Transparent
Inloggen
Sluiten

Toni Lato: 'Het is een goede zaak dat we spelers hebben die elkaar scherp houden'

20 juli 2019 09:34 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Toni Lato: "Het is een goede zaak dat we spelers hebben die elkaar scherp houden"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Toni Lato aan al gesproken te hebben met zijn concurrent voor de linksbackpositie, Olivier Boscagli. "Wat mij betreft is het een goede zaak dat we spelers in de selectie hebben die elkaar scherp houden", aldus Lato, die een ongelukkig debuut kende tegen VfL Wolfsburg. "Ik ben nog niet zo heel lang in training. Het is dus een kwestie van even het ritme vinden en wennen aan de medespelers. Maar dat komt wel goed, ik heb er alle vertrouwen in."

Boscagli wist al maanden dat PSV interesse in hem had. "Een paar maanden geleden is er al eens contact geweest en een paar weken geleden is het echt concreet geworden", zo geeft hij aan. "Ik heb totaal niet getwijfeld omdat je hier als speler om de titel meedoet en de groepsfase van de Champions League kunt bereiken."

De Fransman denkt zelf dat hij gescout is vanwege zijn kwaliteiten aan de bal. "Ik moet het daar meer van hebben", zegt hij daarover. "Onlangs speelden we met mijn vorige club een oefenwedstrijd tegen PSV. Ik geloof dat ik toen in de eerste twintig minuten een keer of drie, vier de bal heb gehad. Deze week bij mijn eerste training van PSV kreeg ik in een partijtje wel honderd keer de bal."

Waar Lato meer een pure linksback is, geeft Boscagli een voorkeur voor spelen in het centrum van de verdediging. "Maar de trainer bepaalt het en ik kan ook prima als linksback uit de voeten", aldus Boscagli. "Ik heb het allebei veel gedaan en ga gewoon het allerbeste geven voor de ploeg en wil zoveel mogelijk speeltijd afdwingen."


Discussieer mee op de forums


Tags

lato boscagli allerbeste fransman gescout kwestie partijtje titel wolfsburg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
Schrok wel een beetje van Lato tegen Wolfsburg, maar dat deed ik ook toen ik Arias voor het eerst zag. Heeft nog wel even tijd nodig denk ik.
+5/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Goede spelers staan er meteen,EN WE HEBBEN GEEN TIJD
+2/-10

 
7 maanden geleden
Want Arias is geen goede speler?
+7/-2

 
7 maanden geleden
PSV heeft Arias opgeleid. In feite een van de beste aankopen die Brands deed. Het gaat er alleen om dat je met een wedstrijd als tegen Basel een speler moet hebben die er direct staat en geen fouten maakt.
+4/-3

7 maanden geleden
Ben benieuwd wat van Bommel doet, Lato die nog niet helemaal ingespeeld lijkt, Boscagli die helemaal niet heeft gespeeld, of misschien Sadilek die uit positie speelt maar het aardig deed tegen Wolfsburg.
+5/-2

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Vond Sadilek ook 100% meevallen op de linksback positie. Doet geen gekke dingen en altijd ijverig, dekt ook goed, echt een bijtertje. Wel minder aanvallende impulsen, maardan rent Denzel maar wat vaker naar voren, is immers ook z'n kwaliteit. Zou voor Sadilek gaan in dit geval. Laat Bruma maar lekker rennen en vliegen in de grotere ruimte die dan ontstaat in balbezit. Is ook een 'ik doe maar wat' voetballer en dat bedoel ik niet negatief. Memphis is dat ook en ik geniet daarvan, brengt meer dynamiek in de aanval.
+7/-1

 
7 maanden geleden
Als ze van Sadilek een goede back maken dan vind ik het prima. Ik vond hem tot nu toe net wat te onrustig voor op het middenveld. Maar met zijn gif kan hij wel een prima back worden.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Het is weliswaar op basis van één wedstrijd, maar die Bruma kon er tegen Wolfsburg echt helemaal níets van op een steekbal na...
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Hoop dat jouw concurrent wel iets meer kan. Man man wat een bedroevend niveau zeg. En dan een afkoopclausule van 80 miljoen. Hou mijn hart vast met deze defensie tegen Basel. En Basel is op stoom met de 1-4 winst op Sion. Waar PSV een paar weken terug met de grootste moeite 0-0 tegen speelde.
+1/-10

7 maanden geleden
Spelers die nog ingespeeld en ingepast moeten worden kan je nu al meteen beginnen met afkraken? De voorrondes maken het er niet makkelijk op nee, maar het is niet anders, we hebben het kampioenschap zeer ongelukkig aan ons zien voorbijgaan, weten allemaal de verschillende redenen waardoor, we gaan het nu niet makkelijk hebben maar hou nou eens op met het afbreken van iets wat nou opgebouwd moet worden, geduld is dus geboden, wees eens wat positiever want straks wilt iedereen wel op de eerste ring zitten, het gaat goed komen! Laat je mogelijk dus verrassen, en niet ver-assen, kijk het eerst maar eens aan, power PSVers!!
+6/-3

 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens por . Maar ja hier gaan ''supporters'' los op een OEF.. EN.. WED.. STRIJD , wat een niveau .
+6/-1

7 maanden geleden
Ik heb ook niet echt een lekker gevoel. En ben niet de enige. Vorig jaar begonnen we heel anders aan het seizoen. Nu geen kampioen geworden en bij het geweld van 020 steken we op dit moment tot een beetje schril af. Denk dat dat laatste niet meewerkt met het krijgen van een goed gevoel over onze selectie op dit moment en PSV in de toekomst. We worden afgetroefd. Ondanks ons Mexicaans charme offensief koopt Abcoude Noord gewoon Alvarez. Probeer maar es de moed erin te houden zo.
+3/-2

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
HeeLlsimpel romario, ... laat je niet aftroeven door de bluf van 020 . Ze hebben goed gepresteerd vorig seizoen , zonder meer maar daar hadden ze vijf jaren voor nodig. Wij zijn niet minder , financieel misschien wel. WIJ .... zijn PSV , een geweldige sportieve club zonder bravoure een mooi verleden en een gezonde toekomst , ben ik vast van overtuigd. Snap die negatieve reacties niet . Het seizoen moet nog beginnen en sommigen zijn al aan het afkraken .... die volgens mij nog nooit een voetbalstadion van binnen hebben gezien.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Er zijn hier een aantal Ajax trollen actief, dat is wel duidelijk. Laten we ze maar negeren en zelf positief blijven. Op naar het kampioenschap!
+2/-1

 
7 maanden geleden
Je zult mij wel niet bedoelen. Begin aan mn 25ste seizoenskaart dit jaar.
+3/-1

7 maanden geleden
Ben benieuwd naar de Fransman. Die Lato laat nog geen verpletterende indruk achter. Mogelijk was hij zenuwachtig of zo.
+1/-3

reactie verwijderd

Laatste nieuws




Tagcloud

aanholt arnesen atheist baumgartl berghuis bergwijn bommel bruma depay doan eredivisie faber flitsphirips gakpo gelovigen gerbrands ginkel ihattaren johnny jong lammers madueke malen pereiro sir skipper tinus uswilly vhtlsaw viergever