Transparent
Inloggen
Sluiten

Eerste zege Jong PSV na glansrol Richard Ledezma

13 september 2019 21:56
Foto: Pro Shots

Eerste zege Jong PSV na glansrol Richard Ledezma; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen weten te behalen. In eigen huis werd Jong AZ met 3-2 verslagen. Jong PSV leek af te stevenen op een nieuwe nederlaag nadat het binnen een kwartier al met 0-2 achterstond en geluk had dat het bij slechts twee tegentreffers bleef.

Het duel kantelde echter volledig in de tweede helft en daarbij was een hoofdrol voor Richard Ledezma. Na een schitterende voetbeweging kon hij de 1-2 binnen tikken, terwijl hij enkele minuten later met een steekbal Amar Catic diep stuurde. De jeugdinternational van Bosnië kon daarmee voor de gelijkmaker zorgen.

Het hoogtepunt van het duel zou vlak voor tijd volgen. Ledezma ging opnieuw richting het doel en maakte met een schitterende stift de 3-2. Diep in blessuretijd leek de zege alsnog weg te glippen toen Jong AZ plotseling een strafschop kreeg. Lars Unnerstall wist de penalty echter te stoppen, waardoor het de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie kon verlaten.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong ledezma glansrol amar bosnie catic stift unnerstall voetbeweging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Mooie begin van een reeks? Hoop 't, forsa onze koks:-)
+1/-1

 
4 jaar geleden
Belabberde 1e helft. Compleet van de mat getikt ! Veerkracht getoond 2e helft. Zie resultaat 💪
+3/-0

4 jaar geleden
En onze Lars stopt een penalty. Een strafschoppen killer kunnen we heel goed gebruiken.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Zoet in zijn carriere: 48 penalty's tegen, 13 gestopt (27%). Unnerstall in zijn carriere: 33 penalty's tegen, 6 gestopt (18%). Bron: transfermarkt.com. Hiermee scoort Unnerstall slechts een iets beter percentage dan bijvoorbeeld Jasper Cillessen. Ik denk niet dat we met Unnerstall een penaltykiller in huis hebben. Noch denk ik dat we met Unnerstall een betere keeper dan Zoet in huis hebben.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Zoet mag de veters van Lars niet eens strikken joh.
+1/-7

 
4 jaar geleden
Overdrijven is ook een kunst of niet..
+2/-1

 
Dank u Lazovic, ben er ook niet kapot van, ik snap niet waar op mensen dit baseren, hij gaat het afleggen tegen Zoet een ala Waterreus.
+3/-1

 
4 jaar geleden
En wat heeft Lars Unnerstall gepresteerd dan?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Cijfers kun je op allerlei manieren interpreteren. In dit geval ontbreekt de laatste gestopte strafschop van Unnerstall (18% moet dus 21% zijn) waardoor je al een vertekend beeld krijgt. En er wordt geen onderscheid gemaakt in gestopte en gemiste strafschoppen.

Andere kwaliteiten zijn volgens mij veel belangrijker en ook veel vaker nodig. Het verschil tussen een slechte en goede strafschopstopper is aan het einde van het seizoen volgens mij marginaal als je kijkt of het beslissend was. Een strafschop missen bij 3-0 is leuk voor de statistieken van de doelman maar bij 1-1 in de 89e minuut een strafschop stoppen is iets anders.

Zoet heeft sinds het seizoen 15/16 3 / 8 strafschoppen 'gestopt' en Unnerstall 4 / 15 strafschoppen. En ter vergelijking: Krul 1 / 8, Cillessen 5 / 10 en Vermeer 4 / 8. Zo zie je maar wat cijfers en beeldvorming kunnen doen. Het is maar net hoe je er naar kijkt.
+1/-1

 
4 jaar geleden
De exacte percentages zijn ook helemaal niet relevant. Als je over een procentje of 3 moet gaan muggenziften, weet je al genoeg; Unnerstall is geen penaltykiller. Dat predicaat lijkt me alleen weggelegd voor keepers als Diego Alves en co.
+1/-0

4 jaar geleden
De eerste 25 minuten waren verschrikkelijke slecht. Psv werd helemaal weggespeeld door JAZ. Herstel in de 2e helft was goed met mooie doelpunten. Een echte 1ste divisie wedstrijd die alle kanten op kon met op het einde toch wel een makkelijk gegeven penalty.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Na de wissel van Schoonbrood ging het beter, ja. Was die echt zo beroerd bezig?
+1/-0

4 jaar geleden
En de PSV-vrouwen winnen vanmiddag in Enschede knap met 2-3 van kampioen FC Twente.

Werkelijk absurd dat hiervoor op PN 2.0 geen aandacht aan besteed wordt. Zo gaat het dus nooit écht serieus genomen worden.
+3/-2



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje