Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] PSV bevestigt vertrek Zakaria Aboukhlal

27 augustus 2019 11:49 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

[Update] PSV bevestigt vertrek Zakaria Aboukhlal; image source: Pro Shots

Zakaria Aboukhlal maakt per direct de overstap naar AZ. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. De vleugelaanvaller is verkocht aan AZ. Aboukhlal had nog een contract voor een jaar in Eindhoven en had weinig perspectief op speeltijd in het eerste elftal. Ondanks dat de club in hem een groot talent ziet, is in goed overleg besloten hem te verkopen aan AZ.

Beide clubs hebben zelf nog niets bekend gemaakt en ook zaakwaarnemer Ali Dursun wilde niets bevestigen of ontkennen. Aboukhlal zou maandagavond met Jong PSV meespelen in de competitiewedstrijd tegen MVV, maar is nu buiten de wedstrijdselectie gelaten. De spelers van Jong PSV zijn over de beslissing al ingelicht. De aanvaller kwam vorige week in het competitieduel tegen Heracles Almelo nog als invaller binnen de lijnen.

Update 18:52: De Telegraaf meldt dat PSV bijna 2 miljoen euro zal ontvangen voor Aboukhlal. Bovendien heeft PSV daarbij een doorverkooppercentage weten te bedingen. PSV wilde graag langer door met de vleugelaanvaller, maar hij wilde zelf vertrekken omdat hij bij AZ meer perspectief heeft op speeltijd in het eerste elftal.

Update 27-8 11:49: Via de officiële website heeft PSV bevestigd dat Zakaria Aboukhlal vertrekt naar AZ. De aanvaller kon ook een nieuw contract tekenen bij PSV, maar kiest voor een transfer naar Alkmaar. "Dat vinden we jammer, want wij zien Zakaria als talent met potentie", aldus technisch manager John de Jong. "Wij hebben ons plan aan hem voorgelegd, maar daar kan de speler zich niet in vinden. Dat is zijn goed recht, we wensen hem alle succes bij AZ."

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

aboukhlal jong ali alkmaar almelo bedingen dursun gelaten heracles ontkennen telegraaf voorgelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Waarom niet betrokken bij een deal met Stings?
+3/-4

 
7 maanden geleden
Dat zal ook wel gebeuren anders snappen ze er geen zak van bij ons
+3/-7

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Lees jij wel alles rondom PSV of alleen selectief? Er is geïnformeerd naar Stengs maar die is onbetaalbaar gebleken. Waarom dan deze post van jou?
+8/-3

 
Spyrootjuh (geschorst)
7 maanden geleden
En dezelfde fout maken als met Luckassen? Daar dachten we ook van dat het een goede speler zou worden.
+2/-5

 
7 maanden geleden
Het was voor mij wel duidelijk dat Luckassen een miskoop was toen hij gehaald werd. Stengs is een andere categorie. Helaas ook qua prijsklasse wat hem een feitelijk onhaalbare speler maakt.
+7/-1

 
7 maanden geleden
Iedereen zag dat behalve Brandts. We lopen veel te vloeken op JdJ (ik ook trouwens) maar MB kon er ook wat van. Luckassen en Ramselaar kunnen wel bestempeld worden als gruwelijke miskopen.
+2/-2

 
7 maanden geleden
Wanneer is een miskoop gruwelijk, en wanneer alleen een miskoop.
Bovendien toen Ramselaar zijn eerste seizoen bij PSV had gespeeld, is er door een Duitse club 10 miljoen voor geboden. Nu hij niet meer in de visie van Mark past, is het ineens een miskoop, kan je zien hoe relatief de voetbalwereld is.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Volg jij het voetbal wel? Stengs is niet te betalen voor PSV!
+1/-1

7 maanden geleden
Is inderdaad alleen te begrijpen als Stengs voor een leuk bedrag komt.
+4/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Nee hoor. Aboukhlal zag gewoon meer perspectief bij AZ. En daar heeft 'ie gelijk in. Beetje de weg van de minste weerstand, maar wel logisch.
+5/-3

 
7 maanden geleden
Gaat mij meer om die fooi van 2 miljoen. Terugkoopclausule of Stengs graag ter compensatie. Plus boete erbovenop voor te dure miskoop Luckassen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik ga ook proberen, om de Fiat 500 van mijn vrouw, te ruilen met de Mercedes van John de Jong, en natuurlijk geld erbij krijgen.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Madueke is nu al béter. En aan 5 rechtsbuitens heb je niks.

Daarnaast zal hij wel niet bij willen tekenen...
+6/-2

 
7 maanden geleden
Heel ander type. Ik zag het wel zitten in Aboukhlal, maar begrijp de beslissing wel.
Madueke is ook een talent, maar profiteert wel heel erg van zijn fysiek.
+4/-1

 
7 maanden geleden
Het niet willen bijtekenen waarschijnlijk. Dat maakt het meteen een hele normale verkoop.
+4/-1

 
7 maanden geleden
Kennelijk zie je Madueke nooit spelen. Gehele Otten cup een van de slechtste psv ers.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Heb alle wedstrijden gezien maar was zeer matig. Viel gister ook slecht in. Heeft mbt zijn leeftijdsgenoten idd geluk dat hij zo lomp groot is.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Onzin , u heeft waarschijnlijk niet gekeken. Of hebben we het over de gemiste penalty?
+1/-0

7 maanden geleden
Een van de grootste talenten uit onze opleiding. Heel opmerkelijk. Hij was er nog niet, maar een verkoop zag ik echt niet aan komen. Hopelijk wel een mooie doorverkoop dan wel terugkoop bedongen.
+6/-2

7 maanden geleden (gewijzigd)
Daar snap ik helemaal niets van.....
Een groot talent, die dit seizoen echt wel zijn minuten zou maken.
En dan nota bene aan AZ? De club die absurde financiele eisen stelt aan NL clubs zodra die geinteresseerd zijn in een van hun spelers?
?????????
Stengs dan? Die zou WEL minuten krijgen, maar ten koste van WIE?

edit: ik lees dat Madueke hem voorbij is in de pikorde? Dat maakt me erg nieuwsgierig naar Madueke!
+3/-3

7 maanden geleden
Niet slecht, die transfersom + percentage.
+5/-2

7 maanden geleden
Onverwacht en jammer, maar als de speler zelf weg wil dan is 2 miljoen + een aanzienlijk doorverkooppercentage het maximale. Echt pure toeval, maar wederom een Zakaria die via de achterdeur vetrekt bij PSV...
+3/-2

7 maanden geleden
Betekent dat Jong PSV dit jaar in de onderste helft van de keukenkastjesdivisie gaat eindigen.
+2/-3

 
7 maanden geleden
Inderdaad een behoorlijke kaalslag op JPSV. Van is het ook niet veel bijzonders wat op de mat wordt gelegd tegen MVV.
+2/-1

 
7 maanden geleden
PSV O19 kunnen zo doorschuiven , geen probleem.
+2/-0

7 maanden geleden
Dit is echt zeer jammer cq onbegrijpelijk. Een van de grootste talenten die PSV heeft. Niets minder dan Gakpo en last het net een rechtsbuiten zijn. Vond Lonwijk al jammer maar dit is echt kapitaal vernietiging. Gaat lekker zo: Ramselaar voor een habbekrats weg, Lucassen afgeschreven, Pereiro straks voor nop weg ...
+2/-7

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Net zo goed als Gakpo, dat is echt een stelling die nergens op gebaseerd is. Groot talent, maar wil sneller dan mogelijk is bij ons blijkbaar. Erg jammer. Maar dat hij nog geen speeltijd krijgt bij 1 is terecht. Een vleugelspeler met een actie is heel fijn, maar Aboukhlal was soms ook wel een beetje blind. Vergeleken bij de traptechniek van Gakpo komt deze jongen drie keer tekort. Zijn actie is wel wat beter. Maar nu een afscheid forceren zegt dan ook meteen alles.
+7/-1

7 maanden geleden
Toch weer veel verdiend, samen met Ramselaar. Not.
+2/-7

7 maanden geleden
Hartstikke gek zijn ze geworden
+2/-8

 
7 maanden geleden
Leg uit. Een jongen die niet wil bijtekenen. Dus jij had hem dan transfervrij laten vertrekken? Vraag me af wie er gek is..
+10/-1

 
7 maanden geleden
Misschien meer kansen geven, was een pareltje achter ihataren . Psv had meer vertrouwen moeten uiten richting hem..Hier krijgt psv heel veel spijt van.. Mag je alsnog mij voor " gek" verklaren
+2/-4

 
7 maanden geleden
Ja laten we nog een buitenspeler opstellen. Daarnaast is hij tegen Heracles nog ingevallen dus gewoon onzin. Die jongen heeft gewoon geen geduld en zal bij AZ wel meer kunnen verdienen..
+7/-2

 
7 maanden geleden
Als je dit vergelijkt met Gudmundsson, haalt Aboukhlal niet eens 15%. Zijn snelheid was erg goed, maar zijn inzet en techniek moest nog heel veel verbeteren, wilde hij het halen bij PSV 1.
+2/-0

7 maanden geleden
Ik begrijp het wel als je niet wil tekenen en nog maar 1jaar contract zou ik hem ook verkopen
+6/-1

7 maanden geleden
Met een contract voor één seizoen zijn er 2 opties: bijtekenen of verkopen. Meer kans op speeltijd was ook bij bijtekenen mogelijk geweest, bv met een verhuur aan een eredivisieclub, zoals met Lammers (Heerenveen) en Piroe (Sparta).
Jammer voor PSV dat een talent op deze wijze vertrekt, maar begrijpelijk dat ze kiezen voor verkoop in plaats van straks gratis de deur uit lopen.
Is dit de volgende Zakaria die verkeerde keuzes maakt aan het begin van zijn carriere?
+5/-1

 
7 maanden geleden
Verkeerde keuze maken? Dat moet nog maar blijken. Als hij minuten kan maken bij AZ in het eerste dan is het misschien wel verstandig voor hem. Jammer voor Psv. Hopelijk is er een terugkoop optie opgenomen in de deal
+3/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Niet willen bijtekenen? Waar en met welk slag spelers hebben we dat eerder meegemaakt? L'histoire se repète. De zoveelste. Hij kan zich niet verschuilen achter "geen kansen krijgen". Kijk wie er allemaal uit de jeugd kansen krijgt op dit moment. Maar een speler die denkt dat het gras bij AZ groener is en niet het geduld heeft om op zijn kansen te wachten snel laten gaan. Die jongen denkt dat hij al eisen kan stellen. Specifiek typerend gedrag. Geen traan om laten.
+10/-2

 
7 maanden geleden
Ik zeg geen spelers meer aankopen/opleiden die Zakaria als voornaam hebben!
+4/-2

 
 
7 maanden geleden
Grotendeels mee eens. Ik vermoed dat die jongens een omgeving hebben die hem veel te veel ophemelen, waardoor hij geen realistisch beeld van zichzelf heeft. Bij AZ kan je misschien iets sneller doorbreken dan bij PSV, maar bij PSV is er ook een prima weg naar het 1e elftal.
Verder is PSV-1 een veel beter startpunt voor de volgende stap.
+3/-0

7 maanden geleden
Heb hem een paar keer gezien in JPS. Viel niet echt op. Mooi doorverkoop percentage bedingen en laten gaan. Wellicht later een mooie deal met S... mogelijk.
+2/-1

7 maanden geleden
Gaat psv ook nog eens van die onverwachte terugkoop clausules opnemen bij dit soort transfers?
+2/-1

7 maanden geleden
2 miljoen is mooi bedrag voor beginnende speler met 1 jaar contract. Kan bijna niet anders helaas. Benieuwd wat er nog terugkomt.
+5/-0

7 maanden geleden
Wel erg makkelijk laten lopen. Waarom niet verhuren voor substantieel bedrag?

Aan de andere kant is er wellicht sprake van een déjà vu, een Marokkaan met als voornaam Zakaria & PSV is bepaald geen denderende combinatie gebleken.
+1/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Pardon ? Respect aub.
+3/-0

7 maanden geleden
Veel Marokkanen denken alleen aan het grote geld. Voor de familie te onderhouden. Fijn laten gaan die gozer. PSV 2 miljoen rijker + 20% van mogelijke winst bij mogelijke doorverkoop door AZ. Ik zou niet te snel meer Marokkanen in jeugdopleiding opnemen. Hopelijk is onze vriend Mo Ihattaran een positieve uitzondering. Hij kiest (voorlopig althans) voor zijn sportieve ontwikkeling en niet meteen voor grote geld. Maar die Aboeklal zal wel jaloers zijn op Mo. Abouklal is ouder en nog niet rijp voor het eerste van PSV.
+4/-4

 
7 maanden geleden
Kun je even exact aangeven waar je het 'respect' mist in zijn text?
+1/-2

 
7 maanden geleden
"Ik zou niet te snel meer Marokkanen in jeugdopleiding opnemen" bijvoorbeeld. Maar als blijkt dat ie tóch goed is.. dan mag het wel. Compleet bezopen!
+3/-0

 
7 maanden geleden
Nee beste michelos , Dit hoef ik niet uit te leggen , voor iedereen zichtbaar.
+3/-0

7 maanden geleden
Beetje soortgelijke situatie als Gudmundsson. Groot talent die niet echt een kans krijgt en eieren voor zijn geld kiest ipv blijft wachten op zijn kans.
+3/-0

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

abortus balverlies bijbel bruma doan dumfries faber feyenoord flitsphirips gakpo guti hendrix ihattaren jezus kapitalisme lammers malen mensenwerk nederland overtredingen religie rodriguez romero rosario schwaab sir stelling tinus verzonnen vhtlsaw