Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint in Noorwegen aan Europa League avontuur

7 augustus 2019 10:32

PSV zal het Europese seizoen moeten hervatten in de voorrondes van de Europa League. Aanstaande donderdag is het Noorse FK Haugesund daarin de tegenstander. De huidige nummer acht van Noorwegen heeft inmiddels al twee voorrondes in de Europa League moeten spelen. In de eerste voorronde werd het Noord-Ierse Cliftonville FC met 0-1 en 5-1 verslagen, terwijl in de tweede voorronde Sturm Graz werd uitgeschakeld. Haugesund ging in Oostenrijk weliswaar met 2-1 onderuit, maar had de thuiswedstrijd al met 2-0 gewonnen.

PSV kwam nog nooit eerder uit tegen Haugesund. In de clubhistorie speelde PSV twee keer eerder in Europees verband tegen een Noorse tegenstander. In het seizoen 1996/1997 liet PSV zich in de Europa Cup 2 verrassen door Brann Bergen. In Noorwegen werd met 2-1 verloren, terwijl het duel in Eindhoven in een 2-2 gelijkspel eindigde. In het seizoen 2004/2005 werd PSV in de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Rosenborg. De uitwedstrijd werd met 1-2 gewonnen, terwijl PSV in Eindhoven met 1-0 won.

In de selectie van Haugesund zitten twee spelers met een verleden in de Eredivisie. Christian Grondheim speelde van 2007 tot en met 2011 voor sc Heerenveen, terwijl de van West Ham United gehuurde Martin Samuelsen vorig seizoen op huurbasis voor VVV Venlo speelde.




Tags

haugesund noorwegen voorronde bergen brann cliftonville eredivisie graz grondheim ham heerenveen oostenrijk rosenborg samuelsen sturm vvv west

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bastard bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage