Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'In de eerste helft was het niet goed'

30 augustus 2019 09:28

Mark van Bommel werd in gesprek met Veronica gevraagd waarom het verschil tussen de eerste en tweede helft zo groot kon zijn. "In de eerste helft was het niet goed. Zij speelden heel opportunistisch de lange bal, waardoor wij het niet echt moeilijk kregen, maar het was gewoon lastig", aldus Van Bommel. "Ze hadden daardoor een optisch overwicht, waardoor je heel geconcentreerd moet verdedigen. Er lagen ontzettend veel mogelijkheden in de omschakeling, die hebben we niet goed genoeg benut. Dat deden we in de tweede helft veel beter."

De trainer van PSV kreeg ook de vraag of er meer verwacht had mogen worden dan wat PSV had laten zien in Cyprus. "Natuurlijk mag je meer verwachten, maar van de andere kant kun je ook zeggen dat je moet tegenhouden en de discipline moet hebben", zo gaf hij aan. "Je staat met 3-0 voor. Van die kant kun je zeggen dat het een goede Europese wedstrijd was van ons, waarin wij uitstekend hebben verdedigd. Maar ik ben het wel eens dat de eerste helft niet goed is."

In 10 officiële wedstrijden heeft Van Bommel al 25 spelers speeltijd gegeven. "Het was een onrustige voorbereiding waarin wij heel hard gewerkt hebben met z'n allen om spelers te halen en spelers te verhuren, spelers die weg zijn gegaan", zei hij daarover. "Vandaag dat we heel vroeg moesten beginnen en vandaar dat we ook veel spelers moesten gebruiken. We spelen om de drie, vier dagen en hebben te maken met blessures waardoor je andere spelers moet gebruiken."




Tags

bommel cyprus discipline geconcentreerd omschakeling optisch tegenhouden verdedigd veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje