Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Makkelie: 'De VAR zei dat het lijkt op hands, maar hij had geen overtuigend bewijs'

12 augustus 2019 00:14

In gesprek met Veronica Inside werd Danny Makkelie gevraagd naar zijn beslissing om het doelpunt van ADO Den Haag goed te keuren aangezien Necid de bal met zijn arm leek te spelen. "Ik heb nog geen beeld gezien waaruit honderd procent blijkt dat hij de bal met zijn arm speelt", aldus Makkelie. "Er is één herhaling waar het alle schijn heeft van hands, dat gevoel heb ik ook. Alleen in die herhaling kun je niet zien of er tussen de bal en de arm ruimte is. Als je dan alleen op één herhaling moet beoordelen kun je wel het gevoel hebben dat het hands is, maar de zekerheid is er niet en die moet je wel hebben. Dan moet je als VAR de beslissing op het veld steunen."

Makkelie ging verder: "De VAR moet een beeld zoeken waaruit blijkt dat het honderd procent hands is. Dat moet hij ook aan de mensen thuis laten zien. Als hij geen beeld kan vinden waaruit dat duidelijk blijkt, blijft het gissen en dan moet je mij niet naar de zijkant sturen. Dan sta ik alleen maar te turen en wordt het voor mij ook gissen. Dan maak je alleen maar problemen."

De scheidsrechter snapt dan ook niet dat er kritiek op zijn beslissing is. "Je zegt dat het op hands lijkt, maar als iets op hands lijkt is het niet zeker. Dan moet de VAR niet ingrijpen. Dat is altijd het beleid geweest. Dat is het protocol en daar moeten mensen ook vanuit gaan", zo gaf hij aan. "In Zeist hebben ze dezelfde beelden gezien als de beelden die Fox aan de mensen laat zien. Pol van Boekel zegt dat hij alle beelden heeft bekeken. Het duurde ook lang, want hij heeft zorgvuldig de tijd genomen. Hij zei dat het lijkt op hands, maar hij had geen beeld dat er overtuigend bewijs was en dan moet hij mij steunen. Pol is een FIFA VAR, werkt ook in de Champions League met mij en hij weet hoe het werkt. Hij heeft het gewoon hartstikke goed gedaan.




Tags

hands var makkelie bewijs danny herhaling gissen pol ado boekel fifa fox keuren necid protocol turen veronica zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage