Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor laatste drie keer in Waalwijk

31 augustus 2019 09:29

Voor PSV staat zondagavond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma, dat afgelopen seizoen via de play-offs verrassend wist te promoveren naar de Eredivisie. De Waalwijkers zijn moeizaam aan het seizoen begonnen en staat momenteel op de laatste plaats met één punt uit vier wedstrijden. RKC moest bovendien al elf tegendoelpunten slikken, samen met PEC Zwolle het meeste van alle clubs uit de Eredivisie.

PSV is al 23 keer afgereisd naar Waalwijk voor een competitiewedstrijd. 14 van de voorgaande ontmoetingen eindigden in een overwinning, 5 keer werd er gelijk gespeeld en 4 keer werd verloren. PSV is echter bezig aan een slechte reeks in het Mandemakers Stadion, aangezien de laatste drie uitwedstrijden tegen RKC allemaal eindigden in een nederlaag.

In het seizoen 1999/2000 werd de grootste overwinning behaald door PSV. Onder meer dankzij drie doelpunten van Luc Nilis wist PSV met 1-6 te winnen. In het seizoen 2005/2006 vond de meest doelpuntrijke wedstrijd tussen beide ploegen plaats. Het eindigde toen in een 4-4 gelijkspel. Jefferson Farfán wist toen drie doelpunten te maken, terwijl PSV in de laatste minuut dankzij Robert de Pinho de Souza alsnog een punt overhield aan het duel.

Aan de zijde van RKC is één speler te vinden met een verleden in Eindhoven. Lennerd Daneels maakte deze zomer transfervrij de overstap naar de Waalwijkers. Jeroen Zoet speelde juist twee seizoenen in Waalwijk. Hij werd van 2011 tot en met 2013 door PSV verhuurd. Met Zoet in de Waalwijkse goal verloor PSV twee keer.




Tags

rkc eredivisie zoet daneels doelpuntrijke farfan lennerd mandemakers nilis pec pinho slikken souza waalwijkse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage