PSV veel te sterk voor ADO Den Haag, maar vergeet aan doelsaldo te werken

11 augustus 2019 21:57

PSV veel te sterk voor ADO Den Haag, maar vergeet aan doelsaldo te werken; image source: Pro Shots

PSV heeft zondagavond de competitiewedstrikd tegen ADO Den Haag gewonnen. De ploeg van Mark van Bommel was met 3-1 veel te sterk. De Hagenezen kwamen via een zeer discutabel doelpunt op voorsprong, maar voor rust maakte Bruma nog gelijk. In de tweede helft zorgden treffers van Donyell Malen en Cody Gakpo voor de volkomen terechte zege.

PSV was direct vanaf het begin duidelijk de betere ploeg en kreeg in de eerste minuut met Donyell Malen al een grote kans om de score te openen. ADO Den Haag kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar PSV bleef redelijk eenvoudig overeind en dacht vooral zelf aan aanvallen. Dat deed het in de beginfase nog in een stil Philips Stadion, aangezien de fanatieke supporters op de Oost-tribune uit protest tegen het aanvangstijdstip van 20:00 uur de eerste 20 minuten niet zongen. Ook toen de sfeer weer terugkeerde in het stadion bleef het spelbeeld hetzelfde, al had PSV het halverwege opeens lastig om door de groen-gele muur te breken.

Dat de Hagenezen na een half uur spelen opeens op voorsprong kwamen, was dan ook vrijwel uit het niets. Aanvaller Necid schoot de bal snoeihard in de korte hoek en liet Jeroen Zoet daarmee kansloos. De aanvaller speelde de bal in eerste instantie met zijn arm en ondanks dat de regels sinds de start van dit seizoen aangegeven dat hands van de aanvallende partij altijd afgefloten dient te worden, liet Danny Makkelie doorspelen en ook de VAR greep niet in.

PSV probeerde nu nog massaler druk te zetten, maar kwam moeilijk tot uitgespeelde kansen. Vlak voor rust viel wel de volkomen terechte gelijkmaker toen een schot van Bruma van richting werd veranderd en daarmee doelman Zwinkels kansloot liet.

Na rust werd het pas echt eenrichtingsverkeer op het grasveld van het Philips Stadion. Al snel pakte PSV de voorsprong toen Malen de bal meekreeg na een goede actie van Michal Sadílek en vervolgens door de benen van Zwinkels de bal in het net schoot. Aangezien ADO meer moest komen, werden de ruimtes voorin steeds groter en dat resulteerde in kans op kans voor PSV. Echter omdat voorin met regelmaat de verkeerde keuzes werden gemaakt, Malen de lat raakte en Denzel Dumfries op de buitenkant van de paal kopte, bleef het tot het einde spannend.

In blessuretijd zou er uiteindelijk toch nog een goal voor PSV volgen. Zwinkels kon nog redding brengen op een schot van Malen, maar de rebound van Gakpo ging er op miraculeuze wijze wel in. De aanvaller probeerde met een sliding de bal in het doel te werken, maar de bal leek over te gaan. De bal nam echter een rare curve, waardoor deze toch in het doel stuiterde en de 3-1 zege een feit was.