgend seizoen, is een goedkope oplossing.
+1/-1

5 maanden geleden
Denk dat het een goed idee is. We hadden snel een LB nodig. Kwaliteit gaat voor en op dit moment zal er niet beter te koop geweest zijn. Nu hebben we een jaar de tijd om een betere optie te vinden voor de LB positie. We houden geld in de zak voor 1 en het liefst 2 goede cv´s. Belangrijkste voor nu is dat we een LB hebben en voor de eerste champions leaugue wedstrijd we in ieder geval een complete verdediging hebben.
+2/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal met u eens , zo denk ik er ook over. Het zal niet de eerste keer zijn dat we voor deze keuze staan.De hele transferperiode klopt van geen kanten. We zullen ieder jaar spelers kwijtraken aan grote clubs . Zal mij niet verbazen als we Denzel ook nog kwijtraken.
+1/-2

Laatste nieuws
Tagcloud

barbecue beneliga bergwijn bommel bruma castellano crisis eredivisie feyenoord guti heerenveen hendrix ihattaren jong lammers lato lissabon malen oranje romario rosario rosenborg sadilek schwaab tinus unnerstall var vhtlsaw wethoudervanjuine zoet