Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB reserveert nog meer midweekse avonden voor verplaatsingen vanwege Europees voetbal

15 augustus 2019 10:25 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB reserveert nog meer midweekse avonden voor verplaatsingen vanwege Europees voetbal; image source: Pro Shots

Via een verklaring op de officiële website heeft de KNVB meer uitleg gegeven over de verplaatste wedstrijden van afgelopen weken. De voetbalbond geeft daarbij bovendien aan dat er mogelijk nog meer verplaatsingen aan zullen komen. "In de eerste week van september en de laatste week van december worden wijzigingen doorgevoerd voor de deelnemers aan respectievelijk de poulefase en de knock outfase van de Europese toernooien", zo geeft de voetbalbond aan. "We proberen dan ook zoveel mogelijk de wijzigingen in de TOTO KNVB Beker mee te nemen."

Ook kunnen er nog meer wedstrijden naar een midweekse avond worden verplaatst. "De data 25 september, 4 december, 5 februari en 18 maart staan gereserveerd zodat hier eventueel naar kan worden uitgeweken om een wedstrijd in te halen of als een duel niet in te passen is met het oog op de Europese verplichtingen. Dit is alleen mogelijk als de verplaatsing binnen vier weken van deze data valt", aldus de KNVB.

De voetbalbond geeft daarbij aan dat tussen de clubs, de Eredivisie CV en de KNVB zelf is afgesproken dat ieder verzoek om een wedstrijd te wijzigen gericht op Europees voetbal zal worden ingewilligd door de KNVB. Alleen de lokale overheid kan een wijziging tegenhouden.

Meer op KNVB.nl


Tags

knvb verplaatsingen eredivisie ingewilligd outfase overheid poulefase tegenhouden uitgeweken verplaatste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
OK, bedankt. Fijn dat we dit weten nu.
+1/-1

12 maanden geleden
Geweldig...had de KNVB maar jaren terug meegedacht met PSV dat had ons veel punten opgeleverd in Europa en Competitie!
+2/-2

12 maanden geleden
Ik vind het ronduit belachelijk, het zijn toch topsporters? Die kunnen toch wel 2 potjes 90 minuten in 3 of 4 dagen doen? Als je donderdagavond speelt, Kun je na mijne inziens prima zondagmiddag om 14.30 ook spelen, het is een grote aanstellerij, wat vorig seizoen bij Ajax al begon, KNVB, doe eens normaal, kijk eens ff bv naar de tour......in Engeland spelen ze gemiddeld 3 wedstrijden in 7 dagen! We vertrutten!!!
+5/-2

12 maanden geleden
Mooi dat de KNVB nu mee werkt. Je kunt wel roepen dat het te laat is, maar gedane zaken nemen geen keer. Het beste wat ze kunnen doen is nu wel goed acteren, en dit is daar een goede stap in. En Riverside, soms denk ik dat ook wel..zeker als je naar hockeytoernooien kijkt waar vaak elke dag een wedstrijd is. Toch valt het op hoe vaak een ploeg puntverlies lijdt in het weekend na een Europese wedstrijd. Misschien zit dat net zoveel in het mentale als in het fysieke, maar hoe dan ook lijkt het me beter én in ons belang dat er op sommige momenten wedstrijden verplaatst kunnen worden.
+1/-0

12 maanden geleden
Fijn die doordeweekse avonden en dan 18.30 uur , ik heb een seizoenskaart om wedstrijden te kijken van psv en niet om in de file te staan rond die tijd van 18.30
Waar is de tijd zaterdagavond 19.30 of zondag 14.30...oke dat een topper naar zondag gaat 16.45 kan ik me voorstellen. Maar het is echt gewoon kut zo met wedstrijden. dat wordt volgend jaar FOxsport aanschaffen en dan er niet meer live bij...Ik verhuur mijn kaart wel totdat er weer normale tijden uitrollen... Wie is het hier mee eens? ik heb vanag 1981 een seizoenskaart maar zo is het echt niet te doen.
+3/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een jankzooi allemaal. Zoals ze gisteren spelen kan je iedere dag wel een wedstrijd spelen. Daar word je niet moe van, hoogstens de toeschouwers dat die in slaap vallen.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.995 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvalslinie achterop advocaat bok botman diemers ehvdgxt faber fanstore fer feyenoord ginkel gistermiddag hendrix koen kuylen linssen masker mauro nieren obispo quarantaine senesi sir thuisshirt tinus toprak uswilly vhtlsaw willy