Ruime en degelijke overwinning voor PSV op bezoek in Zwolle

29 september 2019 16:23

Ruime en degelijke overwinning voor PSV op bezoek in Zwolle; image source: Pro Shots

PSV heeft op bezoek bij PEC Zwolle een ruime overwinning weten te boeken. Zondagmiddag werd in het MAC³PARK stadion met 0-4 gewonnen. Pablo Rosario, Donyell Malen, Ritsu Doan en Érick Gutiérrez zorgden voor de treffers voor de ploeg van Mark van Bommel.

PSV begon nog moeizaam aan het duel in Zwolle. De ploeg had veel moeite om de bal onder controle te krijgen op het gladde kunstgras en dat leidde met regelmaat tot balverlies. De thuisploeg kreeg dan ook meerdere mogelijkheden na slordigheden aan de kant van PSV, maar Jeroen Zoet kon keer op keer reddend optreden. PSV kwam er ook meerdere keren gevaarlijk uit, maar de schoten op doel waren niet hard genoeg om doelman Mous te verrassen.

Vijf minuten voor rust kwam die verrassing voor de Zwolse keeper echter alsnog. Pablo Rosario kreeg de bal van Bruma en haalde direct uit. Zijn schot van buiten de zestien leek makkelijk houdbaar, maar ging toch in het doel. Het was voor de aanvoerder van PSV de tweede wedstrijd op rij dat hij zijn ploeg op voorsprong wist te schieten. Enkele minuten later kreeg Donyell Malen een grote kans om de score verder uit te breiden, maar zijn schot ging via een verdediger over het doel.

PSV kwam matig uit de kleedkamer toen de tweede helft begon en zag bovendien na enkele minuten Bruma uitvallen met een blessure. Nadat Zwolle er een paar keer gevaarlijk uit kwam, nam PSV echter steeds meer de overhand en dat leidde halverwege de tweede helft tot de 0-2. Malen schoot van buiten de zestien laag over de grond en profiteerde optimaal van het spekgladde kunstgras. Doelman Mous had geen kans om de bal te keren.

Enkele minuten later was het duel definitief beslist nadat na een schitterende aanval de bal bij invaller Ritsu Doan kwam. Hij krulde de bal knap in de verre hoek en maakte daarmee zijn eerste treffer in het shirt van PSV. Ook bij Zwolle was het besef binnen gekomen dat ze wederom geen punten gingen pakken tegen PSV, al kwam de thuisploeg vlak voor het eindsignaal nog dicht bij de eretreffer. Een kopbal van Hamer ging echter net naast het doel.

In blessuretijd wist PSV bovendien de score nog verder uit te breiden. Een schot van Malen kon nog worden gekeerd, maar Érick Gutiérrez kon de bal eenvoudig binnen tikken en daarmee voor de 0-4 zorgen.