Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'FC Basel is dinsdag niet haalbaar voor Sam Lammers'

27 juli 2019 22:22 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Mark van Bommel: "FC Basel is dinsdag niet haalbaar voor Sam Lammers"; image source: Pro Shots

PSV kan tegen FC Basel niet beschikken over Sam Lammers. De spits viel in het duel tegen Ajax geblesseerd uit in de tweede helft. "Dinsdag is niet haalbaar. Ik mag niet zeggen wat hij heeft, maar het is wel een blessure die denk ik langer zal zijn dan een paar dagen", aldus Mark van Bommel in gesprek met Fox Sports. "Hij heeft niets gebroken, maar hij heeft wel een blessure."


Tags

basel bommel lammers fox

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Jammer, maakte een mooie kop-goal tegen Basel.
+2/-1

5 maanden geleden
Ik vind Lammers een goede indruk maken. Ik zie hem liever in de spits dan Malen, die de scherpte voor de goal (nog) niet heeft. Overigens was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Lichtpuntje was de invalbeurt van Lozano, die gretig en getergd leek.
+2/-2

5 maanden geleden
Mark,maakt opnieuw een beginnersfout en dat kost PSV prijzen.Waarom niet gewoon met de sterkste opstelling beginnen en de lijn van Basel thuis doortrekken,de teamspirit,winning mood,het vertrouwen,je kan je voorbereiding niet beter eindigen en zo beginnen,in een klap weer weg.Een hele voorbereiding toewerken naar een basis elf,om het vervolgens weer om te gooien in deze johan cruyff schaal,en hem zodoende niet serieus te nemen.De minachting voor deze prijs,zorgt ervoor dat je hem ook niet wint,Mark minacht de prijs niet,maar maakt net als tegen RKC opnieuw dezelfde beginnersfout,en minacht hem met zijn opstelling.Als je wel een ronde verder komt doemt hetzelfde probleem op.2 keer in een week voetballen,dat moet toch kunnen,ik denk dat dit minder een probleem is dan de organisatie van je team neerzetten,dat duurt langer,dat zou Mark moeten weten.En hij gooit zijn elftal weer overhoop,organisatie weg.Viergever was de arena gewend,is daar niet van onder de indruk,is stabiel,en houd de organisatie voor de helft op orde,Baumgartl,kun je nog niet opstellen,wel ja verander het hele centrum,weg organisatie.Het team heeft daarna met krachten moeten smijten,hebben weer het slechte gevoel,een leeg palmares,teamspirit is weer doorbroken,succes tegen Basel uit,kan je weer opnieuw beginnen
+7/-13

 
5 maanden geleden
Gelukkig houdt hij wel rekening met de veel belangrijkere wedstrijd op dinsdag (de 3e in een week!). De wedstrijd van vandaag is zo ongeveer het minst belangrijk van het seizoen.
+5/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
5 maanden geleden
Dat idee heb ik ook, het is pas het begin van het seizoen, er hoefde dus niet gesjoemeld met een selectie die tegen Basel de overwinning uit het vuur heeft gehaald.
+1/-2

5 maanden geleden
Ik had dus begrepen dat PSV niet bij (K)NVB om verplaatsing van deze wedstrijd had verzocht? Slechte beurt dan van de hiervoor verantwoordelijke(n): Toon(?), Mark (John?)... in dat geval had MvB dus gewoon met een b-selectie moeten aantreden in dit gedrocht dat nog niets eens een parodie op een serieuze wedstrijd genoemd mag worden. Het zal je maar de kop kosten tegen Basel, is meteen je hele seizoen al half naar de knoppen.
+5/-5

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je mag toch verwachten dat de KNVB zelf ook kan nadenken zeker na het vorige seizoen . Ze hebben de wedstrijd zelf toch al een dag verplaatst ???? En nog ging er geen lampje branden . Iets klopt hier niet dat moge duidelijk zijn. Met twee maten meten gaat steeds meer duidelijk worden.
+2/-3

5 maanden geleden
Is voetballend beter dan De Jong en ook nog vrij balvast, maar mist de overmacht die De Jong had door de lucht.
+3/-2

 
5 maanden geleden
In de 30e minuut kreeg hij een bal van de zijkant en die plaatste hij net naast de kruising.
Ik vond Lammers leuke dingen doen. Als hij met krachttraining wat sterker wordt dan vermoed ik dat hij die övermacht in de lucht" nog wel gaat krijgen.
+2/-1

5 maanden geleden
... de blessure kwam via een botsing met een speler van PSV - het viel verkeerd uit.
PSV was op het middenveld beter dan Ajax maar kreeg weinig echte kansen.
+3/-2

5 maanden geleden
Ik vraag me af wat van bommel tegen Gutierrez zei. Zag en kort vriendelijk uit. Heeft hij wel een klik met de spelers? Lammers was echt een van de beteren maar man man wat werd hij slecht aangespeeld zo nu en dan. Verder zie ik wel perspectief. Gakpo lammers malen maar ook sadilek en luckassen worden met de week beter. Maar wat is er met zoet? Onzeker...
+4/-3

5 maanden geleden (gewijzigd)
Waardeloze inzet. Totaal geen winnaarsmentaliteit in deze selectie, had wel iets meer verwacht van van Bommel als coach. Ik voorspel dat hij de kerst niet haalt. Zuid Holland proficiat met weer een titel. En wat een middelmaat heeft de jong gehaald zeg, Maarja een verdediger van 2 miljoen kan je ook niet alles van verwachten. Ik verlang naar Brands. En wanneer is unnerstahl fit ?
+3/-7

 
5 maanden geleden
Dat hoor ik wel meer: inzet. Maar volgens mij schortte het daar niet aan. Slordig, dat vond ik het zeker. Ongeorganiseerd, bij vlagen. Onsamenhangend. Maar inzet, daar lag niet de oorzaak van deze nederlaag.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Altijd dat gelul over gebrek aan inzet als ff niet loopt: pfff. De trainer doet daar ook al aan mee, dat valt me enorm tegen. Dat hij maar eens een fatsoenlijk positiespel gaat neerleggen. Hij parasiteert aanvallend puur op individuele kwaliteit, voor de rest moet alles terug en in de controle. Kom op zeg, zo bouw je niets op. En dat terwijl we genoeg kwaliteit hebben.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Dit heeft niks met inzet te maken. Het probleem van PSV is dat ze een coach hebben die denkt dat alles om inzet draait. Hij de trainer zal zich snel moeten gaan ontwikkelen op technisch en tactisch vlak. Zijn keuzes en samenstellingen zijn van het niveau amateur trainer. Momenteel kan hij niet meer steunen op de organisatie die zijn voorganger Cocu had gecreëerd. MvB is een aanfluiting als trainer coach. Wat is zijn bedoeling op het veld met de soelers. Speelt een soort 3-2-5. Het middenveld is continu onder bezet. Vleugelverdediger Dumfries staat de gehele wedstrijd rechtsbuiten te voetballen waardoor hij de ruimte dichtloopt van spelers die gebaat zijn bij ruimte. Bommel blijft volharden in het plaatsen van een pure aanvaller op de 10 positie. Zijn middenveld is al maanden uit balans. Even serieus mijn jeugd elftal staat nog beter georganiseerd dan het PSV van van bommel. Ik ben fucking pissed!
+2/-6

5 maanden geleden
Mark van Bommel had en heeft bij mij veel krediet, maar zelfs ik begin mij nu toch aan zijn keuzes, houding en vooral zijn gedrag te storen. Dit gaat nooit goed zo.
+9/-2

5 maanden geleden
Laten we niet te veel nadenken over de klote schaal..na de wedstrijd tegen Basel mag je je oordeel klaar hebben ..Een goede of slechte...Maaar zoet??? Aub zeg!
+1/-5

5 maanden geleden
Jeroen Zoet zo snel mogelijk vervangen, daar is momenteel het beste vanaf en tijd voor een nieuwe club.
Hendriks zal naar Bologna gaan en hopelijk halen ze van dat geld een ander soort middenvelder die wel snel het spel kan verplaatsen en wat meer voetbalgogma heeft.
Wat me zorgen maakt is de keuzes van van Bommel om bijv Affelay aanvoerder te maken en erbij te zeggen.. Die gaat wrsch niet veel spelen.
Ook zit er geen verbetering in het spel.
Guti lijkt maar niet los te komen.
Van Bommel zei paar dagen geleden.. Deze selectie is cl waardig.. Daar gaat het al fout.
Luuk de Jong wordt ook erg gemist, kon nog eens een bal vasthouden en als het voetballend niet liep kon je hem met lange ballen bedienen.
Zie het momenteel somber in.
+4/-2

 
5 maanden geleden
Ja dat vind ik ook raar..een eerste aanvoerder die waarschijnlijk weinig speelt..Schiet mij maar lek..Haha
+2/-4

 
5 maanden geleden
Haha in de roos.
Onehunderdandeighty!
+2/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je wordt nu gedwongen om te gaan voetballen van achteruit, hoewel men er her en der nog onderuit probeert te komen door dan maar een lange bal op Dumfries te spelen. En voetbal zit er genoeg in deze selectie, daar ben ik van overtuigd. Van Bommel lijkt er echter niet het type naar om een dergelijke tactiek te hanteren waar deze kwaliteiten volledig worden benut. Deels zou dit probleem op kunnen worden gelost door een vertrek van Bergwijn of Lozano, waar ik een voorkeur heb voor de tweede. Alleen krijg je dan Berghuis terug en wordt het probleem op het middenveld niet opgelost. Idealiter speel je met een loper, een breker en een passer. De loper ontbreekt echter en ik geloof niet dat die er nog gaat komen. In mijn ogen is de meest complementaire opstelling de volgende:

Unnerstall-Dumfries-Baumgartl-Boscagli-Sadilek-Rosario-Guti-Ihatarren

Voorin gaat het lastig worden. Veel opties is fijn, maar kan ook een nadeel zijn. Ajax gaat daar ook nog wel achter komen. Je zou in de punt kunnen variëren met Lammers en Malen. Op de de vleugels mogen Bergwijn, Lozano en Bruma het dan uitvechten. Zie hier het probleem: kapitaalsvernietiging dreigt. Een verkoop is dus haast noodzakelijk.
+2/-1

 
5 maanden geleden
"Je wordt nu gedwongen om te gaan voetballen van achteruit"
Dat is toch juist de bedoeling? Ik denk namelijk dat het zeer waardevol zal zijn als er van achteruit rust wordt uitgestraald, zonder dat er paniek ontstaat. Om dat te bereiken zal je positiespel/samenspel in orde moeten zijn. Ik zie PSV dat graag bereiken.

We hebben met Boscagli best wel een speler in huis die vooruit wil verdedigen en een goede strakke pass in de benen heeft. Dat zag je gisteren ook. Met voldoende beweging en een hoop zelfvertrouwen zie ik dit nog wel goed komen. Echter vraag ik me wel af of deze verdediging, inclusief keeper, op dit moment kwalitatief wel goed genoeg is (voor Europees voetbal)? Zeker Zoet laat het al een tijdje afweten en is wat mij betreft aan vervanging toe.

Over MvB:

Het wordt tijd dat hij zich eens als een volwassen persoon gaat gedragen. Zijn maniertjes beginnen enge vormen aan te nemen. Ik dacht dat een trainer een voorbeeldfunctie zou moeten hebben, maar deze trainer bewijst het tegendeel.
+1/-6

 
5 maanden geleden
Gezien PSV's spel van afgelopen seizoen is dat niet zo vanzelfsprekend. Als je het dan even niet wist, gaf je die bal gewoon een hengst en hoopte je dat De Jong er wat mee kon. In de eerste seizoenshelft was dat een wapen, in de tweede werd het bittere noodzaak.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Ik vond de trap van Boscagli ook opvallend. Hij nam ook een corner.
Ik denk dat hij wel een speler wordt die met een pass het middenveld over kan slaan en een vleugelspeler of opkomende back aan kan spelen.

Maar hij moet wel in de 1e minuut in het centrum blijven staan ;-)
+2/-1

 
5 maanden geleden
"Maar hij moet wel in de 1e minuut in het centrum blijven staan ;-)"

Klopt helemaal. Helaas koos hij de minst gevaarlijke speler en dat zou je toch moeten weten als speler. Maar wie liet zijn man daar lopen waardoor deze Boscagli moest kiezen?
+1/-3

5 maanden geleden
Zag er niet goed uit tussen v Bommel en Guti op TV. Maar dat mag Guti zich aantrekken. Moet gewoon meer geven op het middenveld. Helaas lijkt hij steeds meer op Pereiro, slapzak dus. Op het middenveld moet je iemand met voetballend vermogen leiding en gif hebben. Hij zou een voorbeeld aan zijn landgenoot Guardado kunnen nemen die dat allemaal verenigde. Als dat er niet in zit gaat het hem niet worden. Jammer want hij kan echt wel iets.
+4/-2

 
5 maanden geleden
Ja, Guti is beetje zomeravond voetballer, die moet zich veel meer laten gelden.
Van Bommel stoort zich eraan, omdat hij zelf als voetballer tegenovergestelde was en vandaar zijn voorkeur voor type Sadilek waar hij de voetballer Mark veel meer in terug ziet.
+5/-1

 
5 maanden geleden
Klopt. Vandaar dat ik het zo raar vind dat iemand als Mauro volledig is afgeserveerd vorig seizoen. Onder Cocu viel hij altijd enorm gedreven in, veel druk zetten en gewoon ouderwets de beuk erin gooien ondanks z'n geringe postuur. Een mooie combinatie van vechtlust en techniek naar mijn mening.
+5/-2

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Mauro had mi vorig seizoen al veel wedstrijden moeten spelen. Maar is niet het type speler waar MvB een zwak voor heeft.
+4/-2

 
5 maanden geleden
Andere trainers blijkbaar ook niet. Bij Heracles begint hij nu ook op de bank.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nou ben benieuwd hoe hij het de komende periode gaat doen. Ik weet niet waarom hij op de bank heeft gezeten, maar lijkt me niet dat ze hem voor de bank hebben gehaald. Die gaat echt wel spelen. Frenkie de jong zat bij Willem 2 ook op de bank. Dus dat wil niet altijd meteen iets zeggen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Je kan veel aan Guti aanmerken. Maar even serieus ga daar maar eens proberen te spelen. continu in ondertal op het middenveld. Onze vriend guardado zou dat ook niet trekken. Tactisch plan van van bommel klopt voor geen meter.
+3/-4

 
5 maanden geleden
Sadilek doet het prima als linksback, maar met het huidige materiaal moet je Guti altijd opstellen. Gelukkig lijkt Van Bommel dat, ondanks zijn verstandhouding met Guti, ook te vinden.
+2/-3

 
5 maanden geleden
Ik kan de irritatie van Van Bommel wel begrijpen.
Je bent een week voor deze wedstrijd met de voorbereiding bezig, rijdt met de bus van Ehv naar Amd, en als je 45 seconde op je stoeltje zit is het al 0-1. En een paar minuten later al bijna 0-2, door totale chaos in de verdediging.
Met Basel-uit voor de deur kan ik voorstellen dat Van Bommel dit niet bevalt.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Er is genoeg op Guti aan te merken, maar het moet voor hem toch ook frustrerend zijn dat hij continu ter discussie staat terwijl middelmaat als Rosario in de ogen van Van Bommel helemaal niets fout kan doen. Mark heeft echt duidelijk zijn lievelingetjes, vind ik persoonlijk zeer jammer.
+6/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Elke trainer heeft zijn voorkeuren.. Mark heeft een bepaalde tactiek voor ogen en kiest de spelers ervoor.
Moge duidelijk zijn dat ook Mark geen oneindig krediet heeft.
Vorig jaar afgang tegen Rkc in de beker.
Heb ook het gevoel dat hij misschien wel de tactische bagage heeft als trainer maar geen goede people manager is en dat hebben vooral de zuid Amerikaanse voetballers nodig.
Een guus Hiddink zou veel meer rendement krijgen uit een Guti bijv.
+5/-3

 
5 maanden geleden
Tactische bagage lol daar twijfel ik ook aan.
+1/-4

 
5 maanden geleden
People manager ? Waar heeft u het over . Als je na een jaar nog niet in de gaten hebt dat je een bal terug speelt met de rug naar het doel die regelmatig bij een tegenstander terecht komt omdat je veel te traag bent en waaruit ook nog doelpunten vallen ja , dan heb je geen people manager nodig maar een trap onder je achterste. Het enige waar Guti goed in is gebruikt hij te weinig . Hij heeft een hele goede zuivere pass, maak daar gebruik van ipv steeds met je haarband bezig zijn. Hij gaat het niet redden , zo in elk geval niet . Ik snap Mark heel goed en ik denk dat zijn geduld langzamerhand op is .Ik zou hem niet meer opstellen, Talenten voldoende .
+1/-0

 
5 maanden geleden
Op zich hebben we idd voldoende talenten in onze selectie, echter denk ik niet dat we voldoende keus hebben als we gaan selecteren op kwaliteit. Wie o wie zou jij daar neerzetten mocht het Guti niet worden?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Michal Sadílek als we de nieuwe linksback gereed hebben maar nu zou ik Mohamed Ihattaren proberen en straks evt Ryan Thomas.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Tegen FC Basel kreeg Erick Gutiérrez op het middenveld de langverwachte kans van Mark van Bommel. Ook deze Mexicaan maakte me niet blij. Zo slap en zo flegmatiek, hoewel van hem ook verdedigende arbeid wordt verwacht in de positie naast Pablo Rosario op het middenveld. Iedereen zanikte vorig seizoen dat Guti geen kans kreeg, maar Van Bommel zag hem iedere dag op training. Als ik Guti zo zie spelen tegen FC Basel, begrijp ik waarom Van Bommel hem zo lang heeft gepasseerd

Aldus column van Wim Kieft. Ben ik het 100% mee eens.
+1/-0

5 maanden geleden
Door de jaren heen is het matige positiespel er ingeslopen bij PSV. Individuele kwaliteiten hebben dat altijd redelijk verborgen weten te houden, maar als je kijkt naar het spelersmateriaal is het rendement de afgelopen jaren niet bijzonder hoog. Cocu heeft nog 3 titels weten te pakken met 4x de absoluut sterkste selectie van Nederland, maar kreeg het voetballend ook niet aan de praat. Europees hebben we de afgelopen jaren al helemaal weinig laten zien. PSV moet stoppen als opleidingsclub voor beginnende trainers en iemand voor de ploeg zetten die bewezen heeft een ploeg goed te kunnen laten voetballen. Hoe kun je nu met onze Europese prestaties en een onervaren trainer de ambitie hebben om bij de beste 32 van Europa te horen? Dat is slap lullen zonder visie.
+4/-4

5 maanden geleden
Hopelijk valt het mee. Voor een spits is het belangrijk dat je wendbaar bent. Na operatie zit het meestal niet lekker en vallen spitsen van de ene in de andere blessure. Van basten of jonathan reis hadden ook een knieblessure na aanleiding van contact. Hopelijk loopt het met Lammers beter af.
+2/-1

5 maanden geleden
Uit bij FC Basel maken we echt geen kans met zo'n zwakke keeper las Zoet.
Daar wordt elke verdediging onrustig van.
+1/-1

Laatste nieuws
Tagcloud

aalstenaar advocaat anti belgie bewijs bommel bruma doan feyenoord fortuna gakpo gent guti jong kaarsje lammers malen menselijke nederland psveldhoven religie religies religieus rosario sadilek teksten trump uswilly zakdoekje zakdoekjes