Transparent
Inloggen
Sluiten

Jan Peters: 'Ik denk dat Donyell Malen een grote toekomst wacht'

16 september 2019 10:05

De Telegraaf-rapporteur Jan Peters was na het duel tegen Vitesse vol lof over Donyell Malen. "Die jongen zit in een flow, is pas 20 jaar en kent een droomweek", aldus Peters. "Als hij zich zo blijft ontwikkelen gaan PSV en het Nederlands elftal ontzettend veel plezier aan hem beleven."

PSV kwam op voorsprong mede door een fout van Armano Obispo. "Maar de manier waarop Malen die kans afmaakt is bewonderenswaardig. Nog voordat Remco Pasveer zijn doel kon verkleinen, schiet hij de bal in de verre hoek", zo geeft Peters aan. "En de tweede treffer van Malen heeft mij nog meer verrast. Ik dacht altijd dat hij niet zo’n sterke kopper was, maar uit een hoekschop knikte hij de bal hard binnen. Een erg mooi doelpunt. Dat was de 3-0 niet, maar daar stond hij wel weer op de goede plek."

Peters gaf uiteindelijk een 8,5 aan de spits van PSV. "Ik geef normaliter niet snel een hoger cijfer dan een 7,5, maar Donyell verdiende een hele ruime voldoende. Waarom ik geen 9 of hoger heb gegeven? In mijn optiek zijn er altijd puntjes die beter kunnen", zegt hij daarover. "Zo vind ik hem aan de bal soms nog wat onrustig en ik denk dat Malen nog kan groeien in het ’mee voetballen’, zoals Dusan Tadic bij Ajax. Maar hè, als iemand vijf keer scoort, wie ben ik dan om met verbeterpuntjes te komen. Malen is snel, beweeglijk en weet waar de ruimtes liggen. Ik denk dat hem een grote toekomst wacht."




Tags

malen peters armano droomweek kopper obispo optiek pasveer rapporteur remco tadic telegraaf verbeterpuntjes vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage