Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Basel is een heel moeilijke tegenstander die wat wordt onderschat'

22 juli 2019 15:45

Op de persconferentie van maandagmiddag gaf Mark van Bommel aan dat FC Basel een lastigere tegenstander is dan mensen denken. "Ik denk dat het een heel moeilijke tegenstander is die wat wordt onderschat in Nederland", aldus Van Bommel op PSV.nl. "Zij hebben de groepsfase van de Champions League vaker overleefd dan PSV en zijn zeker in hun eigen stadion heel lastig te verslaan. Daarnaast komen ze de afgelopen jaren ook met regelmaat ver in de Europa League."

De trainer van PSV verwacht dat afgelopen seizoen, waarin Basel in de voorrondes van de Europa League werd uitgeschakeld en op grote achterstand als tweede eindigde in de competitie, een uitzondering op de regel vormt. "Persoonlijk heb ik ze vorig jaar minder gevolgd. Daarvoor was ik te druk met mijn eigen team", zo gaf hij aan. "Het wordt absoluut een zware kluif voor ons en dat zit hem in twee dingen. We hebben nog niet heel veel wedstrijden gespeeld en het is een moeilijke tegenstander."

Net zoals een jaar geleden moet PSV voorrondes spelen om in de groepsfase van de Champions League te kunnen komen. "Ik denk dat we wel wat verder zijn dan toen", zei hij daarover. "In Borisov leek het alsof we onder stroom stonden. Gelukkig konden we terugkomen van een achterstand. Die leermomenten hebben de spelers van nu bijna allemaal al gehad. Dat maakt dat ze beter kunnen anticiperen op belangen, ons spel en spelsituaties."




Tags

basel bommel anticiperen borisov kluif lastigere leermomenten nederland overleefd stroom

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje