PSV gelijk tegen Ajax na spannende topper

22 september 2019 18:45

PSV gelijk tegen Ajax na spannende topper; image source: Pro Shots

PSV heeft de topper tegen Ajax gelijk gespeeld. In het Philips Stadion eindigde het in 1-1. Donyell Malen scoorde wederom voor PSV nadat de ploeg eerst nog op achterstand was gekomen.

Het spel golfde al direct vanaf het begin op en neer. Ajax had weliswaar vaker de bal, maar PSV kon vanuit de counter meerdere keren gevaarlijk oprukken. Via Mohamed Ihattaren kreeg het ook de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn inzet kon worden gekeerd.

Aan het eind van de eerste helft werd Ajax wel steeds gevaarlijker. Promes schoot vlak voor rust net naast, terwijl Jeroen Zoet goed stond opgesteld toen Tadic zichzelf vrij speelde.

Na rust ging Zoet juist snel in de fout en gaf een slechte pass. Ziyech wist het tot opluchting van iedereen echter niet af te straffen. Ihattaren was niet veel later het dichtst bij een doelpunt. Hij nam op schitterende wijze een vrije trap, die nog net uit de kruising kon worden getikt.

Na ruim een uur spelen kwam PSV plotseling op achterstand. De aanval van Ajax kreeg te veel ruimte om op te bouwen en Promes schoot de bal uiteindelijk buiten bereik van Zoet in het doel.

Niet veel later kwam Ihattaren goed op aan de rechterkant en gaf een prima voorzet op Bruma. De Portugees raakte de bal echter volledig verkeerd, waardoor deze naast het doel rolde.

Een kwartier voor tijd greep Mark van Bommel in met een dubbele wissel en bracht Olivier Boscagli en Cody Gakpo in het veld. Na ruim een minuut stuurde Gakpo met een schitterende steekpass Donyell Malen diep en hij schoot PSV weer naast Ajax.

Beide ploegen leken vervolgens vooral niet te willen verliezen, waardoor er van beide kanten nauwelijks gevaar was en het duel in een gelijkspel eindigde.