Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in voorronde Champions League tegen FC Basel

20 juli 2019 13:20

PSV zal het in de tweede voorronde van de Champions League moeten opnemen tegen FC Basel. Dat werd woensdagmiddag duidelijk tijdens de loting. PSV zal beginnen met een thuiswedstrijd op dinsdag 23 juli. De return volgt exact een week later.

In officieel verband speelde PSV nog nooit tegen het Zwitserse FC Basel. Wel troffen ze elkaar deze eeuw twee keer in vriendschappelijke wedstrijden. Vier jaar geleden werd met 3-2 verloren, terwijl in 2002 het duel in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Net zoals PSV is ook FC Basel op de tweede plek geëindigd in de nationale competitie. Waar het van 2008 tot 2017 in 10 jaar liefst 9 keer landskampioen wist te worden, ging de titel de afgelopen 2 jaar naar Young Boys. Basel eindigde afgelopen seizoen op liefst 20 punten achterstand op de tweede plaats. Het verschil met nummer drie Lugano was dan weer 25 punten in het voordeel van Basel.

Bij FC Basel staat de Nederlander Ricky van Wolfswinkel in de spits. In twee seizoenen in Zwitserland wist hij 24 doelpunten te maken in 53 competitiewedstrijden. Ook doelman Martin Hansen heeft een verleden in de Eredivisie. Als keeper van ADO Den Haag was hij wereldnieuws door uitgerekend tegen PSV te scoren met een hakbal.


Tags

basel ado eeuw eredivisie hakbal hansen lugano ricky titel wereldnieuws wolfswinkel zwitserland

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

aalstenaar baumgartl bergwijn bijbel bommel boscagli bruma celibaat christen christenen daguardo doan doodstraf eredivisie euthanasie flitsphirips gelovigen generaliseren guti hendrix jdj jong kerk openingspost pereiro schwaab sgp utrecht vhtlsaw vvv