Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'Ik denk dat we zowel kwalitatief als kwantitatief een uitstekende selectie hebben'

3 september 2019 12:14 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

John de Jong: "Ik denk dat we zowel kwalitatief als kwantitatief een uitstekende selectie hebben"; image source: Pro Shots

Maandagmiddag blikte John de Jong in een Q&A op de Facebook-pagina terug op de afgelopen transferperiode. De technisch manager is tevreden over de huidige selectie. "Ik denk dat we zowel kwalitatief als kwantitatief een uitstekende selectie hebben waarmee we om alle prijzen kunnen vechten", aldus De Jong, opgetekend door PSV.nl.

Bruma was de eerste aankoop en volgens De Jong was het ook direct de lastigste. "Ik was al een tijd met hem en zijn management in gesprek. Aan het eind van het vorig seizoen eigenlijk al", zo gaf hij aan. "Op een gegeven moment kregen we veel concurrentie, onder andere van FC Porto dat hem heel graag wilde overhalen. Zelfs toen wij al akkoord waren, bood Porto de speler nog meer geld. Hij ging twijfelen, niet eens zozeer daardoor, maar omdat hij graag weer bij het nationale team in beeld wilde komen. Samen met Peter Fossen ben ik naar hem toegevlogen om hem te overtuigen."

Met Konstantinos Mitroglou haalde PSV een extra spits binnen. Iets wat van te voren niet gepland was. "Met Sam hebben we een heel goede spits in huis. Hij raakte echter geblesseerd en daarna heb ik samen met de staf besloten om er een spits bij te halen", zei hij daarover. "Kostas kwam niet uit een hoge hoed. Wij kennen hem al heel lang. Zoals we met heel veel spelers doen, volgen we hem al jaren. Vanaf zijn stap naar Fulham. Ook als spelers uit beeld lijken te raken of een transfer naar een grote club in het buitenland maken, blijven we kijken naar de vorm en ontwikkeling. Niemand raakt uit beeld en uit de ontwikkelingen van een speler kun je ook zelf weer lessen trekken. Bij Kostas is dat gebeurd en uit ons netwerk hoorden we dat hij beschikbaar kwam. Toen hebben we razendsnel gehandeld."

Ook de verdediging werd flink versterkt met vier spelers. Zij waren echter nog niet beschikbaar toen PSV in de voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld door FC Basel. "Het lastige was dat de transfermarkt in de weken voorafgaand aan die wedstrijd niet of nauwelijks open was. De spelers waar wij op mikten speelden bij clubs die nog in de vakantieperiode zaten of werden door de clubs zo vroeg in de zomer hoger getaxeerd dan hun daadwerkelijke waarde", aldus De Jong. "We wisten eigenlijk al heel snel dat de wedstrijd tegen FC Basel een fiftyfiftywedstrijd ging worden. Je probeert van alles te doen om dat niet zo te laten uitvallen, maar de huidige markt komt pas laat op gang."

Meer op PSV.nl


Tags

jong kwalitatief kwantitatief basel kostas porto bruma fossen fulham hoed mitroglou vakantieperiode

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Duidelijk verhaal. Volgens mij prima werk van De Jong, nu aan v Bommel om er wat van te maken.
+4/-0

6 maanden geleden
Ik geloof de Jong hier wel in. Probleem zit in het zo laat sluiten van de markt, anders kwam hij ook wel eerder op gang. Ik blijf er ook bij wat ik al vaker gezegd heb, mocht Schwaab zich eerder bedacht hebben om terug te komen, hadden we tegen Basel in de CL voorronde gewoon verder gegaan. Er zijn ook wel absurd veel mutaties geweest in de gehele selectie.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Klopt, maar als Zoet tegen Basel al uit zijn vorm-dip was geweest waren we toen ook al door gegaan.
Vraag me wel af of we de CL echt gehaald zouden hebben met deze selectie in opbouw.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Zoet, ja, die was niet goed, maar vond ik niet het grootste probleem. De rondes na Basel weet je niet natuurlijk, maar LASK en Brugge waren nog leuke potjes geweest denk ik. Zij jij niet dat je grote wedstrijden wilde zien? :)
+2/-0

 
6 maanden geleden
@Hawks, Je geheugen is prima in orde, ik schreef inderdaad dat ik grote wedstrijden wilde zien ;-)
Maar in de aanloop naar de groepsfase van CL en EL heb ik wel het liefst ploegen waar je gemakkelijk van kan winnen. Dit gezien de punten.

OnTopic: Ik vind dat de selectie er goed uit ziet en dat de TD een complete ploeg heeft neer gezet met veel goede spelers. Als de ziekboeg leeg gaat lopen, komen er zelfs kwalitatief goede spelers op de tribune te zitten.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb ze even niet allemaal geteld, maar er zal jeugd terug naar Jong PSV gaan en de bank is kwalitatief beter bezet dan vorig jaar. Vorig jaar begonnen we spectaculair en hielden dat lang vol. Nu begint het stroperig maar hebben we wel veel meer mogelijkheden om anders te spelen als het even niet lukt. Als het straks gaat lopen ben ik wel heel benieuwd, vooral ook de wedstrijden tegen Ajax en Feijenoord. Ik denk dat dit seizoen 2x winst tegen Ajax het verschil zal zijn tussen kampioen of niet. Het zal dicht bij elkaar liggen. De druk ligt bij Ajax, die wederom veel meer uigegeven hebben.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Idd een leider ontbreekt en een aanvallende middenvelder, type van Ginkel.
Maar ben wel tevreden met de selectie, John heeft goed werkt verricht vooral de griek vind ik grandioos. Denk dat we daar nog veel plezier aan beleven.
+5/-0

 
6 maanden geleden
Inderdaad en de echte supporters in plaats van de azijnzeikers.
+4/-3

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden
Verklaar u nader aub
+3/-3

 
6 maanden geleden
In potentie kan dat natuurlijk Afellay zijn, maar ik weet niet of die voor Pinksteren nog gaat voetballen. Ik snap wel dat dat niet de schuld is van Ibi, maar als het nog een paar maanden duurt dan is dat wel een slechte inschatting geweest van de technische staf.
+1/-0

6 maanden geleden
Er ontbreekt nog wel wat kwaliteit op het middenveld en het is nog maar zeer de vraag in hoeverre we het verlies van de Jong kunnen beperken. Tweede plek moet echter wel zeker haalbaar zijn met deze selectie.
+2/-3

6 maanden geleden
Misschien had hij ook op zoek moeten gaan naar een nieuwe coach want dit kan niet vorig jaar konden we al kampioen worden maar meneer van bommel moes zo nodig met de jeugd experimenteren toen we een grote voorsprong hadden op ajax.
+3/-6

6 maanden geleden (gewijzigd)
Er staat een aardige ploeg, nu vormen tot een team . Ik heb er alle vertrouwen in. Het is een genot om Kostas bezig te zien ook al heeft hij weinig speeltijd gehad. De jonge spelers kunnen hier veel van leren. Wat we nog missen is snelheid in opbouw. Misschien moeten we Pablo even op vakantie sturen.
+5/-1

 
6 maanden geleden
Pablo even in de luwte. Gutti laten staan. Samen met Ihatarren? En sadilek ?
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Goede backup, wel af en toe laten invallen, hij maakt wel tempo .
+1/-0

6 maanden geleden
Bizar hoge bedragen uitgegeven voor bepaald onzekere aanwinsten(?).

Verder ontbreekt iedere balans en heb ik ook gerede twijfels over chemie, tussen spelers onderling alsmede spelers en technische staf.
+2/-6

6 maanden geleden
Lekker je eigen beoordelingsgesprek voeren is dat.
+1/-4

 
6 maanden geleden
Mede beoordelingsgesprek , hij heeft niet de eindverantwoording, niet overdrijven ;-)
+5/-0

 
6 maanden geleden
Ik vind dat zijn verhaal wel klopt.
+4/-0

6 maanden geleden
"...waarmee we om alle prijzen kunnen vechten"

Behalve dat ene prijsje dan van 40 miljoen euro...

Reden : " maar de huidige markt komt pas laat op gang."

Met andere woorden wij konden niet op tijd versterkingen aan trekken. Okay, maar waarom laat je dan wel je topschutter (Luuk de Jong) in een zo'n vroeg stadium vertrekken?
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dit is reeds vaker aangekaart Antonio . Er liep een afspraak als er een club zich zou melden voor Luuk, zou PSV meewerken . Luuk wilde graag nog een keer een uitdaging in het buitenland aannemen .
+2/-0

6 maanden geleden
Ik ben het er wel mee eens. Op het middenveld ontbreken ook nog Affelay en Thomas, dus misschien zit daar wel wat rek en en gezien de ontwikkeling van Ihataren denk ik dat hij dit seizoen wel eens de grote verassing kan worden. Wat ik wel zorgelijk vind is dat Mitroglu niet was gekomen zonder de blessure van Lammers. Deze man voegt wel heel erg veel toe en ik hoop niet dat van Bommel zo eigenwijs is om hem niet heel snel in de basis te zetten. Verder heeft John gewoon naar de mogelijkheden gehandeld en staat er een selectie waarmee je om het kampioenschap kan strijden. Of de technische staf deze kwaliteiten heeft vind ik wel uiterst twijfelachtig. Laten we er met zijn allen een mooi seizoen van gaan maken!!
+3/-1

6 maanden geleden
Over het algemeen is PSV goed uit de transferwindow gekomen. Alleen jammer dat het met Pereiro(lees Casal) niet goed gegaan is. Nu is het zaak dat de TS het team gaat laten groeien, de potentie is groot gezien het vele (jonge) talent wat er rondloopt.
+2/-0

reactie verwijderd

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

atkinson balverlies baumgartl doan dumfries faber feyenoord flitsphirips gakpo gelovigen getafe gica guti hendrix ihattaren kerk lammers malen medemens obispo religie rodriguez romero rosario schwaab sir tinus unnerstall vhtlsaw viergever