Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Het was gewoon een slechte eerste helft van ons'

1 september 2019 23:15

Mark van Bommel was niet te spreken over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Het was heel erg matig. Er lag ontzettend veel ruimte in de omschakeling waar wij geen gebruik van maakten. Het was slap", aldus Van Bommel. "Ook het druk zetten naar voren toe was half-half. Daardoor stond de laatste lijn op de eigen helft en zetten we druk op de zestien van de tegenstander, waardoor RKC er onderuit kon voetballen. Je maakt dan het veld zo groot voor jezelf en dan wordt het lastig. We waren ook niet op tijd terug om het compact te houden. Het was gewoon een slechte eerste helft van ons."

De trainer van PSV had het meerdere keren aan de stok met Fred Grim, trainer van RKC. "Op het laatst lag Steven op de grond, de tweede keer dat hij kramp kreeg. Als je met tien man verder gaat, is het een serieuze blessure en dan ga je dat niet faken. Ook als je met 1-3 achter staat, gooi je normaal gesproken die bal terug", zei hij daarover.

In de tweede helft speelde PSV vol op de aanval en kantelde de wedstrijd. "Het maakt in principe niet uit hoe je dan speelt, als je maar dicht bij elkaar speelt", zo gaf hij aan. "Dat is ook de kracht van deze selectie. Wij kunnen zoveel variëren. De jongens die er in komen zijn normaal gesproken basisspeler bij andere clubs. Dat is de kracht van deze selectie dit jaar. Wij hebben jongens die weten wat er gevraagd wordt, die er in komen en beter zijn, omdat de andere jongens minder kracht hebben."

Van Bommel erkende wel dat hij met Bergwijn te veel risico nam. "Op het moment dat de wedstrijd daarom vroeg, moesten we wisselen. We hadden al een klein risicootje genomen", aldus Van Bommel. "We namen hem niet mee naar Cyprus, waarbij ik al zei dat ik hoopte dat hij zondag zou halen. Dat heeft hij gehaald, maar op het laatst kon ik hem er beter vanaf halen. Als ik hem door had laten gaan, had je echt kans gehad op een zware blessure."




Tags

bommel rkc bergwijn compact cyprus erkende faken fox grim kramp omschakeling risicootje slap stok varieren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage