Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint voor het eerst op zondagavond in het Philips Stadion

10 augustus 2019 00:04

Voor PSV staat zondagavond de eerste thuiswedstrijd dit seizoen in de Eredivisie op het programma. ADO Den Haag is dan de tegenstander. Voor het eerst in de clubhistorie zal een wedstrijd op zondagavond om 20:00 uur begonnen worden. Het duel is verzet naar dit tijdstip vanwege het duel in de Europa League tegen FK Haugesund op donderdag.

Het duel tegen de Hagenezen zal de 46ste keer in de Eredivisie worden dat beide ploegen in Eindhoven tegenover elkaar staan. PSV wist van de voorgaande ontmoetingen 33x te winnen, speelde 7x gelijk en verloor 5x. De grootste overwinning vond plaats in het gouden seizoen 1987/1988 toen met liefst 9-1 gewonnen werd. Afgelopen seizoen eindigde het in een 3-1 zege door treffers van Denzel Dumfries, Luuk de Jong en Donyell Malen.

Bij ADO Den Haag staan twee spelers onder contract met een verleden bij PSV. Donny Gorter en Abdenasser El Khayati speelden beiden in de jeugdopleiding van PSV. El Khayati maakt echter geen deel meer uit van de selectie van ADO omdat hij hoopt op een transfer.




Discussieer mee op de forums


Tags

ado eredivisie khayati abdenasser dumfries gorter haugesund jong malen verzet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage