Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Hoe die derde goal er in gaat zegt ook wel genoeg over de wedstrijd'

11 augustus 2019 23:49

Mark van Bommel was tevreden over het spel van zijn ploeg. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "We begonnen heel goed aan de wedstrijd. We creëerden veel kansen, maar kwamen toch met 0-1 achter. Ik was blij dat we nog voor rust 1-1 maakten. We speelden de beste wedstrijd van dit seizoen. We creëerden veel kansen en dan is het lastig om dat in de tweede helft ook zo te doen", aldus Van Bommel. "Dat deden we wel. De tweede van Donyell was een mooie goal, maar dan is het lastig dat je niet de 3-1 of 4-1 maakt. We konden er wel tien maken, maar hadden er zeker vijf of zes kunnen maken. Daarom blijf je toch een beetje in de zenuwen zitten omdat je maar met 2-1 voorstaat. Dan kan een bal zomaar verkeerd vallen, zoals bij de 0-1 van Den Haag, en dan staat het 2-2. Hoe die derde goal er in gaat zegt ook wel genoeg over de wedstrijd."

Érick Gutiérrez vervulde op het middenveld een belangrijke rol met de vele duels die hij won. "Dat heeft ook met het hele team te maken. Als je met het hele team zo gegroepeerd speelt naar voren en naar achteren kom je in de duels. Als je daarop anticipeert en daarmee bezig bent in je hoofd, kun je heel veel duels winnen", zo gaf hij aan. "Hij wil ook heel snel naar voren spelen. Een paar ballen naar voren waren net iets te lang onderweg. Dat zijn momenten die beter moeten. Maar met het voetbal zoals wij spelen met deze jongens voorin moet je de ballen tussendoor spelen en dat heeft hij goed gedaan."

De trainer vindt het ook logisch dat Gakpo populair is onder de supporters van PSV. "Hij is een jongen die kwaliteiten heeft. Hij heeft een snelheid, een actie, kan scoren. Dat zegt eigenlijk al genoeg", zei hij daarover.




Discussieer mee op de forums


Tags

bommel creeerden anticipeert fox gakpo gegroepeerd gutierrez voorstaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage