Transparent
Inloggen
Sluiten

Mauro Júnior: 'Toen ik bij PSV kwam was ik meteen verliefd op de Herdgang'

28 september 2019 10:08 - TC Tubantia
Foto: Pro Shots

Mauro Júnior: "Toen ik bij PSV kwam was ik meteen verliefd op de Herdgang"; image source: Pro Shots

Toen Mauro Júnior op 14-jarige leeftijd een oefenstage bij PSV mocht afwerken, wist hij toen hij in Eindhoven arriveerde meteen dat hij daar wilde voetballen. "Ik was meteen verliefd op de Herdgang, het oefencomplex van PSV. Hier lag mijn droom", aldus Mauro in gesprek met TC Tubantia. "Ik wilde zoals mijn held worden, de Braziliaanse Ronaldo. En Romario. Dat wil ik nog steeds, maar ik weet inmiddels hoe moeilijk dat is."

Hij kwam zonder familie naar Eindhoven toe. "Ik had alleen mijn agent bij me", zo geeft hij aan. "Maar op de Herdgang werd ik meteen opgevangen door de mensen die er werken. Zij lieten me er thuis voelen. Ik ben een paar weken gebleven en wist daarna zeker: hier wil ik spelen."

Onder Phillip Cocu kwam hij nog regelmatig aan spelen toe, maar na de komst van Mark van Bommel speelde hij nog nauwelijks. "Ik paste niet in het systeem, denk ik. We hebben er weleens met elkaar over gesproken, maar ik vind dat privé", zegt hij daarover. "Voor mij was het belangrijk om bij een andere club te gaan spelen en daarna sterker terug te keren bij PSV. Er waren aardig wat clubs waar ik heen kon, maar ik koos voor Heracles omdat ze heel erg geïnteresseerd waren."

Meer op TC Tubantia




Tags

herdgang mauro bommel cocu heracles romario ronaldo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Zoals het voor Sam Lammers goed was, zal het voor Mauro Junior evenals voor Joel Piroe en Dante Rigo goed zijn vertrouwen en speeltijd te krijgen.
Los van het niveau dat men hiermee bereikt zullen ze beter terugkomen en sterker.
Duidelijk zal dan zijn of ze kunnen aanhaken dankzij deze tussenstap of dat het verkoop zal worden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
En hopelijk Obispo. Een centrale verdediger uit de jeugd als vaste waarde is heel lang geleden volgensmij
+3/-0

@Heerlen, Ik heb het idee dat de namen die jij zo noemt, minimaal redelijk tot grote namen gaan worden, maar dan moet er wel veel van hun zelf komen want de spelers om je heen bepalen gedeeltelijk ook je ontwikkeling,dus het moet er wel echt inzitten, maar dat dit een talentvolle groep is is klinkklaar
+1/-3

4 jaar geleden
Ben altijd al fan geweest van hem. Hoop dat hij het redt bij ons. Wat denken jullie?
+1/-3

 
4 jaar geleden
Ben bang dat hij nooit meer in PSV1 terugkomt. Op deze leeftijd moet zijn grafiek omhoog, deze is echter al 3 jaar vlak. Komt fysiek ook te kort voor de top naar mijn inschatting.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Is zijn grafiek ook niet wat vlak omdat hij net niet goed genoeg voor PSV1 was, en dus niet voor de volgende stap in aanmerking kwam ?
Misschien dat hij zich bij Heracles weer door kan ontwikkelen.
Ik vind het zeer goed spelers te verhuren als ze tussen Jong-PSV en PSV-1 in komen te zitten. Ihattaren is een uitzondering, maar voor bv Lammers was dat zeer goed.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Hopelijk speelt hij zodanig dat we er een mooie transfersom aan over houden. Vrees ook dat hij fysiek tekort komt. Denk persoonlijk dat er maar weinig (op dit moment) verhuurde spelers de basis van PSV1 zullen gaan halen. Sam Lammers zal ook op de bank belanden neem ik aan als hij hersteld is. Iemand trouwens een idee hoe zijn herstel eruit ziet?
+2/-3

 
@Tony; Ik denk dat het bij voetballers gaat om de kwaliteit die ze wel hebben, en of die kwaliteiten toereikend zijn ja of nee. Neem bv Keven de Bruyne heeft een hele mooie trap met links en rechts, daarbij is zijn rekenwerk erg goed. Sam Lammers is technisch gezien, de meest begaafde speler binnen onze selectie, is twee benig, en zijn fysieke weerbaarheid is gewoon goed, enige kleine twijfel is zijn mentale weerbaarheid. Ik heb Sam nog samen zien spelen met Zinchenko en Albert Gudmundsson in Jong, dat was uitzonderlijk mooi.
+2/-4



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje