Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mohammed Ihattaren in voorselectie Marokko'

16 augustus 2019 22:23 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Mohammed Ihattaren in voorselectie Marokko"; image source: Pro Shots

Mohammed Ihattaren is opgenomen in de voorselectie van Marokko. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. De middenvelder van PSV heeft nog geen keuze gemaakt tussen een interlandloopbaan bij Nederland of Marokko en zal dit voorlopig ook nog niet doen. Volgens het AD is het bovendien nog maar de vraag of Ihattaren in de definitieve selectie zal komen. De voorlopige selectie bevat namelijk maar liefst 46 namen, waaronder ook voormalig PSV'er Manuel da Costa.

Ihattaren speelde nog nooit voor vertegenwoordigende elftallen van Marokko. Tot nu toe speelde hij altijd voor jeugdteams van Oranje.

Meer op AD.nl




Tags

ihattaren marokko costa nederland oranje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
De Marokkaanse bond gaat nu al de druk opschroeven om hem voor Marokko te laten kiezen, waarschijnlijk in zijn sociale kring vrienden en familie aanzetten om hem hiervan te overtuigen, maar wat heeft de Marokkaanse bond nu eigenlijk betekend voor de opleiding van Ihattaren als voetballer? Uiteindelijk moet die jongen het allemaal zelf weten het is zijn leven. Maar ik heb ook het gevoel bij veel Marokkaanse jongens (niet allemaal) dat ze voor Marokko kiezen omdat ze voelen dat ze moeten, niet omdat ze het per se willen, twee verschillende verhalen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Volgens mij is Ziyech de enige speler geweest in de afgelopen 15 jaar die voor Marokko koos waar Nederland echt iets aan miste. Misschien Bousouffa nog.
+2/-0

reactie verwijderd

Natuurlijk heeft Marokko niks bijgedragen aan zijn opleiding, hij woont pjd in Nederland, kunnen we ieder jongen met Marokkaans roots die wat kan ballen dwingen om voor Nederland te kiezen? En na twee wedstrijden buiten de boot vallen? Laat de keuze aan hun, dan kunnen ze daarna niemand de schuld geven.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Oorzaak is een veel te softe regering , geen dubbel paspoort toestaan zeker als je in Nederland geboren bent , maar dat is politiek. Dat een speler voor een land kiest van zijn eigen roots heeft vaker te maken met de invloed van ooms en tante's dan van de ouders . Ik hoop dat Mo voor Nederland kiest . Hij kan zich in Europa beter in de kijker spelen dan in het Marokkaans elftal. Geweldige speler . Ik hoop dat Mark hem speel minuten gaat geven.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dubbel paspoort is voor mensen met ouders met een Marokkaans paspoort volgens mij geen keuze. Op die manier proberen die landen nog grip te houden op de toekomstige generaties.
+1/-0

4 jaar geleden
Krijgen we deze discussie weer. Ten eerste is dat een keuze van de speler zelf, niet van de supporters met zoveel verschillende meningen. Als hij zich daar goed bij voelt, moet hij dat vooral doen vind ik. Misschien acht hij de kans dat hij bij Marokko een vaste waarde wordt groter dan bij Oranje. Dan is dat een prima en weloverwogen keuze. Voor de rest, laat iedereen gewoon lekker zelf die keuze maken want dat is iets persoonlijks en heeft weinig te maken met het feit waar je je jeugd en opleiding genoten hebt. Ik heb zelf ook een niet-Nederlands achtergrond, maar zou wel voor Oranje kiezen als ik die keuze had. Maar dat wil niet zeggen dat ik niks heb met mijn eigen roots. Hetzelfde geldt voor de jongens die uiteindelijk voor Marokko of Turkije kiezen. Hun keuze maakt het niet dat zij niet van Nederland houden of niks met Nederland hebben. Het is gewoon voor iedereen anders. Je kan net zoveel van je vaderland houden als het land waarin je woont. Dan moet je een keuze maken en dat dient gewoon gerespecteerd te worden zonder gezeik. Puur omdat het iets persoonlijks is.
+3/-0

4 jaar geleden
Als je je hele leven hier woont, hier geboren bent en letterlijk alles aan de samenleving en de clubs te danken hebt, is er maar 1 keuze. Oranje en niets anders.
+3/-3

4 jaar geleden
gewoon wat hans Teeuwen ook al riep!!! BOEIE !!
+1/-0

4 jaar geleden
Ik hoop van harte dat Mo voor Nederland zal kiezen. Wie wil niet zo'n in de basis geweldige voetballer in zijn nationaal elftal? Overigens heel normaal als je bedenkt dat denk ik onderhand de helft van alle internationals de afgelopen 20 jaar (gedeeltelijk) buitenlandse roots heeft. Nederland is een multiculti-land geworden en Oranje is daar een duidelijk exemplaar van.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje